Tuesday, July 6, 2010

celibate : true life

Kata pak gugel..





The deliberate abstinence from sexual activity, usually in connection with a religious role or practice. It has existed in some form in most world religions. It may indicate a person's ritual purity (sexual relations being viewed as polluting) or may be adopted to facilitate spiritual advancement..



Kata aku... virgin laaa.....

Ni kira pelajaran vocab baru untuk korang ek...

True Life episod hari ni... I'm celibate... menganga juga memula tu memikirkan menatang apa celibate ni...selebet taula...... interesting juga org sini masih boleh berbahas tentang status ni.

Bagaimana they all struggle to maintanin celibate's status.
Bagaimana kawan-kawan sekeliling boleh kata mustahil bin ajaib untuk mengekalkannya. Lebih kurang seperti mereka yang tak pernah puasa memberikan ulasan bagaimana hendak berpuasa.

Ada yg celibate sebab kepercayaan agama, ada yang baru nak celibate lepas awek curang, ada yg celibate sebab jemu dgn social-life dia selama ni..

Dan bagaimana seorang mamat macho giler 18 tahun ni yang manjang di drag dek kawan-kawannya pi party dan sexk (aku buat2 salah eja supaya page tak kena block) in one night stand adalah perkara hampir wajib dalam hidup kawan-kawannya.... boleh bagi statement.... there's no recognition ever better than getting God's recognition.....

Dia sempat cakap kat member dia.... "what would happen of you die tomorrow?..... if I die i wanna see you there(eternity life) bro..."
meleleh ayaq mata kawan dia yg dah lama tak virgin tu...

huuu walawehh...... apesal ko bukan islam?... kalau tak lama dah mokcik cop buat menantu...
eeekkk.. takpolah..... kang cucu makcik cun sangat payah nak jaga....
orang melayu kat mesia tu ramai lagi yg teruna....

9 comments:

al-lavendari said...

salam kenal.

terima kasih kerana sudi singgah .. tapi saya tak mahulah nak celibate ! anak dah lima .. lebih baik celebrare.

ya, saya memang pernah menempek kejap kat Malaysia Embassy di D.C suatu waktu dulu.

BaNaNaS! said...

hermm entry yg makin ilmiah..

ahkakbatik said...

wassalam pakcik... ek abang... ek uncle ... ek mas.. al-lavendari... thanks sudi singgah.....

bananas... aku semakin geniyes seiring dgn cuaca yg semakin sejuk... heh...

Harnida said...

perkataan baru juga utk sy ni...hihi

Anonymous said...

hehehe...

kak kem said...

bukan batik geniyes bila kena tinggal ker.. he he he

Harap ko jangan sedih yer bila kena tinggal.. kan ada peribahasa tu sayangkan isteri, tinggal2 kan.. mr gape syg ko la tu sbb kena tinggal..

lissa said...

fuyoo.. tekesima membaca tulisan kak tek arini..

ahkakbatik said...

emmm rasanya betui kot kak kem..
kurang masak, kurang buat air teh, malam tido cepat... mandi 2-3 hari sekali.... simptom2 org giniyes tuh..haha...

ahkakbatik said...

semalam blogger wat hal...
komen lissa tak masuk..
dan komen adik harnida tak masuk...
masuk lam emel jer...

haaa... sah tak mandi pagi...