Thursday, September 29, 2011

i am number four - pittacus lore

total 440 pages...

kaktek dah baca 3 suku tapi nak tulis gak review.

Movienya dah keluar end of february lepas. Total reviewer ada 8 ribu di web barnes and noble dengan 4.5/5 bintang.

Kaktek beli selepas tengok trailer bawah ni.... pelakon British, Alex Pettyfer...
comellah budak nya.... tapi bukan taste kaktek dah...
kalau 20 thn dulu mungkin minat gila lah... hahahaa...






Storyline nya...emmmm....

Science fiksyen pasal alien hensem yang lari dari planetnya yang dimusnahkan musuh , bersembunyi di bumi menunggu masa untuk bergabung dan mengembalikan kegemilangan bangsanya.
Masalahnya alien jahat pun dah turun ke bumi untuk mengambil alih bumi.

Sudahlah hensem, powerful pulak tu... haish... dunia tak adil.

Yang bestnya, alien pertama terbunuh di Malaysia.. anjakan pertama membuatkan kita nak tengok trailer sampai abis.

Cara penceritaan.... ada masa naik ada masa membosankan..... lebih-lebih time ex-cheerleader terhegeh-hegeh kat hero.... maka jantung hero pun berdebar-debar ... makan tak kenyang mandi tak basah.....

Oleh sebab kaktek dah khatam Hunger Games dari Suzanne Collin 2 kali...
penceritaan tentang cinta teenagers dengan cara yang dewasa maka bila baca I am Number 4 ni macam nak muntah pun ada.....

almaklum zaman makan tak kenyang mandi tak basah pada kaktek la ni berlaku bila abe gapo sebut nak belikan golang emas je... errr.... tu pun dah lama tak berlaku..... huwaaa.........


Maka oleh sebab Hunger Games kaktek bagi 10/10 bintang, I am Number 4 kaktek bagi 7.5 je....

sekian ulasan tak bertauliah.

8 comments:

Anonymous said...

Yeay! First.

Ahkak

Anonymous said...

Huk aloh kak tek, ai tak kenal pelakon British tu. Kalo Hugh Grant kenal le.

Hunger Games pun tak tahu. Kena tanya putera bongsu le ni.

Masalah sebenornya, ai kalo nengok tv, tv pulak tengok ai, kekdahnya. Kak Tek ada cara nak mengatasinya tak???

Ahkak

Pssssst. mesti cek som jeles sbb ai dapat no. 1

cahya indah said...

auntie, cerita i am number four ni cahya tak tengok pun..sebab alien2 tak minat sangat, lagipun tak baca buku dia. kalau vampire minat la..tak lain tak bukan Edward Cullen..hehe.

Alex Pettyfer ni tak kenal jugak, tapi pernah nak tengok cerita Beastly yang dia lakon after i am number four tu, tau takat tu je la. tapi tak tengok pun..sebab orang review beastly tak best..cahya tengok cerita Black Swan.

ahkakbatik said...

ahkak.... tahniah dpt 1st.. skill forex hang memang berkesan!!

tips takmau tv nengok you adalah... takyahler on tv tu.... idakle dia tengok dah....
Alex Pettyfer tu memanglah you tak kenai... anak ayam je bagi org sejaman kita...hahahaaa....hugh grant dah tua ler...



Cahya, buku twilight tu auntie tak baca sebab dah tgk movie banyak kali...
edward cullen tu pun ala-ala anak ayam je buat org sejaman auntie...hahahaaaa...
Black swan yea? nanti auntie pi cari.

Anonymous said...

Wpun Alex tu ala2 sejaman, muda sikiiit je dari saya...tp tetap x berminat nak tgk/baca cite nie. Saya skang nie muntah ijo lah Kak Tek bila baca cite2 chenta remaja2. Baca cite chenta Seth Tan saya suke :P

- Cik Anon Tan

harnidahussin said...

erkk..naper semua citer sy tak tengok ni?

sy bukan kaki wayang..sob..sob...

buku cerita pun dah lama tak baca..errkk..tak beli sebenarnya...

mama maman said...

ai kan..ai kan.. dah berkurun dah tak bc novel.. lg2 la english punya, tu yg english tak reti2.. setakat yes no je la.. hhheee.. kalu english nih menjadi benda yg teramat mencabar lak, maklum la nak faham ayat dia lg nak feeling lg.. penat tau.. hhhiii.. tgk movie lg senang..:)

ahkakbatik said...

amboi cik anon tan..... hang suker org tua ek.... abeh bertambah le competitor auntie...huwaaaaa!!!!!



nida.. org yg suka mmbaca ni org yg takde keje.... tidak bekerja... takde saper nak amik kerja.... heh..



mama si maman... kaktek baca buku omputih sebab takde juai buku omsawo mateng... bukak tibi citer omputih, baca paper tulisan omputih... tapi bukak mulut tetap yes no allrite je yg keluar...hahahaaa...