Tuesday, September 7, 2010

anak bulan belumlah nampak....




Mood update blog dah hilang dengan kedatangan hari lebaran. Semua blog sudah mula bercerita mengenai balik kampung... buat kuih raya... jalan raya jem, final shopping, basuh langsir....

Jadinya kalau tiba-tiba aku nak bercerita mengenai flashback september 11 yang amerika dok gembar-gemburkan di kaca televisyen di sini sekarang, mana perginya jutawan kosmetik malaysia yang hilang.... korang mesti tak minat nak baca.....
aku pun letih nak ulas...


Oleh itu kaktek pun mengambil kesempatan ini memohon ribuan ampun dan maaf (ayat kopipes tiap taun...) sekiranya terkasar bahasa, termakan terminum, terjeling, terngumpat segala TER muga selepas raya kita menjadi insan yang lebih baik dari sekarang...insyaAllah...

Dan semoga dugaan buat mereka-mereka di bulan Ramadhan dan dihadapi dengan redha dan tawakal akan mendapat ganjaran yang setimpal...jika bukan di sini, di akhirat pasti.

Tambah satu lagi..... dosa-dosa korang aku dah lama maapkan selagi korang tak tepek gambo bazar ramadhan, rendang, ketupat.....
sapa makan cili tu mintak maap lagi raya deepavali kang!

################################################################



Abang !.... nak raya ni... nak balik mesia dah nak?

errrrr..... abang belum pandai english betul-betul lagi....

Abang tak pernah jawab direct.... jawapan mesti ada udang disebalik mee.





Ajik! !.... nak raya ni... nak balik mesia dah nak?

Tak nak! sekolah sini best sangat... dalam kelas takde salin apa-apapun..

Jawapan ajik selalu terlalu direct.







Kakak!.... nak raya ni... nak balik mesia dah nak?

Tak nak..... asya nak jadi orang putih macam kawan kat kelas asya...

Dia ingat lagi lama di amerika kulit dan kaler rambut dia akan bertukar....



Aris ! ... nak balik mesia tak?

Chey..... uhhh...

Aku translate ek.... "Mesia tu apa bu?"

15 comments:

dieya said...

suka jawapan ajik! mmg best gi sekolah takyah salin apa2 kan.. enjoy jek!

ish2 apesal garpu tu dekat nau ngan mata cik mat.. ada yg jadik kasim selamat kang..

Aida Rezuan said...

Kak Tek,
Selamat Hari Raya Aidil Fitri dan maaf Zahir Batin ye, Kak Tek.

Anak2 jek ke menjawab soklan peksa? Si ibunye camno lak? Mesti jawapan sama macam si kenit tuh. Hehe!

* kasik smackdown sket time deepavali nanti :D

somuffins said...

AB
Baju raya you rona apa?
Selamat hari raya mahap zahir batin.

Taukey kosmetik punya kereta dijumpai sekitar perkampungan I makanya kawasan sekitar, sana serta sini ada road block.

ahkakbatik said...

Dieya..
haha..si kecit tu tgh penyakit takmo pegang makanan... menjerit dia ingat tangan kotor..
ala-ala tak sedo diri pasan anak mat salleh gitew....


Aida..
oleh sebab ko pun tak balik, idakle kaktek jatuh tahap meroyan lagi...


cik Som,
baju saya 2 pieces punya.. kaler bunga2 pink background biru untuk bersadai tepi swimming pool nanti... huh!

Daun Kari Daun Kesum said...

Selamat HAri Raya Maap zahir dan Batin.
friend?

~jeet~ said...

kak tek...

ampun!! ape-ape pon time deepavali sy mintak ampun lagi yek!! ;)

nampaknya anak2 kak tek bole jadi mat salih celup ni, sume sepakat tanak balik..abih la mak dia..

anikerap said...

kak tek? nak balik mesia tak????

BaNaNaS! said...

heheheh weihhh mau banjir mcm pakistan bila ahkak batik baca soklan ko ani ahhahhaha

razzlina said...

wahhhhhhhhhh ai loike jawapan syasya...memang menantu mama la camni !!!!!!!!!!!



yang benar,
bakal besanmu

ahkakbatik said...

daun kari..
yea samalah kita beraya... yok..


jeet!
TIADA MAAP BAGI MUUUUUUU!!!!!!!!!!


anikerap..
apa? ko nak pi uruguay bila?



bananas...
dimaklumkan aku berada di negara omputeh... bukan di karachi..



bakal besan...
suruh hafiz kutip uit rayo banyak sket...kang nak convert usd buat hantaran...

Maya Marisa said...

salam kak tek,
amboi kiut miut nyer anakX2 kak tek. ish, camnie bole booking satu la, anak teruna kak tek for my cha cha...hahaha.
anyway, kak tek, selamat hari raya & maaf zahir batin.
p/s- jgn lupa snap photo raya ok. kita orang kat mesia nie pun nak tengok org di perantauan celebrate raya...

al-lavendari said...

selamat hari raya, maaf zahir batin. ayat kopipes sejak azali.

gembirakan hari sendiri di perantauan !

kat mesia pun ada berjuta2 perantau.

kak kem said...

Selamat hari raya tek.. belum nak mintak maaf lagi, nak cerita sikit dulu..

Hari ni akak masak ayam kicap, guna kicap kipas udang.. sibujang akak kata sedap... tiga ketoi dibelasahnya.. he he

Dik tek, akak minta maaf zahir dan batin salah silap terkasar bahasa sewaktu mengomen.. Semoga dik tek sekeluarga bergembira dihari raya ni walaupun berada diperantauan..

ahkakbatik said...

Maya....
yg jantan sumer masih belum kena book... boleh aja.... hantaran takmo mahal-mahal ek...



pokcik,
selamat hari raya maaf zahir batin juga...
yea esok gembirakan hati sendiri dengan bershopping di walmart!



kak kem...
tekak saya dah tune ke kechap ABC indon.... enak jugak buk... bisa di tonggeng kedalam molot begitu sajaaaa......

Maaf zahir batin jugak kak kem ek... kalo tulisan merapu mengguris hati...

kaca said...

Ahkak Batik,

Selamat Hari Raya. Dan. Walaupun aku cukup-cukup yakin. Aku tak pernah berdosa apa-apa dengan Ahkak Batik. Tapi. Memandangkan aku insan yang kudus, mulus, tulus dan errrmmm..seksi. Aku tetap mohon ampun dan maaf. Zahir dan batin.