Tuesday, April 26, 2011

hari selasa yg bosan.... tajuk pun sungguh membosankan...

Minggu ni takde cerita best. Dah habis best cuti-cuti amarika minggu lepas, feel best tu dah takde bila balik Charlotte.

Budak-budak seronok kembali ke skolah. Lega telinga tak perlu layan bebel kaktek.

Bapaknya melayan perasaan mood hilang nak bekerja sebab masih menunggu proses terakhir peralihan kerja baru.

Perlu anjakan paradigma..... kerja baru..... persekitaran baru..... cuaca baru... pemandangan baru..... sebab dia tak boleh terfikir nak anak dan bini baru....ngiahahaa...


Glasses abe gapo yg berharga 700 dollar.













Tekojot? aku pun tekojot.



Bingkai pun takde...

Yang specialnya cermin bertukar kaler gelap dan terang mengikut cahaya matahari dan 2 kanta dalam 1 cermin.



Jakunla.... memang jakun... tak pernah pakai glasses kan...



Sekian hari selasa yang boring.



6 comments:

Maya Marisa said...

kak tek,

kalau RM 700 tu boler jugak caya. nie USD tuuuu... mak aiii, mahalnyer...ish ish ish,
duit tu kalau di covert ker RM, bole beli omeh!

ahkakbatik said...

maya, ingat kaktek tak terfikir lamo dah??!! histeri tak abih lagi ni!!
campur check-up jejak $900 lebih... insuran bayo $600... belen baru sendiri bayo... still bolh dapat subang idung..huhu...

BaNaNaS! said...

choiiii... pakai cermin mahei + bingkai mahei lagi mau komplen mahei...mau murah kalu beli kat petaling street la wei...kehkehkeh

somuffins said...

AB
Am using the same kind of specs cumanya I dont like sebab my eyes terasa lebih juling dari sebelumnya.

PatinPasta said...

Kak Tek,
Mai buat cermin mata kat sini la, lagik murah. Sekeping cermin (yg tuko kaler tu) dalam 210eu gitu. 2 keping baru berapa je. Tu belum dapat diskaun lepas Kak Tek kenyit mata kat taukeh kedai :D

ahkakbatik said...

bananas... aku komplen mahei sebab ni bukan spek aku.... barang untuk aku kalau mahei takper.... psstt.. omeh naik rege lagi ke?



CS, my hb pun tak suka pakai sebab kalau pakai yg far-sighted tetiba nak tengok kaki dah masuk ruang near-sighted... pening katanya.. tula.. masa muda malas makan sayo!!



Aida, kalau spek untuk somi tapi kaktek yg kenyit leh dapat diskaun gak ke? hikhik...