Thursday, January 13, 2011

coti coti lagi!!!!!??? tapi bukan n3 pasal coti...

Petang semalam kt website sekolah awal-awal dah declare hari ni cuti lagi....3 hari cuti??!!!...
Snow dah lama berhenti.... jalanraya dah clear dari ais.. awat cuti lagi?
Tau dak gegendang tinga kaktek nak pecah dengar bebudak ni memekak dari pagi?

Tau dah senin depan cuti lagi sempena besdey late Martin Luther King?
Tau dak kaktek dah letih banyak sangat cuti tapi tak banyak duit nak pi shopping?
Tau dak cuti banyak ni cikgu kena tolak annual leave atau unpaid leave?
Tau dak pagi ni kaktek halau abe gapo pi keje sebab nk mengurangan umat bercuti dalam rumah ni? heh...



Hari ni kaktek sibuk sikit buat kerja berilmiah di internet...(selalu main game kannn...) sebab permohonan ke sekolah Magnet baru dibuka...

Sekolah Magnet tu macam sekolah Bestari la....
Depa gelar magnet sebab dasar magnet yg menarik benda yg mahu ditarik maka sekolah Magnet ni menarik minat bebudak yg seronok nak pi sekolah.... bukan pi sekolah sebab mak suruh....

Bebudak ni sukalah pi sekolah tapi kalo maknya tak kerah bangun pepagi .., hengat depa sesuka ati volunteer nak pi sekolah hari-hari ? Choyyyy...!!!!!

Kemasukan sekolah magnet ni ikut sistem Lottery disamping result yg excellant..... tutup mata tarik nombor laaaa... kita lihat sape yg kenaaaaaa..... bak kata Berahim Pendek dlm ali baba dan 40 penyamun...


Abe gapo kata takyah apply..... sekolah sekarang ni kalau masuk kelas bagus, macam kelas bestari gak memandangan sekolah Magnet paling dekat pun dlm 13 km dr rumah kaktek...... sekolah sekarang cuma 2km je.

Kaktek fikir long term..... mana tau konon nak dok US 2 tahun jadi 5 tahun.. pastu 8 tahun... pastu sedekad... huhu.. tau-tau anak nak kawen.. walaupun dalam hati membuak-buak perasaan nak balik lebih-lebih tengok gambo jiran belakang rumah dah bina dinding kat backyard kaktek...)

jimat dah bajet buat pagar batu.....



*gambar courtesy dr tenant kaktek gitau pagar wayar huduh kaktek dah kena buang..


Sekolah Magnet berpeluang cerah untuk dapat scholarship ke universiti.

Tapi abe gapo kata mesti balik kampung sebelum abang masuk tingkatan 4 ( itu 4 tahun lagi sedangkan 4 bulan lepas dia kata nak balik 2 tahun lagi!!) disamping selalu gak cerita kengkawan dia stranded kt obesi sebab balik mesia gaji ciput.... post rendah... adeh... letih fikir benda tak confirm.

Baik takyah fikir dulu...yok sambung main game....

11 comments:

~jeet~ said...

ala..dok la lelama kat sana, boleh sy simpan duit pi melawat, sehari sy simpan singgit..agak2 bile ek bole sampai NC? ;p

PatinPasta said...

Kak Tek,
Wah.. sudah keluar entry bak puisi gitu. I like! Hehe!

Kalo lama bebenor cuti, Kak Tek home-school kan jek bebudak. Buleh Kak Tek jadi cikgu besor, siapa memekak, meh rotan bontot sket :D
* memandai la saya kan? ya betul, saya memang pandai

Maya Marisa said...

ala kak tek nie....saja jer tu nak cover line..
cakap ajer la kak tek malas nak ke dapor....hhehe

ahkakbatik said...

jeet... kalo sehari singgit, tawun depan dah boleh mai dah...... naik tongkang.


aida, kalo hom-sekul mau jiran kaktek dah call teledera...


maya.. coti ka tak coti ka... hang hengat ada gerai pisang goreng kat luar tu.... huhu i wish.

dieya said...

awat huduh beno pagar tu.. apa kata k tek cat kaler pink!

BaNaNaS! said...

yo kak tek..awat sibuk2 nk balik Mesia? barang mahei taww, tax gomen mahei..pasang estro pong da kena tax la nih..tu tak kira lagi henpon bill post paid pong depa cas gomen tax..yg murah henbeg mahei sunglass mahei..itupong masih mahei sebab gaji murah..

RMT (makan free kat bebudak semekin) pong da takder..cian taww bebudak g skolah x makan..walopong anak ai tak masuk list tp ai tak pueh ati nengok sampai ati gomen wat kat rakyat mesia cenggini.. lagi apa aarr..tu ha warga bangla yg tawen org mesia leh dpt ic dah..mcm2 adoooo...adooo...adoooo (icon mata pusin)

BaNaNaS! said...

sambun lagi... la nih da ada Ekasih..kalu kak tek rasa2 semekin sila la register sana...apa lagi arr.. sains ngan math da ajor dlm bahser mesia..suka suki tuko2 system pembelajaran..

buku english tawon 1 ada kesilapan kena tuko buku english len bulan 4 nanti, baper juta abeh beli buku suka suki tuko buku baru..

ha kak tek wajib balik election nanti tuko pemerintah..darah ai da nek nih!!!

Otai Kayo Lemon said...

he he

e-Kasih dh tak digunakan lagi.

BaNaNaS! said...

apsal e-kasih heboh di skolah sekarang nih? tak caya cuba kol mana2 skolah tanya tentang RMT...nk apply RMT pong kena tru E-kasih..

ai oredy kol 3 skolah area tempat ai this week to confirm ekasih digunakan or not..semua jawab yg sama...e-kasih masih available

Anonymous said...

E-kasih tu kemender? jeja aseh ke?
laman sembang sawang ke?
laman kembang setaman ke?
math sains bukan tunggu 2012? dah tuko sekarang ker?

depa tau dak aku bawak bbdk ni mai amarika untuk terer sains math bali mesia kang? awat dah tuka bahser?
hu alahhhhhhhhhhhhhh...............



tuan tanah bukan tuan pagar maleh login..

Anonymous said...

kibod urup K aku jem lorrrr......