Monday, July 26, 2010

sudah 11 tahun spenda mu ku basuh..

Genap umur abang 11 tahun, tahun gregorian. Selama 11 tahun tak pernah berenggang tidur lain rumah dengan aku selain aku tidur di hospital sebab dia dapat adik... adik-adik.... errr.... 3 kali adik..



Oleh sebab malam minggu, bapaknya ambil kesempatan dine out di Malaya Cuisine own by chinese malaysian. Mee goreng seafood dan nasi goreng seafood.




Bila off flash gambarnya gelap.. bila on flash , terang tak nampak apa pulak. Aku tengok gambar-gambar adik patin pasta tu cantik je walaupun kamera cap ayam... heh....



Compliment fried ice cream dari James (kat mesia nama dia Lim Ah Beng..... aku teka..) dengan roti canai 2 keping tak sempat snap gambar.




Aku dapat tengok je.....





sebab cik mat dah start panjat meja sambar ais kerim abangnya...





Beli kek di Food Lion... sedapnya icing whip creamnya.... $5.99 saja.... kalau di malaysia 1 kilo kek kat La Boheme pun dah rm27... icing murah guna majerin...

errr... bantal tegak belakang tu bukan majik .. budak-budak buat main khemah-khemah.

Furniture belum sampai... masa aku call tadi depa jawab..

"The delivery is between 2 to 10 working days, madam..."

Hek? bila masa perkataan WORKING tu timbul dalam kontrak?

Rasanya kalau aku call sekali lagi depa mesti jawab...

"The delivery is between 2 to 10 working days according to Pluto time , madam..."

Oleh sebab semalam dah kena heart-attack 7 skala richter..., hari ni aku dah immune.... cool....

6 comments:

Aida Rezuan said...

Salam,

Amboi seronok anak teruna tuh potong kek ye? Happy Birthday! :)

Kalo tepon kasitau dalam kotak2 barang ada sebutir bom, agak2 derang nak tak hanto cepat ek? :D. Haru sungguh kalo kira 20 hari, working days lak tuh!

TQ tapi gambo2 saya tuh tak de la cantik pon (limit dek kamera cap ayam ku itu :D). Huhu! Menurut nasihat sifu net, kalo amik gambo food.. pantang bebenor guna flash. Kena samada natural light atopon lampu light :D

ahkakbatik said...

opocot waalaikumsalam!

nasib baik lah ahkak tak kutuk hang lebih-lebih...tetiba moncol le pulak!!

ooooo makanan jangan guna flash ker....oklah ada alasan pi makan luar lagi....heee...

BaNaNaS! said...

cisss guna tajuk horny nk tarik readers la tu.. nyampah!!!

ahkakbatik said...

tajuk tu penting tau.... takat letak tajuk jamu mak dara .. masa untuk bergerak... jatuh chenta...ek eleh..tu aku kelik kesian je...hohoho..

razzlina said...

kuat sungguh jin abe gapor banding dengan jin ko....patut la danish ensem (heh heh, ini aku monolog dengan diri sendiri nih, so ko takleh marah)

ahkakbatik said...

ni sorang lagi nak kena sepok!

kalo abe gapo kawen ngan orang orang pluto ko hengat dapat anak encem macam nih?