Wednesday, February 20, 2013

kakbatik masuk skolah

Quick entry harini.

Mula defensive driving course tengahari tadi.
Total 5 jam untuk 9 chapter beserta pop quiz bagai dalam setiap chapter dan final exam kt ujung-ujung nanti.
Hari ni sempat layan 3 chapter pendek-pendek total sejam.
Ado 4 jam laieeee... to go...
Boleh setop-setop sesuka hati...
nak masak ke.. ambik anak balik skolah ke... nak pi walmart sat ke.... nak solat dulu ke...
haa... kalau dulu solat suka-suki tengah , ujung waktu...
time-time cenggini solat on time!
takut hati gelap time nk jawab soklan.
hati gelap time lain takpe.



9 mei tu date kena submit sijil ke court.
Kalau miss the date, penalti usd500.

Takyahlah rekemen suruh kaktek skip-skip page arr..
takleh.
dah terfikir lama dah.
ada timer di setiap page dan kena tunggu habis timer baru boleh selak next page..
pandai nye lah omputih nih!

Setiap chapter ada 2 pop quiz dan hanya boleh salah 13 kali je sebelum diterminate dari course.
maknanya belen 8 chapter ada 16 lagi pop quiz dan kaktek belum salah apa-apa... terer haaa...
(eh jgn riak kang hati gelap)

Soklan paling susah adalah berapa ghamai mati eksiden tiap tahun?
idakler susah mana tapi itulah plg susah kalau tengah course hangpa berangan soping kt landen.

Oklah kaktek nk sambung masuk kelas... takmo tangguh2 kang termakan semut, dah lupa banyak fakta... ngumpat2 ke.. kang ilang lagi ilmu di kepala.
4 jam ni mau 3 hari lagi baru habis.

12 comments:

hainom OKje said...

Harap harap ko berjaya Tek...so tak yah le kena penalti hehe

Shamsiah Abdul Rahman said...

Kak Tek..
Semoga bertabah hingga selesai exam & lulus dgn cemerlang.

P/s;
Sini pasang jer "wasta" yakni "kabel".. gerenti lulus.
Tu sebab jugak sng je tgk kereta kemek sana sini tersadai tepi jalan.

harnidahussin said...

ala2 e-learning kat opis kite je...
sama la..ada timer...tak leh skip..at the end ada kuiz...sejibik...

nanti dah complete dapat print sijil..
dapatla training hours (8 jam) utk KPI tahunan..hihi

~jeet~ said...

all the best kak tek ;) saya yakin kak tek akan lulus dengan warna yang berterbangan....hehehe..

Dinas Aldi said...

Huihhh, udah macam Cambridge English test yg aku kena hambek tahun lepeh ja dah ghopanya. Tapi aku tak kena la sampai 5 jam, 1/2 jam saja time limit, itupun aku ketaq 1 badan.

Takpa, aku yakin hang boleh! Boleh! *goncang pom pom dengan berpakaian solehah supaya hang tak gelap hati*

~Mami Little Hero~ said...

Kak Tek

Cerah hati le tu kalo jawab semua betul. Kalo nak kasi lebih cerah lagi pasang lampu. ngegegeggege lawak bodo kasi kak tek hilang nebes!

ahkakbatik said...

insyaAllah Nom.. fail leh repeat paper 2 kali lagi..hiks.



mekasih Sham, awat ek negara maju omputeh je takdek kabel? whylaa.. whylaa...




Aida... ooo kat mesia pun dah guna e-learning camtu... pandainya org mesia!
8 jam tu berasap pungkok.

ahkakbatik said...

thanks jeet.. la ni musim ujan, banyak renbow... warna2 berterbangan udah ado... lulus peksa je belom.




Dinas.. hadoi babe. hang pom-pom pakai baju kurung ka? bukan takleh jawap soklan kang, nak start study pun aku tak boleh... huhuhuuu...





hahahah Farah... pandai hang wat lawak bodo.. blaja dari sapola tu..

Real Life in Malaysia said...

okay dah tu Kaktek ... sambil belajar, sambil test, sambil berblog ... no hal insyaALLAH berjaya dengan cemerlang ... :)

Marya Yusof said...

Hola kak tek!!!

Como estas examen? Bagaimana exam?

Kita kat sini pun kena gak exam! Tapi exam bahasa... saya curi buka buku! kekekekek... :p

Azian Elias said...

salam kenal..

gud luck Kak Tek.. amik lesen kete tahun 1995 dulu. penatnya drive now.. kalau boleh pasang driver..

ahkakbatik said...

Real, hari ni dah habis 3 jam course, esok setengah jam lagi plus exam.. yeeha.. pastu boleh merapu balik.



Marya, muy bien, gracias. waahh.. berabuk ler la habla espanol hang nanti!! caiyok..



waalaikumsalam Azian, mekasih singgah. lesen kaktek taun 1993.. ni bukan peksa ambik lesen.. ni peksa takmo lesen kena gantung.. heh heh... org degilkan.