Wednesday, February 27, 2013

bersatu bertambah mutu

tajuk ala-ala deman PRU.

Kesian pada yang jenguk-jenguk...
kaktek jenguk-jenguk gak blog org lain......
kelik-kelik..  emm tak hapdet... hampeh tul.
ada blog maleh hapdet baik tutup blog!
heh... sakan kome ngutuk kaktek jugak ek..

cuaca Texas tetiber sejuk sejak seminggu 2 ni maka sangatlah malas nak buat apa pun.
seminggu lebih lagi ada aktiviti kemping.... ikut forecast untuk minggu ni, suhu malam masih 0 dan -1 celcius !!!.... nangeh...
tahun lepas dah cun suhu malam belas-belas maka aktiviti tahunan ni depa dah plan awal start cuti spring break minggu depan.
Maka kaktek ada seminggu lebih je makan banyak tambah lemak supaya tak mati kejung tido malam dalam khemah nanti.





Sementara menghabiskan waktu yang sangat lapang dimana aktiviti soping terpaksa di sekat kerana harga petrol yang melampau naik dari $2.89 ke $3.68 segallon dalamasa sebulan dan tak tercapai akal nak berjalan kaki soping ke walmart, maka golek2 je di rumah.

Kaktek layan buku ni....






yea ramai yg suka...  tahu....
tapi hati ni belum terpaut dengan cerita nya.
kisah chenta agung katanya tapi kelojikan cerita hero yg merentasi masa sekejap2 muncul jadi tua, sekejap muncul jadi muda tu yang kaktek takleh accept.
1st time jumpa bakal bini dah bawak balik bilik.... culture depa ni jumpa ntah saper-saper, bawak balik bilik...  takdak keje lain


mungkin bila baca lebih lanjut lagi, kaktek akan jadi suka so pada kome-kome yang dah baca dan suka buku ni, jangan hantam kaktek dulu ek...maapkan mokcik kertu yg konservetip ini... kihkihkih...

16 comments:

Mixed-family in da house.... said...

assalamualaikum kak tek,

saya tak pernah baca buku ni lg, tapi dah pernah tgk movie dia...

betullah macam kak tek cakap tu, tak logik betoi depa ni, ada ke sat2 hero muncul muda, sat2 muncul versi tua bangka, sat2 lagi nak mati dah....aduhai....fening

nor laila said...

as salam...orang tak cakap pun...sendiri yang terasa tuuuu, alamak demam PRU lagi erk....apa-apa pun mengundi ke...

Real Life in Malaysia said...

Asslamualaikum kaktek ... harga petrol macam tu ... naik basikal yang ada raga tu boleh?

:)

harnidahussin said...

ermm..saya dah lama tak baca buku la kak tek..
asyik baca blog jer....hehehehehe

blog pun konsider bahan bacaan jugak kan?

Dinas Aldi said...

Apa yg nak diherankan dengan budaya depa tu. Itupun nasib baik dia bawak balik bilik, tak buat free show kat luaq. Heheheh. Heheh. Hehhh.

Shamsiah Abdul Rahman said...

Kalau Sham baca buku yg mcm ni.. harus setahun nak khatam.

P/s;
Kat sini isi minyak 2.5KD tahan la almost 2 weeks. Dah tu, tanah sini pun bukan luas mana sgt pun + Emir murah hati.

nazeef nazeem said...

sala..kaktek stay texass...??walaaaaa bestnyer..hapdate la gambar byk2...follow me back ya

~Mami Little Hero~ said...

Kak Tek,

Bagus le tu duk umah diam2 dari keluar merewang. Minyak kat sini pun naik dah sejak2 nak masuk spring ni. Bertabah lah kak tek.

Saya beli buku banyak tapi bacanya tidak! Suka saje nak susun kat kabinet tu nanti orang ingat kita suka baca buku. ulat bukuuuu... tapi nan hadooo

ahkakbatik said...

NurDini, kaktek nengok trailer pun fenin.. sib baik eric bana henchem.. ilang fenin.



laila, tak ngundiler... depa bukak kt staff gomen dn student je. baru ni kuar form utk daftar ngundi.. leceh bebenor processnya. apapun, i lap mesia... :D



Real, waalaikumsalam.
naik beskal beraga ni sekali kaktek nampak kt kwsn ramai cha ya nun alif 2 thn lepas... ada bran nk buat kt tmpt kaktek?




Aida.. banyak alasan ler ko. baca blog ler.. baca gosip retis ler... baca majalah ujang ler...

ahkakbatik said...

Dinas, kalau free show kat luar aku tuka hobi menulis blog ke menembak guna nikon.. heh heh... tajuk entry aku semedang gempak dr hang punya.




Sham, mungkin kaktek tak khatam terus kot buku ni.. huhu.
texas ni 4x ganda luas semenanjung, pengeluar minyak tapi rege minyak ikut rege dunia jugak.



nazeem, waalaikumsalam. best dok texas? okla.. org texas nk blk mesia.. org mesia nk dok texas.



Farah, hang beli buku nak menunjuk arr hahahaa.. hampeh tol!

Anonymous said...

Indiana dah bertahun $3 lebih kaktik .. Sekali isi kurang2 $60+ mmg rasa nak pitam
Kak ayda

PatinPasta said...

Kak Tek,
Tu la kan.. ada blog tapi tak hapdet, baik tutup! (announcement: saya hapdet hari ni. haha!)

Kak Tek nak tambah lemak? Tak caya langsung. Badan Kak Tek tak buleh simpan lemak, so get ready la untuk sejuk gigil dalam khemah nanti ye.
*mode dengki spesis kurus*

Asyik buku cerita je.. ce bagi review buku memasak lak.

ahkakbatik said...

ya ka kak Ayda? kalo pi indiana saya borong petrol banyak2 dr sini lah yea.. sampai sana leh buka gerai..
kay Ayda beli tau jgn tak beli.. ngeh.



Aida, kalau lepas kemping kaktek tak updet blog dah, maknonye dah mati kejung lam khemah. ingat wasiat kaktek utk hang menyerahkan segala omeh hang pada anak dara kaktek... ek adaka wasiat cenggitu?

oben dah lamo karat.. sojuk ni tido je besh.

seharum kasturi said...

assalamualaikum ... klu kat cni petrol naik cam tu ... confirm huru hara PRU 13 ... heheheee

ahkakbatik said...

waalaikumsalam kasturi... sana petrol naik huru hara, gula naik huru hara, beras nak huru hara... whylaaa...

Yong Is My Name said...

eheemmmm...

tersedak2 yong ;-)