Wednesday, June 22, 2011

from Texas with LOVE....

Baru sejam setengah tadi cable tv dan internet connected.... waa.. 200 emel.....femesnya aku....... tapi 195 notification dari group listing ex-schoolmate facebook, 5 je khas untuk kaktek...ceh!


Khamis tengah malam minggu lepas, bos sampai dari airport.., packing pun dah siap... lingerie victoria secret tak sempat beli pulak....ngeh.

Jumaat pagi sumbat semua dalam trailer uhaul. The cheapest way untuk pindah... sendiri la angkut barang ...






Jam 12.30 tghari dah settle penalti for breaching lease contract, kena bayar 2 bulan sewa.... nak nangis pun ada tapi mengenangkan dah bukan rezeki...redha jelah...


Kami merentas 5 states dgn jarak 1070 miles (1600km).... dari North Carolina, merentas
South Carolina
Georgia
Alabama
Missisippi
Louisiana


baru masuk Texas....




Petrol 5 kali isi dengan kadar usd50/fill, 2 kali ganda berbanding kegunaan petrol tanpa bebanan berat uhaul dengan kadar kelajuan yang lebih sikit je dari kadar minimum speed....hadeh....

Plan nak overnight di pertengahan jalan tapi bos cakap dia belum penat..... drive lagi....
jam 7 malam belum penat.... drive lagi....
jam 9 malam belum penat.... drive lagi....
jam 11 malam belum penat.... drive lagi....
jam 1 pagi dah penat sikit tapi malas nak berhenti nak unload budak-budak ....

jalan lagi.... teguk 5 hour energy drink...






jam 2 pagi... kaktek surrender... den lolap dulu lah....

jam 3.30 pagi kena kejut... suruh check budak2 kat belakang sebab sunyi sangat katanya... kot-kot ada yang tertinggal kat toilet rest area tadi...

eleh.. alasan dengki kat orang syok tidur la tu...



jam 4 pagi... bos tak larat bukak mata..... telan 2nd bottle energy drink tapi dah tak lut....mata kaktek pulak dah segar....
berhenti di depan petrol stesen... bos lelap setengah jam...






jam 5 pagi sambung drive.....




jam 9 pagi masuk Texas...



Dallas!!!.... Dallas!!!!!.... awat kaktek tak nampak ladang JR Ewing?!!!
Biar betul.... salah jalan kaaaaa???...






Home sweet home!!!!.... selepas 22 jam dalam kereta!!!

Dapat somi pemandu tegar... nak buat macamana...
pencen-pencen nanti bolehlah buat part-time pemandu lori katanya....







Unload time..... kerja anak-anak jantan....

Punggong msing-masing dah kejung....


10 comments:

Uncle Lee said...

Hi Ahkak, you in Texas now? Wow! Thats really nice.
Now can sing 'The yellow rose of Texas', ha ha.
Nice place you got there.
Wishing you all the best in your new residence.
Lee.

Anonymous said...

kak tek!!! alhamdulillah selamat sampai, sonotnye merentas amareka..orang amareka pon x jalan jejauh cam kak tek!!

~jeet~

harnidahussin said...

mak aih..kematu bontot dok lama dalam keta...

Anonymous said...

AB
Selamat datang ke Texas *dah Datuk Bandarnya tak kelihatan, so I take the liberty to welcome you n family*

Selamat berkemas, selamat asapkan dapur, selamat jadi supir dan selamat bersyoping. Yg ikhlas, CS.

dieya said...

welkam to texas madam batekkk!!!
everything is bigger in texas!
mungkinkah kaktek akan bigger jugak?
tengok umah beso.. perlulah diisi dgn brg2 yg beso.. serta org2 yg beso..

Mira Marlena said...

Howdy partner?Y'all doin' just fine aight?Wah lama sungguh berdriving kat atas jalan tu kak Tek...memang kebas punggung duduk dalam kereta tu!Yang penting selamat sampai kan?Alhamdulillah...

Maya Marisa said...

Aiyo kak tek, lamanyer duduk dlm keta. Boleh kejung satu badan nie.
Sokong ckp dieya, rumah dah besor, tn rumah pun kena besor...

PatinPasta said...

Kak Tek,
22 jam, drive direct.. berenti setengah jam je untuk lelap? Memang KAGUM sungguh! Kagum kat Cik Abe tau, sebab Kak Tek dok dengkur kat tepi je. Hehe!

Canteeeeeeeeeeknya rumah dia! Dah terbayang nak sidai kain ka kat ranting pokok depan rumah nun? :D

ahkakbatik said...

uncle Lee.... thanks a lot... Texas indeed much better than charlotte... i will sing all color of roses now...hahaa..



Jeet... ha laa.. setahun dok amarika dah dok 3 states... jgnkan org mesia, org amarika pun tekujut...



harnidah.. udahle montot memang leper... huhu... proses kasik push up sedang berlangsung...




CS... awat semua blog cs takleh login? udah tidak diperlukan oleh blogspot.com ke? ekekeee...

ahkakbatik said...

dieya.... tulah.. anak2 selalu tak jumpa maknya dlm rumah ni..(perasan comei le tu...hikhik)



maya.... dok dlm keta tau... bukan dok dlm kapalterbang...! kedekut betul laki aku nih!




Aida, tiap kali drive dia nak pecah rekod... rekod lama 12 jam.... dia tak perasan nak pecah ponggong bini dia dah...

pssstt... sat kaktek tepek gambo tempat nk gantung baju..hehehee...