Monday, September 12, 2011

entry lemau...

Terima kasih atas nasihat dan keprihatinan kawan-kawan ke atas pengaruh terhadap Syasya.
Iya... jika kata orang menjaga sekandang lembu lebih senang dari anak dara seorang...
kaktek takleh mengiyakan sebab tak pernah jaga lembu... hiks..

Oleh sebab weekdays abe gapo takde,
tugasan menjadi tiger mom terletak 100% di bahu kaktek.

InsyaAllah dengan sokongan semua, kaktek akan sentiasa update perkembangan terkini
buat pengajaran di samping menunggu pandangan dari kawan-kawan semua...

(skemanya ayat,....)

Hujung minggu lepas memang sibuk...

Jumaat malam ada open house lagi....
juadahnya disediakan beramai-ramai...


agak-agaknya yang mana satu hasil air tangan kaktek?



oh tiada di situ....


mungkin di sini pula?



tak boleh nak teka?

haaaa.... sebab memang takde...hikhik...
kaktek tolong goreng ayam je.... ok aper.. bukan calang orang punya kesabaran menggoreng ayam...
tawwww.......


habis makan, dah jadi tradisi group ni datang paling awal jam 6 petang dan balik paling lewat jam 11 malam... siap tolong kemas meja sambil pokpek...., basuh pinggan sambil pokpek..., kutip sampah sambil pokpek...... mop lantai je simpan untuk tuan rumah buat esok pagi....





dan pasti Syasya dapat pengaruh yang baik di kalangan orang kita sendiri...



Nasyid anak-anak sewaktu acara sambutan lebaran anjuran Indo community Sabtu lepas.

Sekian entry sedikit lemau dan lambat sikit nak warm up.... monday blues daa.....

7 comments:

Anonymous said...

First !

You thinked, you one the only suffer monday blues. Satu dunia weh termasuk ai nih. Ngeliat nak bangun pagi, apa lagi nak pose 6.

Bagus le tu, anak-anak dididik mengikut budaya sendiri. Paling tidak tetap ada jati diri Melayu.

Ai nak berkenalan dgn brother main gitar tu leh?

Ahkak

ahkakbatik said...

haha Ahkak...
tak susah ler nak jadi FIRST dalam blog saya... blog tak glemer pon...

duyan dah runtuh lom? waa..raya deepavalli ler bulan depan ek... jeles.

Bro guitarist tu jiran sebelah mari... haa.. tu jelah saya kenalkan... info lain saya punya!!

somuffins said...

AB
Nanti I compete masuk your blog dgn cik Ahkak itew... *sambil tajamkan kasut spikey*

Kerja dapur paling tak minat ialah menggoreng esp goreng ayam dan sedara2 ayam, NAMUN kena juga buat sbb tak mampu nak delegate.

Does that mean 'kita berdua mmg sabar orangnya'? .. ehek..

harnidahussin said...

ingatkan kak tek tolong cuci pinggan jer....hihi...lariksss...

dieya said...

wahai kaktek ku yg skema lagi pakar menggoreng ayam..
usah laa membirukan monday mu lama2.. nnt jadik blue film kang.. sapo yg susah
pueh den carik bahulu amerika kat gambo kuih tu.. nan ado..

Maya Marisa said...

Hangus tak ayam tu? Ker undercooked?
Lenkali amik gambar fried chicken tu guna kamera changgih kak tek tau... bila lagi nak guna kamera tu kan kan kan

ahkakbatik said...

CS... betula CS...kita memang penyabar... mesti kita sama-sama lemah lembut orangnya... sama-sama selekeh.... sama-sama comot....




Nida..hah!! hah!!.. jangan larik!!!




dieya.. jangan ko sebut2 bahulu itu!!! masak 3 jam... yg cun cuma sepinggan!!




Maya... ha ah betui kamera kaktek canggih... tak macam cap ayam maya punya... kelabu je gambo..sakit mata kaktek... kihkihkih...