Wednesday, February 6, 2013

abang seal klum bagi aku surat chenta.

Tengah sedih ni... malam tadi tengah berkira nak top up toilettries body shop ke idak.. sale 50% sampai midnite... nak top up ke idak....  timbang tara, body shop pakai habis, kalau beli corelle, tahan lagi lama.
Dengan sebak hati, kansel bodyshop, nanti beli cap ayam kt walmart dan tido pun tak lena.


Pagi ni macam biasa tugas bila bapaknya takde, menghantar abang dan ajik ke sekolah.  
Hangin kalau menghantar bebudak ni mengadap peel mat salleh yang penyabau ya amat.
Tempat drop off tu punyalah panjang sebab anak-anak depa manja.  Selagi kereta tak berhenti betul2 depan pintu kantin, sanggup tunggu sampai giliran tiba.
Anak2 kaktek selalu keluar awal.... 50 meter nak sampai pintu kantin dah keluar berjalan maka aliran trafik cepatlah sikit kan.
Tu kalau turn kaktek la... kalau turn omputih ni.. berjanggut.  
Time nak keluar kereta, time tulah baru terhegeh2 nak ambik beg, ambil fail, bercakap2 lagi, bukak tutup pintu... hangit je tengok.


image google


Maka, nak skip dari menyumpah awal pagi tambahan dok terbayang beautifying oil bodyshop yang tak jadi beli tu, kaktek masuk lorong yang tak ramai kereta parents yang sepatutnya keluar kawasan sekolah kena turn left.  Tapi pi turn right arah balik ke rumah.
Selalu juga buat keje gini.. hehe....  Darah asia pekat mengalir dalam diri walaupun abe gapo pesan banyak kali jangan masuk lorong tu.
Lebih2 lagi balai polis terletak bebetui sebelah sekolah...:D






berpeluh ketiak melukis.



Maka.... huhuhuuuuu..... abang seal klum yg muncul entah dari mana sudah kasik bunyi....

image google





 Dan kaktek dapat surat chenta.



violation - disregard traffic control device left turn only.

Hadoi kecutnya perut nak gitau laki.... 


Dendanya usd185 tapi diberi option dimana violation tidak masuk dalam permanent record dengan cara  ambil Driving Safety Course melalui internet selama 6 jam dan bayo admin fee sebanyak usd107.
Still kena bayar la.... hadoi... berapa banyak corelle boleh dapat tu...

Nanti2 sambung cerita pi bayo denda la yea... la ni nak masuk excel sheet dulu..... #sambung nangeh.

11 comments:

My Biz said...

hehehhe akak jgn lupe...frame ticket tu...kenangan dapat surat chenta dari abg seal klum....uiskkk seal klum tak tahan tu hahahaha

ahkakbatik said...

uik.. yela.. depa tak mintak balik ek tiket tu... baru tingat nk fotostat buat kenangan.
psst.. tadi bukan lakiku ler tepon... masih selamat tp perut masih kecut.. hahahaaa...

~Mami Little Hero~ said...

Laki kak tek x baca blog kak tek ka? Uiks mahal tuuu. Tula org kata jangan ke kanan nak jugak ke kanan. Ketegaq!

ahkakbatik said...

Farah, laki kaktek kata, baca blog takleh buat dia jadi jutawan.. ^_^
ni pes taim dlm idup dpt tiket... rugi woo sape yg tak pernah dpt tu... kadar andrenaline meningkat... hahahaa..

Real Life in Malaysia said...

Assalamualaikum kaktek ... ni tolong "#sambung nangeh." sambil nak gelak juge ... ah perempuan ... kita memang kuat semangat ... kannn

and to prove i am not a robot i ve to type

CEmpit 209

:)

harnidahussin said...

erkkk...kalau darab 3...lagi mahal dari saman AES ni...tsk tsk tsk

ahkakbatik said...

waalaikumsalam Real.
memang patut kena gelak. degil piang!



Aida... ko saja je ek...
akak convert ke euro. kecik je nombonya..

CS said...

AB
Dgn duit saman tu, boleh beli berapa carton kicap habhal??

I pernah kena saman sekali. Beta amat murka! namun, fine! I tetap bayar RM70 tapi hati I masih belum nak halalkannya lagi.

P/S: masih bayangkan situasi your sister kena tinggal kereta, kih3.

ahkakbatik said...

CS... org tudm baru mai bawak kicap sekarton cuma 31 dollar huhu.. boleh dpt 3.5 karton.

saya memang buat salah so takleh murka dan anggap depa ada kuota keluarkan saman untuk tabung ayam depa.... tabahlah hati...huhu..

p/s lama saya dok terbayang sitasi itu juga cuma tak sampai ati nak gelak depan dia.. kehkehkeh

Yong Is My Name said...

kaktek ku,

tahniah ler,
bukan senang Abg Seal Klum minta signature kaktek kan?
Glamour you..

ahkakbatik said...

tulah yong.. lupa nak snap gambo tegeder-geder masatu... almaklum mukaku lom mandi pagi..