Tengahari tadi antar abe gapo pi lcct.... eleh... abe gapo pi jumpa bambang jek... jumaat malam udah balik.... senin subuh pi lagi.... sampai la pak obama panggil ...
pak obama kata.. "nau kenot kam la..... still gawat... project hold.. later-later when gawat only litel-litel i tell you haaaaaa.... you sit quiet-quiet ha... don go eniweyy... just wait haa.."
apesai pak obama bercakap macam mr ong bak mah...
Tapi tak kisahlah asalkan laki aku bekerja... haha... tak keje kang berebut nak tuko lampin cik mat jek..
So aku idakle kemaruk tak jumpa laki sebab kekerapan aku jumpa abe gapo sama ngan banana jumpa kudi... cool aje ek banana?...
balik epot je aku dapat mms lagi.... adeh... gambo nih!!
apesai aku yang jadik sifu tapi kek orang lain lagik cung?...
huh... lagi gebus lak tu... pakai gula icing dan biarkan butter dan cheese di room temperature....
takpe.. takpe.. aku tak jeles... lepas ni sape nak makan ciskek, pi serbu umah otai ek...
otai kata buat kek ni senang banget.. sambil tulis blog leh buat...
err... oleh sebab ni blog aku... takleh sensor sangat eh... kalau nak over kena pi blog pink sanun jadi kameleon..
27 comments:
ho ho.. thank you! thank you mem!
ado gak kapas japang den ket sini ek? he he
den mmg berhajat betul bake my very own birthday cake.. apo layi bila baco kek japang ket blog ni.. isy! meleleh ayaq liuq den itu hari.. tak leh jadi.. mesti mau bikin sendiri.
1st attempt tu.. ikut exactly like the printed recipe from myresipi tu.. tak berapa cung.. so kami pakat2 buat post mortem.
2nd attempt.. fuyooooooh! tak sio sio den guna gula ising.. dan lembutkan dulu butter & cream cheese at room temperature.
pssssst pssssst ado satu lagi tips den blm bg tahu.
pagi semalam tu.. den tongah rebus nasi impit. den guna kukus (yg kita bubuh ayor tu) tu yo sobab malas nak keluar periuk lain.
sebelum tu den kukus pau segera.. utk sarapan.. pau tu.. kawan ket ofis ni jual.
tibo tibo.. ting! dapat satu akai.. den lotak satu tingkat bekas kukus tu.. den lotak pyrex den yg ado butter, cream cheese & susu sogar tu kt kukus tu.. apo layi.. cung le cayor nye.
tip nya:
butter, cream cheese & susu segar tu melted slow & steady guna kaedah tu.. tak cuddled..
sbb no direct contact dgn api.. just wap from air panas tu je..
nyehnyehnyeh....
bagus betui ayat ahkak tang berebut tukau lampin cikmat.....
kitorang plak berebut api laa nii...berebut nak main pondok2 kat dapur ...
dapur haku udahle mcm reban tikus (lebih kocik drp reban ayam)asek berlaga montot jek
tapi idak le international mcm korang, ado kain jepang, ado gembala kamben busuk tak mandi, ado ronaronirono , ado ciss bangkit...blablabla
berlaga montot la beshhhhhhhhhhh....hahaha
alleee... ni kalo aku buat kelas mengaku sifu wat kek takmo otai join la... kang semedang kena koreksyennnnn......
tapi salut sama otai nya finishing.... udah namanya otai kannnn.... aku mudos suci dalam debus lagi kasik channnn.. lah...
psstt poyak.. salah satu sebab abe gao takmo naik lrt sebab takmo laga montot ngan pompuan lain.... err.. citer selebihnya ko imejin sendiri ek..
uik.. samo lah kito poyak.. dapor den tu.. kat tempat den masak tu.. pun mmg best kot naik main lago2 montok ngan atok eh.
ala.. dapor tu.. apo org putih kato.. wet kitchen?
weh! batik.. berlian.. moyak.. err semua2 lah yg baco ni..
ekau siram kek japang tu dgn stoberi syrup mmg best weh! sodap tul.. ado lak choc chip belen rayo tu.. apo layi.. tabor2 le..
pas tu.. bebudak tu bikin lg satu.. depa mkn dgn aiskerim laks.. isy isy isy..
tp betui ah.. makan cheese ni.. mmg kentut manjang.. ha ha ha..
Akak pun dah terguda, terliur juga..
tq tik...
resepi dah print..
err... otaiii... saya tak kenai stoberi sirap tuh... choc cip pun tak kenai.... kena pi umah otai nih baru kenai... hikhikhik..
err satu lagi.. eskerim tu ape... ececehh... baek punya alasang....
ekk.. kak june... sekali print 5 hengget canada doler tawww...
sempat lagi ngater aku!
ngater la.. aku x kisah..
janji servis baekkkk...
erk.. mlm ni wat apa????
hapdet blog ker?
wakakakak..
kita ke lcct x same taim ler..
klu tak leh pekena old town secawe.. dan popia goreng idaman ku..
ko nak apdet blog sambil wat cheesecake ke.. wat cheese nye aje? *wink wink*....
klu aku update blog sure ada sound effect skali..
bukan stakat cheese jerk!!
warghhh
best...
hehehe... assalammualaikum....
waduh waduh waduh
kapan siapa gerangan bloom ini ya?
batikkkkkk ))))))))))
walaikumsalam bloom.
best lah nama bloom tu.
macih..macih...
mana nk dapat resepi kek jepun tu eh ??
kat http://www.myresipi.com/
eh.. bila pulak aku jadi pegawai khas si batik ni ek?
loh.. bloom ni bukan anikerap ke?... err... geng-geng anikerap ekkk...
ko pi entri semalam kat cheese cake tulisan kaler merah tu ko kelik ler...
tapi takmo semberono ko ikut resepi tu... ko baca tips otai ateh tu ha.. dia dah buat 4 acuan sekaligussss....
ek ele..haku dengor aje late bloomer neh kengkawan anikerap, cecepat kelik sbb haku imejin canggih dgn kerap la.., nengok2 1 entry aje goblog dier ##%!!!&*!!@!!
otai weih...eden takdok wetwet kitchen,wet derim ado laaa ekekekeke
kitchen tu wet n dry , 1 kitchen only
aku pung pi goblog dia gak... buang karen jek...
sepatah perkataan jer disebut.. hehehe.. sure semua akan tahu siapa saya...
nanti saya tambah byk2 citer kt blog tu.. tpi now xde mood nk menulis lagi..
oh?
bloom ni x der kene mengena ngan hidup dan mati aku...
Post a Comment