Monday, September 13, 2010

raya yang mabeles di amarika!!

Semalam plannya nak ikut proposal si Dieya pi beraya ke sepuluh ribu rumah orang Islam di NC, kutip 4 dollar satu rumah untuk 4 anak.... oleh sebab aku sefamily amat pemalu maka proposal si Dieya yang sah tak malu tu...haha.... tidaklah menjadi kenyataan.....

Maka daripada aku pening kepala nak tepek gambo rendang yang menggiurkan agar korang rasa aku tak jeles langsung dengan makanan di mesia sedangkan aku memang tersangatlah jelesnya.... maka aku tepeklah gambo yang sah-sah takde kat mesia time raya ke 3....



Jam 12 bermula we all dah terpacak di Eid Fitr Carnival di perkarangan masjid Al-Mustafa, The Plaza, Charlotte..... sat lagi sah ramai orang... yok kita main puas-puas dulu...





Ada sepuluh jenis permainan di perkarangan masjid Al_Mustafa ni.... yang bestnya .... motto carnival ni....

main sampai muntah atau pengsan....they're FREE........

bayangkan kalau pi playground satu game kena 2 hengget sorang budak..kali 4 budak..kali 3-4 kali ulang nak main....





Yang kiri tu sah African-American.... yg kanan...emm.... vietnam ka? cina ka?..oooo pure anak jawa....






Sat... abang nak posing dulu...





Yeay bestnya........ ibu teringin jugak....




Turn ajik dah sampai!!!




SUMMERSAULT!!






Sumer menan orang besarlah bu.....ayis nak main apa?


This pic ditepek as a token of gratitude kepada pembaca blog kaktek yg cuma berapa kerat kerana tidak jemu-jemu aka takde keje lain akan tetapi setia menemani hidup kaktek diperantauan ... gambo khas untuk you all..... henbeg pure leather chanel yang terletak ateh meja....

jangan ditanya di mana beli....!!!

next year henbeg coach authentic punya yer.... kalau takde gambo maknanya begnya masih di kedai.

7 comments:

~jeet~ said...

salam raya kak tek!!! wah.. pi karnival ye..kat umah saya ktorang buat karnival sendiri...anak menakan saya bagi terbalik umah ;)

dieya said...

ala apesal long shot handbag chanel tu. tak dapek den nak mengagumi kecanggihannya.

next year punya coach amik gambo close up sikit ek!

ahkakbatik said...

jeet,
salam raya... jgn marah anak menakan... anak ko pun kang 2x5....


dieya,
takleh tunjuk harta jutawan la ni... bahayo...org mesia ganeh-ganeh...

Aida Rezuan said...

Kak Tek,
Nasib baik tak de gambo Ibu bebudak buat summersault ye? Nescaya seksi! :D

* tak kira, nak gak tanya beli mana henbeg canggih tuh!

ahkakbatik said...

Aida... beg tu beli kat kedai henbeg tau... bukan kedai beskal....huwa huwa huwa...jgn mareee...

ekk.. takyah mak budak buat summersault..sah bughok ghupanya...

Maya Marisa said...

Kak Tek,
Meriahnyer raya orang tu...Bukan Cha Cha yg jeles, omaknyer pun jeles u...hehehe
Ada henbeg cun melecun tapi tak amik close up..camano pulak nie...
Cepat grab Coach tu..

al-lavendari said...

ini semua akan jadi memori indah bila dah balik ke Malaysia nanti.