Wednesday, June 29, 2011

anak bulan belumlah nampak.... matahari terik!

Paneh weh..... rasa nak berkemban je...
semalam 39C.... jiran mokcik Debra bilang, August lagi paneh.... time thanksgiving pakai short je.....
err.... thanksgiving tu bila? heh.....





dia taktau kaktek sekeluarga nak puasa bulan August nih...
beritau kang mau pengsan..

Telefon yang baru masuk line 3 hari lepas berdering-dering je orang marketing sibuk nak jual barang...
nak jual alarm system lah..., insurance lah....
lama-lama kaktek angkat tepon cakap melayu.... malas nak layan.

Esok nak bawak budak-budak pi klinik cucuk imunisasi..... penting sungguhlah imunisasi kat sini....sikit-sikit nak cucuk...sikit-sikit nak cucuk....
Nak masuk sekolah wajib complete cucuk...

Lusa ke optometri pulak. 3-3 buat spec baru... insurance company baru... belasah betul-betullah.

Kendian fikirkan nak sunatkan ajik pulak....

Since kat sini circumcision depa buat masa newborn baru insurance cover sebagai cleanliness tapi oleh sebab ajik dah 10 tahun, di kira cosmetic maka insurance tak cover..... hadeh.
Dan potong-potong gunting ni dah di kira surgery maka kena masuk sepital..... kaktek dah phobia dgn bil sepital nih.

Nak je kaktek cari klinik-klinik belakang kedai daging yang boleh tolong sunatkan ajik...heh..






Kak June bilang.. tunggu aja 2 thn lagi balik mesia baru sunat..... mualaf yang lebih dewasa pun ada yang baru sunat..... waaaa......
idea penjimatan yang amat bernas....

tapi ajik dah kena seru untuk bersunat... manjang mintak pulak... kesian pulak nak tangguh.

12 comments:

Uncle Lee said...

Hello Akakbatik, Wow, I suka that gambar berkemban....she's gorgeous. Ini la tentu mesti lepas handbrake, ha ha ha.
Very interesting post....that picture of the boys tells 2 pages, ha ha.

If you ada senang, pop over my place, have a look at my blog media player, that 1st movie playing.
Its hilarious! I was laughing when seeing it.
As well have three more all during my time, 'in the '50s.
Have a nice day.
Lee.

Mira Marlena said...

Kak Tek,nampak macam si Haliza Misbun aje tu..iye ke?Hahah...seksi meksi gitu.Alahai summer kali ni lebih mencabar la ye?Hopefully semuanya ok dekat Texas tu.Immunisasi dekat sana lebih strict berbanding sini kan?
Nak sunat ek?Hehe...tak ada laser circumcision ke dekat sana?My son (Daud) had his laser circ. 2 thn sudah..memang tak sakit tapi lepas habis bius tu..meraung.Ashraf pulak dah siap khatan masa dia 8 hari.Saya still dlm pantang masa tu.

razzlina said...

39 degree ???? mak aihhhh...ai tak biaserrr la coaca paneh2 like that...kat sini biasa 18 degree jerhhhh (sambil tenung kipas yg ligat berpusing full blast)

ahkakbatik said...

haha.. uncle you'll love that gambar..
i've watched the film sebelum merdeka tu... i wasn't laughing at the movie but i was laughing thinking of you must be laughing watching it..
berbelit-belit pulak cakap omputih kali ni...



Mira... laser ka.. pisau potong daging ka.... pakai pemotong rumput ka... heh... masuk sepital tak sah puluh rebu kena charge...
sat gi masuk youtube belajar sunat sendiri...hahahaaa...





berlian....paneh sini leh pakai bikini... paneh sana, boleh?

PatinPasta said...

Kak Tek,
Kasih seorang ibu.. apa kata Kak Tek je sunatkan. Lepas tu tak payah masuk spital, masuk bilik tidor jek :D
Bernas tak idea? :D

:cahya schatz: said...

yuu huu kak tek...

dieya said...

uihhh.. berani nyer ajik.. mintak kena sunat
beso dah anak bujang kaktek

ahkakbatik said...

Aida... bernas memang bernas... bukan susah.. siang ikan lagi susah.... kang anak laki Aida kang kaktek sunatkan gak.... bayaran 5 hengget jek... bernas tak idea? :D




yuhu.... cahya.... bila liya nak dapat adik?





dieya... kawan ramai dah sunat tu yg malu dah kot... kang kawan amai dh kawen, nk mintak kawen jugk...haishh.... ibu lom dpt omeh dari dia lagi nih!

Maya Marisa said...

Aissehh tipah tertipu. Ingat kan kak tek yg berkemban tadi...

kdw said...

Dah berjuta taon haku tak bukak blog ni
Tapi elok aje haku bukak , ko seru nama haku ekkk

Weihhh sunat rm90 jer laa......nak walk-in pon boley heheh

Anonymous said...

poyak aka cik yan aka mrs 123 aka kdw... lama senyap ..... klau sunat umo 12 tawun sama je rege kan? heh... ke ada diskaun lagi?

tuan tanah takleh login-

kdw said...

Pesal nya tokleh login.....
[dah byk ketinggalan ketapi ( stetmen ks)]

Ha yelahh tersgtlah bizis tapi mulai 1/8/2011 ni I'm free, yeayyyyy !!!! dah bole joing kelab surirumah (tapi entahla haku ni reti ke idak jaga anak fulltime -----> belum pernah buat lg sblm ni heheh)