Tuesday, January 11, 2011

coti lagi!!!.......

Hari ni cuti lagi..... snow dah berhenti malam tadi diikuti hujan sikit maka salji atas jalan jadi ais... maka bertambah bahayalah untuk kereta bergerak... maka tambah lagi cuti..... jangan jeles org pantai timuq naaa.....





Oleh kerana charlotte jarang snow maka kemudahan untuk mencairkan snow amatlah kurang efektif.... lori tabur garam di jalanraya pun tak kelihatan hingga menjelang lewat petang semalam.... rumah-rumah dibina tak punya insulation yg bagus untuk menangani cuaca di bawah 40F (4C)..... .. ..

Maka berjeket dn berselimut sokmolah kaktek anak banak dalam rumah..... heater 24 jam kang kopak nk bayo letrik....


Semalam abg gapo sampai opis, baru dapat emel customer declare cuti jugak..... hari ni tengah tunggu announcement cuti lagi memandangkan keta-keta warga lain tak bergerak-gerak di paring lot luar apartment....

cuti lagi ka?

depa sedar tak, cuti maknanya takde production...
takde production maknanya tarak untung...
tarak untung maknanya sudah rugi....

company rugi tapi gaji tetap jalan..... buat apalah aku sakit kepala nk pikir.... baikle pikir nk masak apa tenghari ni....



Apapun anak-anak tempatan pun sama jakun macam anak-anak kaktek main snow semalam...





5 comments:

PatinPasta said...

Kak Tek,
Musykil nih. Bila ada jek bebudak main salji.. ada gambo dari Kak Tek. Bila salji jek pon, ada gambo dari Kak Tek. Ye ke tukang amik gambo tak bergelumang main sama nih?

T said...

Budak-budak memang sukakan tak yah sekolah? Enjoy! Charlotte bukan selalu snow banyakkan?
;-P

Dekat sini ada satu high-school kasi budak-budak balik 10 minit awal harini. Dengar pun nak tergelak. Sekolah lain at least dapat half-day off.
Sebab tempah I ni selalu snow, selalunya kitaorang kena kerja dari rumah kalau snow teruk. Susah sikit nak skip kerja sebab snow.

harnidahussin said...

kalau kat korea diorang balut tayar belakang dengan rantai beli supaya lebih grip or leh pecahkan salji tu kalau nak gerak...

BaNaNaS! said...

ala apa syusah production tak jalan..kat Mesia bola menang pong dpt coti tawww.. itu baru lawan indon piala Asia kalu menang world cup mau Najib kasi coti sebulan..

ahkakbatik said...

Aida.. yg reti tangkap gambo kaktek sorang je...jadi masa maknya guling, tado sape nk tangkapkan gambo...alkisah.

T, semalam my hb konon kerja dr rumah.... dgn apt kecik, anak hiruk pikuk.... huk alah..
and believe it or not.... hari ni cuti sekolah lagi!!!!??????#@#@$%@$@


nida... kaktek suka ati pendekkan nama hang yg panjang itu...
ada gak dengar pasal tayar besi tu tp belum pernah nampa sebab katanya authority tak bagi guna nk elakkan jalanraya rosak....
nanti alau nampa, suka ati lg tepek kt sini...


bananas..
ko dh tahap wajib migrate daaa... pi mumbai besh... jgn lupa kem salam kt shah rukh khan..