Friday, July 23, 2010

geram jangan engkau geram... arrghh!!


Rumah masih macam padang bola.... orang datang install cable tv, orang datang masukkan telefon rumah, orang datang betulkan toilet.... adeh..segan biar orang tengok rumah macam padang bola....

Badan dah mula sakit tidur malam takde tilam.... adeh... tension!

Pakcik boroi install cable tv tu tertonggeng-tonggeng mengisi borang sebab tak reti duduk atas lantai.... letih tengok dia menonggeng... tak seksi langsung!

Rumah sini depa tak pasang lampu syiling dalam bilik. Kena beli sendiri. Emm.. malas nak menambah harta.... payah nak pindah... jadinya bilik tidur biar gelap khas untuk tidur semata-mata.... alasan yang aku guna.

One thing aku suka pasal apartment ni laundry space nya comel je dok dalam closet.


Cuma malangnya mesen basuh aku ntah kat mana.... masih kat storage movers atau dah atas jalan raya..
Emmmm... rasanya tak gerak lagi.





Maka berlonggoklah pakaian belum basuh.....
Siapa larat nak basuh tangan .... 6 kepala punya baju....







Adalah aku basuh juga sikit-sikit tapi masalah nak menyidai ......baju sidai dalam apartment ambil masa 3 hari baru kering.



Tiap kali aku tengok luar... nampak pokok.... geramm..

nampak pokok ..... gerammMMMM......

nampak pokok.... GERAMMMMM.......

errr... aku kalau nampak pokok tu...gerammmmm... je nak gantung baju kat situ!!


arrrghhhhh!!!!!!!!

6 comments:

BaNaNaS! said...

weh kat obersea takleh sidai kain kat luor ker?..salah ker? jenayah ker? apsal aku nengok cite hindustan depa wat bodo jer sidai kain kat luor umah??

ahkakbatik said...

haha...hampeh le ko nih... tula bukak mata je bukak channel thangathirai jek!

aku kt lombok la...bukan kt mumbai..

Aida Rezuan said...

Salam,

Uiks.. jenuh la tido tak de tilam, mau keras badan jadinye. Kalo kat Mesia buleh jugak hampar2 toto ke kan?

Dok tergelak ingatkan geram pokok ada buah ke.. rupanya geram nak sidai kain! :D

ahkakbatik said...

pokok tu banyak cabang... bayangkan betapa banyak kain, spenda, bra... akak boleh gantung kat situ!!....

Anonymous said...

ala...ko poi dok tinggal kek trailer-park lah ...ko nak sidai apo pun buleh. beres.bisa di atur.

ini nasihat pakcik yang tetiba rasa nak skodeng.

ahkakbatik said...

eeeek... pakcik idup lagi...??

yolah....dalam perancangan nak kebas trailer uhaul sebijik nih!