Wednesday, September 29, 2010

spy leymah selesai menjalankan tugas..

Di atas permintaan Puan Bananas, aku berjaya menyelesaikan tugasan spy leymah semalam di kelas taekwando.






Kelihatan ibu bapa pelajar menunggu latihan sambil membaca bahan bacaan. Yang paling kiri adalah mamat vietnam tinggal di amerika sudah 30 tahun. Oleh sebab dia asia macam aku... sama-sama malas baca buku...heheheee....






Di hujung kanan kelihatan 2 warga putih amerika sedang membaca... mokcik black tu pun malas macam aku...


Secara asasnya mereka di ajar dari sekolah dengan kaedah paksa rela lebih sikit dari kaedah buku nilam di sekolah mesia.

Yang canggihnya setiap buku yang di beli dari sekolah melalui promosi syarikat jualan buku, katalah aku beli buku A, sekolah akan mendapat satu free buku A juga...

Maka oleh sebab aku dah habis $56 beli buku melalui promosi sekolah, maka sekolah itu dapat buku yang sama dengan apa yg aku beli untuk koleksi library.... canggih kannnnn...........







Buku peberet anak-anak bujang setelah bermacam2 buku aku beli depa takmau baca.

Aku pun terkekek-kekek baca... memang best.... kalau ada jual online di mesia, belilah. Buku ni di beli masa promosi harga $24 untuk 4 jilid. Harga asal $55/4 jilid.

8 comments:

Aida Rezuan said...

Kak Tek,
Hmm.. so kalo Kak Tek beli majalah Gila-gila, skolah pon akan dapat sama la ye? :D

ahkakbatik said...

jangankan majalah gila-gila Aida.. kalo kaktek order playboy, sekolah pun dapat jugak... muaaahahaaa..
ekk..apehallak pulak aku nk beli playboy? playgirl daaa...

cuma masaklahnya katalog buku promosi tu takde jual menda alah tu....

sekian.

keen said...

Anak dara akak teringin sgt nak beli buku tu... kalau besh, boleh la beli sebijik try dulu dia nak baca ke tidak...

~jeet~ said...

saya penah nampak buku tu kat MPH, nanti sy beli kat adik saya ;)

ahkakbatik said...

kak keen, jeet.. bahasa dalamnya simple sangat cuma sindirannya kena org tua gaklah nk paham but still anak-anak jantan yg susah baca buku ni tak perlu disuruh-suruh baca buku...
highly recomended...

baru cek mphonline.. satu jilid rm24.90...
ceh! kalau beli time tak promosi, rugi den...

BaNaNaS! said...

ada nampak buku nih kat popular last week..nampak menarik dlmnya.. masa nunjuk kat hb ai dia ckp ai da tuo bangka bukan kid pastu dia suh ai beli buku resepi ..
hampesh...!

BaNaNaS! said...

lawo noo kelas taekwando..baguih sykt buku wat pomotion mcm tu...satu kat skolah satu kat parents..at least bebudak yg tak mampu leh baca gaks...

weihh pibg sana salu mintak derma tak mcm kat sini?

ahkakbatik said...

huh! aku dah jangka dapat soklan lagi dari ko...
salu lah pibg mintak duit... sebab sekolah depa bukan dari kerajaan.. tapi dari state tax.
Aku bayo tax duduk kt NC, depa distribute untuk kemudahan state ni saja...

depa expect kutipan usd30,000 taun ni.. baru dapat usd18,000 tu yg salu dapat surat mintak derma..