Saturday, September 4, 2010

cuti beranak ... cuti pekerja.... RAYO?

Tahniah diucapkan buat Author buku Ryan & Raihana Cik Puan Razzlina Rahman yang telah selamat melahirkan anak yang ke mpatbelas......welkam to my club!!

Hang kata beranak time rayo.... tak sesempat nak makan rendang lah tu? kalau confinement sekarang pun bukan boleh makan rendang pon!!

Knowing you, aku tau ko sah bedal je apa ada depan mata....





Utuk teman blogger yang baru kaktek bermanja-manjaan, Razzlina aka Hati Berlian aka Diamond Heart merupakan jiran taman perumahan kaktek di Seri Kembangan dimana detik-detik perkenalan bermula dari forum rumahtangga yang membicarakan hal-hal ilmiah berkenaan jantan-jantan hampeh..... heh.. pakar ilmuwanlah kami ni kiranya selain Puan Pisang dan Puan Kaca....







waa.. amazingnya review merapu yang ditulis 8 bulan dulu masih belum kena delete di blog kak Mona walaupun forumnya dah lama berkubur...






Ucapan tahniah sekali lagi atas kelahiran otomen nombor 4..... kang cik kecik tu dah besar sikit baru aku balik mesia.... kalau tak, abih tukang terbalik rumah time ko bertandang kang....
errr... rasanya time aku balik kang lagi dia tengah lasak...huhu....


Dannn... senin nanti merupakan hari cuti di amerika sempena labor day.
ooooo labor day 1 mei kat mesia tu bukan international? idak yea?

Amerika sambut labor day pada 1st senin bulan september tak kisah berapa haribulan sempena mengingati kematian beberapa pekerja di tangan US Military dan US Marshall ketika berlakunya Pullman Strike.... cerita detail aku malas baca....


Dan RAYO? bila?

haaa... ada ura-ura aku poser 29 hari je...jangan jelesssss.....
sebabnya kalau 30 hari poser, raya akan jatuh pada september 11.... la ni tengah kecoh-kecoh orang amerika marah pak Obama nak letak surau kat bekas world trade centre maka ada ura-ura mengatakan ... tahun ni mungkin raya septemper 10... jangan 12 hb ye udah!!

Aku tulis berdasarkan spekulasi..... tiada yang benar selain belum dibuktikan benar belaka....

11 comments:

somuffins said...

AB
Dah basuh dan dah sidai baju??

Baru kejap tadi I menonton drama Melayu 'Ar-Rayyan'. Kisah a non Muslim Ryan yg terbuka hatinya terus jadi mualaf. The gal yg bertanggongjwb membuka hati dan jantongnya nama Suraya.

Ngantoklah pulak ... good nite AB.

dieya said...

eh raya pun boleh tukar tarikh bcoz of surau pak obama?

spekulasi di sini raya hari jumaat 10hb jugak. tolak timing difference still lagik awal dari NC.. sungguh tidak jeles :-D

ahkakbatik said...

oh cik Som... baju basuh tiap hari 25 minit.. dryer sejam setengah .... lipat je malas..meh le sini tolong...
anak2 cik Som dah besau...besh nyerrrrrr lipat sendiri....

heroin citer tu mesti cun macam anak jawa yg pi amerika tu ek.... hikhik...


dieya... certain places poser awal dari NC, ada kemungkinan time raya depa collaborate rayo samo-samo... tapi kalo kaktek sempat beli matta fair pi saudi...haha...... lagi awai kaktek rayo kang...

kj said...

jeles ngan org tronoh sebenornya..saja je buat alasan pak obama..

courier le biskut raya sebalang dua..tq tq..

ahkakbatik said...

kj, den dah post kuih rayo pumpkin dlm fv...jgn lupa bayarkan postej...hikhik...

~jeet~ said...

mungkin xde kaitan, tapi opismate sy ade twins, boy and girl, and name dorang ryan and raihana jugakk..serious tak tipu..bulan posa ni...

ahkakbatik said...

ooo tu macam nanti suruh opismet jeet borong novel ni taw... serious tak tipu....
(huhu.... daimen..komisyen doploh persengg!!!...)

somuffins said...

AB
"heroin citer tu mesti cun macam anak jawa yg pi amerika tu ek.... hikhik..."

TAK! since heroin tu bukan anak jawa maka dia tidaklah seCUN cam anak jawa yg pi amerika tu. Psst... jawa kerathon got natural beauty, ya tak?

BaNaNaS! said...

weh kalu masuk dryer kan baju kedut tak? aku tau soklan aku irrelevant tp aku nk tanya gaks..

razzlina said...

hikhik...(gelak inesen)...camana ko tahu aku membelasah apa saja yg ada depan mata ekks ??? kuih raya pun aku dah bedal tawww heh heh...

adakah ko masih memasang webcam lam umah aku ??

ahkakbatik said...

Cik SOm...betol sangat tu.... jawa kheraton memang cun abis ...tak tipu...

(err..jawa kheraton dgn jawa murtad adik gebadik ke...hikhik..)



Bananas...
kedut kalo lepas dryer ko malas lipat terus...
eh, lenkali bagi soklan ilmiah sket boleytak?



daimen..
tak koser aku pasang webcam dah...asyik-asyik banak kecik..asyik2 banak kecik.... takdo keje lain..