Thursday, September 16, 2010

Tahukah anda.....

Tahukah anda...

pemanduan kaktek yang seperti maikel schumacher ini dulu pernah menggantung stereng 5 tahun kerana sense of balancing yang teruk.
drive masuk lane org, tak reti agak berapa jarak dgn kereta sebelah, even mak den pernah menjerit-jerit nak kena serangan jantung dlm perjalanan dari setapak ke chow kit.


Tahukah anda...

kaktek yg tak kreatif menghias rumah, takde sense of fashion, kerja tak suka yg rumit dan leceh sebab suka cepat habis nak relax tido akan tetapi sewaktu disekolah menengah pernah di upah menjahit kerang di leher baju kurung kerana hasil kerja rumit yang amat mengagumkan mata memandang...


Tahukah anda....

Baby kaktek paling kecil adalah 3.5kg dan yang paling besar adalah 4.5kg..


Tahukah anda....

setelah mati kutu pembesaran ladang tidak boleh dilakukan akibat kekurangan neiber, process mengugut adik-adik dan adik-adik ipar pun bermula dan merayu kawan anak-anak jadi neiber juga...... kehkehkeh...


Tahukah anda...

masa anak dara berat kaktek 57kg akan tetapi lepas beranak mpatbelas berat hanya 54kg tetapi shape asal dah takde..


Tahukah anda...

Adik bongsu kaktek sebaya dengan anak abang yang pertama..


Tahukah anda....

kaktek dapat surat dari mokcik kantin skolah gitau akaun makanan syasya dah negetip 4 dollar sebab dok minum air susu cekelat yg dia hengatkan free selama ni...


Tahukah anda...

kehidupan nomad kaktek bermula 14 tahun lalu di 8 buah negara.. kalau suruh ulang tayang, aku takmo..penat.


Tahukah anda...

kaktek tak pernah menjejakkan kaki ke singapore, serawak dan perlis.. walaupun ada seorang adik ipar dok singapore dan seorang dari serawak..... perlis tu takde kena-mengena...saja tulis...


Tahukah anda...

dengan ketinggian minimum nak jadi stewardess ni kaktek merupakan paling ketot dalam famili.... err.. no 2 ketot lepas ayah...


Tahukah anda....

waktu pagi kaktek banyak sungguh waktu lapang akan tetapi berpura-pura sibuk tiap kali abe gapo tepon.....


Tahukah anda...

kaktek perlu keluarkan idea merapu ini supaya lepas ni boleh sambung hibernate dgn aman....

14 comments:

Aida Rezuan said...

Tahukan Kak Tek..
Saya dok ngekek membaca entry nih. *tabek spring* sebab kretip!

tokeh baju said...

kak... tulunnnn la jadi neiber market street ai plak!! ni kol 2 berjaga ni sbb nnti stok expired rogi rogi aiiii taww.. bos pun dah sound tu "tidola!" huhuhu..

~jeet~ said...

fuyo...14thn 8 buah negara.. adventure gile...abe gapo kije gapo?

p/s: sy pon beranggapan susu cekelat tu pree..idakye?

ahkakbatik said...

Aida,
kektek buang tebiat sekali-sekala..


tokeh baju,
wei, aku masuk marketst tu tak reti main daaa.. depa iklan bebetui jual barang...aku nk juai aper?



jeet..
kaktek pun baru tau susu tu bukan pree...heh..

abe gapo keje makan gaji jeet... contracting untuk radio frequency engineer.. letak resume kat jobstreet, tunggu agen call, interview thru tepon...
cubalah..kot dpt mai amerika jgn lupa kaktek kirim serunding 10 kilo...

ahkakbatik said...

tokeh baju...market street ngan market place tu tak sama ek? heh heh...

dieya said...

tak tau pun.. ni haa baru tau.

part drive masuk lane org tu shows that mmg sah laa k tek sesuai duduk kat negara left-hand drive mcm amerika nun.

tak penah gi sarawak and perlis jugak. moh kita gi?

tokeh baju said...

haa.. kte da add akk.. moh juai baju sesama moh.. market street la.. market place ambo idak ler tawu..

Maya Marisa said...

ooohhh, now i know.....
Sure tak tido mlm Kak Tek memikirkan idea nie.

somuffins said...

AB .. selamat riraya ..

Banyak betul fakta tentang you yg tidak diketahui dek peminat2 you AB. Thanks for sharing... Ada tak fakta tentang menyidai kain kena guna hanger yg sama rona, atau sidai mesti ngadap mentari terbit? atau ....

ahkakbatik said...

tokeh baju... ko utang jadi neiber ladang aku....


maya... idea ni mai masa nak tido pagi... tahukah anda kaktek ada sessi tido tengahri dan tido petang juga?



cikSom.... peminat ai? heh.... ke geng melangok takdok keje dok bertandang ghumah orang je?
fakta2 pelik bin ajaib yg lain biarlah abe gapo je yg terpaksa ngadap sampai kehujung nyawa...hahaha...

ahkakbatik said...

dieya... pi perlis? ado apo kat perlis? bunyi macam penuh ikan bilis je...heh... tak menarik!

kak kem said...

Kat perlis ada padang besar. Macam macam ada kat sana.. sebut jer nak handbag brand apa coach, LV, bonia semua ada... harga pun boleh runding.. he he he

BaNaNaS! said...

tahukah kak tek...
ai tak penah pakai beg coach hatta yg immitation sekalipong?

tahukah kak tek...
ai mengharapkan hadiah beg itew dari kak tek?

tahukah kak tek? tahukah?

Huh sahih buat tak tahu..nyampah ai!!!

ahkakbatik said...

kak kem... tu sumer dr hanoi... penuh dah lemari saya dgn beg hanoi tuh! kalo pi paris..saya nak!


pisang... ai don asdesteng wat yu toking raundabaut..