Sunday, January 23, 2011

10 thn sudah......

10 thn sudah.......

yok makan-makan menceriakan hati memandangkan lama lagi kaktek nk jumpa kedai roti canai mamak....





Sempena ulangtahun Ajik yg ke 10.... pesan untuk ajik solat takyah ler tunggu ibu jerit.... ibu dah tua... ponat!






Budak-budak dok usha menu kat internet.... asal lalu depan restoran tu meleleh je air liur .... almaklum nak muntah dah sumbat perut dengan masakan ibu... nak ler rasa masakan luar..



'

Menu kurang lebih manhattan fish market... tapi serius...

SERIUS!!!!!

SEEEERRIIIUUUSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!


Manhattan fish market 5 kali lebih sodap!!!!!

Ajik tanya " makanannya tak sedap tapi kenapa ramai orang makan kat situ?"
Haaa.... kaktek malas jawab... kaktek kata nanti dah dapat green card, kita bukak kedai karipap puter je.. sah lingkup red lobster tu kang..

10 comments:

somuffins said...
This comment has been removed by the author.
somuffins said...

Sowi terpaksa delete my 1st komen (technical error).

AB
Nak ngadu kat you nihhh .. ada owang 'kutuk' I kat dapur Maya. Caner nak 'balaz dendamz' kat dia ek?

Niway, kalau you bukak kedai jual karipap puter, jgn lupa panggil I jadi your guest chef. I oso can cook whaaat .. besides lempeng pithang, I boleh perkenalkan apam bakarrr, heheh. Obama mesti sker punya..

Hepi bday to Ajik. Selalu2lah ajak mama makan luar <-stetmen ala dengki :-)

JaJa'Z said...

lah kak tek..tak sedap ke..baru air liur nak drolling jatuh kat lantai..hehhehe

ahkakbatik said...

ciksom... yeke? dah lama idup ke minah yg kutuk cik som tu?
tapikan ciksom.. kata ustat tak baik balaz dendamz tau... kita kena tunjuk contoh baik supaya dia balik ke pangkal jalan...
apakata ciksom hadiah dia sekontena kicap habhal supaya dia insap... heh heh ....


jaja.. makanan depa ni cantik je lebeh... rasa tarak... sodap lagi lempeng pithang ciksom yg nak anto kicap sekontena kt kaktek tu... ngeee..

somuffins said...

AB
Ada orang 'ngumpat' awak, hehe. Gi baca at Maya's 'the evolution of data'.

Selamat hari raya, mahap zahir n batin :-)

Maya Marisa said...

Kak Tek,
eleh kak tek saja ajer cakap tak sedap...tau ler cooking kak tek kan marbelesssss...
err maya tumpang jual kuih cekodok wokeh?
p/s: saper ler yg ngumpat kak tek yea????

razzlina said...

aku baru jerrrrr nak terliur nengok lobster beso gedabaks tuh....wei king crab takmo try ke? aku nengok macam sodappppp yo....

~jeet~ said...

meh saya tolong design menu tambahan utk kedai karipap pusin kak tek tu ;)
nak jadi chef tak layak, sy jadi food critics je la ye..;)

Anonymous said...

maya.. cokodok ka.. batang buruk ka... tumpang je kira komisyen 50-50 profit..
aper..hengat nk kasik tumpang pree??!!


razz berlian, king crab ado... depa tak reti masak... sapu salty butter pehtu rebuih..mengong... aku nk kicap masak cili api!!


jeet... food kritik tu kira nk makan pree lah?? choyyy...


-kaktekl maleh login-

BaNaNaS! said...

lohh senangnya depa masak... rebuih2 jer eik... patut arr minyak masak kat mesia nek harga..menteri kita suh mkn mcm omputey rupanyerrrrr