Thursday, July 29, 2010

cantik beg.... hanoi mari jugak kaaa....?

Sekarang jam 4.45 sebelum subuh. Aku tengah bersahur.

Oleh itu adalah dimaklumkan bahawa any update di blog Silver Linings Saga oleh Mrs T dari Pennsylvania (aku belasah teka je dari konter trapik) dan Patin Pasta dari Espanol tidak akan aku baca sebelum waktu berbuka puasa.

2 blog ni letak gambar biskut kering dengan air suam pun dah buat aku meroyan nak buka puasa.

Aku bukan peminat tegar handbag.... purse... shoes...accessories.....
seriously jalan-jalan bawak beg plastic wal-mart pun aku tak kisah....(owh siapakah wanita ayu yang selekeh itu..)..

Aku bukan perasan memuji diri sendiri..... ayu tu stands for mel-AYU daa.....

Terdetik nak menulis mengenai handbag sebab member mintak tolong survey bag LV dan coach. (kenapa handbag coach disebut "koch" manakala coach untuk sofa di sebut "ka-uch" ???....) Entah.

Mulanya aku berikan website coach di http://www.coach.com/.

Authentic coach handbag dengan price ranging between usd200-300. masih murah berbanding harga di Malaysia dalam rm1600 sebijik...

Huh! aku kalau bawak handbag ni tak berbaloi sungguh.... beg je mahal, isi dalam ada seploh hengget je... err... dengan driving license.

Ada tak aku cerita orang di sini takde kad pengenalan, mykad bagai..... samada depa pakai driving license atau passport.
Passport? sebab banyak kes suspended license sebab drunk driver ka... tak bayar child support ka.... bengap tak mau ambik test ka.....

Lepas tu member mintak carikan coach factory outlet pulak..... memang lah factory outlet ni murah..... murah sangat!...
semua tak jejak usd100! biar betik!

Aku yang bukan peminat handbag pun terbeliak mata dok teliti satu-persatu sambil berangan nak borong 3 bijik sekaligus untuk dapatkan free shipping.


Aleh-aleh baru aku perasan..... FAKE daaaa......
mana aku tau?

heh... Datuk K kan menyatakan kecintaannya pada si Siti dengan LV berharga rm40k nya...... jadinya laki aku pun belikan untuk aku jugak..... lagi mahal.... 360 REBU...... duong vietnam..


Ini salah satu contoh LV fake di mana tulisan LV di tengah dan tepi beg tak sama tinggi kedudukannya.

Dan few others tips nak kenal fake LV korang layari utube ek..... verylah interesting.
Kira laki aku belikan LV untuk aku belajar benda baru..... think positive la yea....

Dan coach factory virtual outlet ada berlambak di google.



dari luar nampak cantik kan... macam real.
Harga tak sampai usd70.... kalau di Malaysia dalam rm100 lebih dan di hanoi boleh dapat bawah rm100.... pandai bargain boleh dapat rm50 saja ... tak tipu...menurut pengalaman laki aku..

Kebanyakkan web letak gambar dari jauh tapi web ni siap bagi gambar tepi, bawah, dalam bagai......

haaa.... silap banyaklah....



Menurut doktor Google..
salah satu cara mengenali coach handbag yang fake adalah di mana bila kat luar bag ada design capital CC, dalam beg should be blank fabric..... takde design CC lagi...

Therefore yang ni sah fake....
yang aku fahamlah menurut utube..... kang salah tulis mengamuk orang yg pakai authentic coach..... udah free-free aku kena saman.

Sekian pelajaran orang dah mula start berpuasa hari ni....5.10 pagi dah masuk subuh....

7 comments:

razzlina said...

ooohhh gituuuu kesahnya.....sib bek la kak tek kasi infomasi yg berharga nih....

(ni aku baca blog sambil aktiviti riadah mulut dan perut.... kunyah sate pok aji...ari ni kan paso malam kat Lestari heh heh...satgi aku belasah char koay teow, udang lebih, kerang lebih)

ah nyamannyaaa.....

:cahya schatz: said...

ouh...gitu..
tak per la..
kalau ada org nak bg pree...i amek..
tp kalau i yg kena beli sendiri.. i sanggup lg pusing lapanblas kali kat area periuk² utk cari benda yg sama rega ngan beg kauch tuh...huhuuuu...

ahkakbatik said...

awat ko baca berlian.... aku dah bajet nak belikan ko satu koch nih... kang ko tauler fake tak fake nyer...

dik cahya....
kaktek ni kalau orang nak bagi satu authentic hanbeg pun kaktek terima dengn rela.... heh heh... bgaila...bagilaaa....

BaNaNaS! said...

oowwwhhhh...bagaimana pula ngan koc kete api..

lagi satu bulehkah Puang Batiks jelaskan dengan terperinchi naper tak bayar child support pon bole jd kes?

ahkakbatik said...

owh...soklan yang sangat berilmiah dari puan pisang...

esok aku bukak blog khas pasal child support ni...
la ni baru bukak poser makn nasik lomak... ateh mato aku berat semacam lomak tebal kowt...

Aida Rezuan said...

Ahkak,

Uiks.. gitu ye? Tak tau pulak macam ada secret code untuk tau fake ke tak (selain beza harga terlampau).

Saya minat bebenor segala handbags nih tapi still ada limit (ke limit pulusnye? :D) and memang tak tercapai dek akal saya nih kalo orang bayo berpuluh ribu untuk bag. Isk2! Saya rela pakai bag tali guni harga puluh2 tuh jek. Hehe!

* saya pon tak suka masuk blog Patin Pasta tuh, kan? kan? :D

ahkakbatik said...

ha Aida... kalo ko bawak coach atau LV takat rege sama dgn lunch kat kenny rojers, ko jangan lalu depan akak tau.... sebab akak pun ada LV fake...ekekeee....

hah! akk puasa lagi hari ni... ko update apa pulak tu! menchik betulla...