Friday, February 4, 2011

mandi kicap yok mandi kicap!!!! ..bukan cerita dongeng..

Muahahahahaaaa........ muahahahaaaaaa....
kaktek tak abis gelak jin buragas lagi nih... muaaahahahaaa.....

Sakan cik Mat geledah parcel yang Fedex hantar petang tadi....




Kaktek beli online dari AsianSupermarket365.com yang beroperasi di Hyde Park, New York. 3 bulan lepas ada masuk website ni tapi kicap dah sold out.... terus kaktek lupa nak cek stok balik. Harga $6.99 sebotol.... di balut kemas dengan bubble wrap.... fedex 1-5 business days postage charges $10.99.

TADAAAAAAAAAAAAA..........




Korang start ler cari modal lain nak kutuk kaktek lagi ekkk....

Kari Baba's pun ada.... ceh...baru habis rm400 mak kaktek pos rempah bulan lepas..


Maka menu malam ni ayam bakar , salad, nasi putih dan kicap...

Menu-menu seterusnya ayam masak kicap, ikan masak kicap, daging masak kicap, masak lemak kicap, tomyam kicap, singgang kicap, rebus kicap, briyani kicap, nasi minyak kicap, hailam kicap, ladna kicap, kicap......kicap...kicapppppppp!!!!!


Borong sekali maggi Malaysia 5 in 1 pek 4 perasa... esok nak bekfes maggi tomyam dengan kicap....



Wokeh, kaktek sekeluarga nak pi mandi kicap.... babaiiiiii.............

12 comments:

somuffins said...

Clap3 yeayyyyy .... *tak elok gelak ala jin buragas* so kita senyom simpolmati jer.

AB
Jgn lupa buat kek coklat perisa kicap dan kuih kusui kicap (yg nih tak tipu sbb pernah tengok sorang pempuan tu bubuh kicap manis).

dieya said...

ehh.. sapo laa makcik yg itam logam tuh.. bini pak obama? eh tak.. bini abe gapo ghupo nyo!

patriotik btol maggi kaktek.. sah stok expired time hari merdeka tahun lepas

Maya Marisa said...

Kak Tek,
1) maggi kak tek dah expired tuuuuuu....
2) kicap manis jer? kicap masin takde? mana complete camtu
3) so, dah lepas mandi kicap nie, bau nyer harum ker hanyir????

p/s: muahhahaa maya pulak gelak dengki cam kak tek....

PatinPasta said...

Kak Tek,
Muahahaha! Tuh dia.. tayangan perdana Kicap! *tepuk tangan walopon dengki ya amat!*

Tapi Kak Tek, ingatkan pos dari Mesia maa. Pos dari New York tak aci la. Punah harapan saya!

Selamat beraya kicap ye! *ikhlas ni :)*

Anonymous said...

hehehehehe.... Sirap kicap??

Anonymous said...

sah tido pun bwk botol kicap masuk dlm bilik kang tu, takut ada yg careless botol kicap tu....

Anonymous said...

Kicap tu ori ke yg ciplak punya.. kat mesia ni banyak dah kicap ciplak sejibik serupa rupa parasnya.. he he

~jeet~ said...

ini pencapaian yang membanggakan, tahniah buat kak tek sekeluarga ;)

Anonymous said...

dpt kicap, tak sempat masuk blog dah??? huh!

Anonymous said...

astaga!!!!! mandi ngan kicap ????????

ish ish ish....


hengat, mandi wajib takleh pakei kicap tawwwww ngeh ngeh ngeh

sekian, pesanan penuh tulus e-class dari bakal besanmu yang jauh

*this message was posted via netbook baru hokkay!*

kaktek said...

kepada sumer cik anon-anon!!!!

kaktek masih berlumur kicap..masker muka dgn kicap.... tengah sebok berkicap!!

kicap ori kaaaa tak ori kaaaa.. kicap dari kacang soya kaaa... kacang buncis kaaa... kacang ijau kaaa...... asalkan namanya kipas udang..belasah!!

al-lavendari said...

nanti warna kulit pun ikut kicap !