Saturday, September 11, 2010

org citer pagi raya, aku nak citer gak..

Tapi cerita aku takdelah gambar makanan...eleh...suruh aku tepek gambo makanan... nak perli aku lah tu!... menchik!

Anak-anak bujang pi sembahyang raya di Liberty Hall, The Park. Di sini sembahyang raya berkumpul di satu tempat saja.. bukan di masjid.

Ada kurang lebih 10 ribu umat Islam dari seluruh charlotte dan state sekitarnya.
Seploh rebu? mana datangnya? awat hari-hari biasa aku tak pernah nampak pun di sekitar rumah?.... tetiba je moncol...







Dalam hall....






3 minit ucapan dari Charlotte Mayor menyampaikan ucapan dari pak Obama.





Sah terkenang rendang tak cukup bahan ibu masak yang teramat mabeles.....





Balik sembahyang.... nak buat apa lagi? .... cian anak-anak aku....






Ada lah makan-makan kat masjid tapi dengan kuantiti umat yang ramai tu.... sah entah dapat makan ke idak, baik makan rendang ibu masak khannn..... ibu masak telo rebuih je pun thodap.....

Tengah test selftimer akan tetapi oleh sebab bebudak ni jenis tak reti dok diam.... gambar family pun tunggang-langgang...






Ohya... dah petang nak masuk gambar kat facebook baru aku perasan gambar raya tahun lepas dlm album fb, aku dan abe gapo pakai baju yang sejibik sama....huhuhuuuuu..... tak jadilah upload...


Sekian berakhir raya pertama di perantauan....... esok ado eid fitr carnival..... hoho... celebrate rayo dgn carnival...canggih rayo kat amerika nih....

5 comments:

dieya said...

uih gamainya org gi semayang raya. derang ni amik cuti semata2 nak gi semayang raya ke? ke NC mmg declare cuti raya?

laa apesal tengok tv je. gi laa beraya umah juran tetangga yg 10 ribu org tu, kot dpt duit raya bang USD 1 sorg... kayo mak ehh :-D

ahkakbatik said...

owh...brilliang sungguh proposal muh dieya...
ko bayangkan seploh rebu ghumah kaktek pi...sorang dapat singgit..kali mpat worang anak...
total dah 40 rebu hengget.. convert rm..... balik mesia bawak masuk habib...huhu... kalah ketebalan sauh kapal haaa....

Aida Rezuan said...

Kak Tek,
Sajek jek tak mo tunjuk baju raya glamer tuh ye, mesti takut kilauan gelang sampai ke siku menonjol dalam gambo. Huhu!

Maya Marisa said...

Kak Tek,
Kalau dpt duit rayo tu, jgn lupa amik gambar sampul n duit nyo tau....kipasx2 ler skit duit tu...
Apasal kak tek tak upload gambar rendang yg marbeles tu? Tak sabo nak nengok...hehehe

ahkakbatik said...

haha... baguihla Aida amat memahami isi hati ku... cuma bukan sampai siku... sampai bahu....

Maya,
i do-do don asterdeng wat yu toking roundabaut...

(buat-buat tak paham daaaa....)