Wednesday, September 7, 2011

posto...posto.....

Ini pejabat pos.
pejabat pos ini cantik.






Pejabat pos di Malaysia pun cantik.
Jika di Alamanda dan Jusco Equine park lagi canggih...
ada button tekan-tekan dapat nombor...








Kaktek ke pejabat pos jumaat lepas untuk ambik kotak...






AMMMBIL!... ambil.. bukan beli...
sebab memang free...






Kotak2 di letak je atas meja....free...

kaktek tak pernah masuk pejabat pos sebenarnya sebelum ngepos lemang ke Tronoh bulan puasa lepas.

Terkejut juga bila diberitahu kotak2 tu free...

kaktek suarakan persoklan pada abe gapo..
"takde orang ambik banyak-banyak bawak balik buat simpan barang ke...?"

jawab abe gapo selamba
"kalau ada pun, ibu je yang buat...."


?!!??**&%#@#@#;$%^^..




Posto buat member di selatan tanahair...
sorry lambat sikit post sebab tunggu Syasya sediakan sesuatu buat Durar..
InsyaAllah sampai dalam 6-10 working days..





Kredit 4 dari 5 gambar2 dari google sebab kaktek lupa bawak kamera henpon... sebab henpon takde line... sebab sewa line sebulan mahei... sebab kaktek amat jarang guna henpon pon....

6 comments:

Anonymous said...

kalau kat sini, PosLaju it tu, RM7 sekali ngan kotak.Isi alamat dan barang & gam. Pastu masukkan je dalam tong nak pos, next day sampai. guaranteed katanya. Betul ke tidak, teman tak tahu.

Azian

PatinPasta said...

Kak Tek,
Kaya raya sungguh sampai kotak pon kasi free ja. Kalo kat sini, sampul surat dengan plastik kat dalam tu je dah 1.50eu. Tu belum sebut kotak.

Psst.. Kak Tek amik kotak banyak mana? Buleh buat aktiviti kraftangan dengan bebudak. Buat tempat letak files ke :D

somuffins said...

AB
Kotak tu ada kiriman untuk kitorang ke? Nak address tak? ;-)

Kebakaran di Texas, asap debunya affected your area tak?

kj said...

sini pun tak dpt kotak free..

Maya Marisa said...

kak tek nak anta prezen kat maya yea? oohhhhh im so looking forward!!!!

ahkakbatik said...

Azian.. poslaju dah start bagi kotak free gak ek? bagus tu... dulu depa kasi sticker je..
yg guaranteed tu memag boleh caya... provided bukan time cuti raya...hehe..




Aida.. baper banyak kaktek cilok kotak itu rahsia kaktek ngan abe gapo je... kihkihkih.... nak mampuih kecoh satu donia?




CS.. saya selalu "POST" komen kt blog CS... ok dah tu.....ngee...




kj... suh cik abe sambar tiap kali turun amarika ek.... habaq ler tu sebagai souvenir...




Maya... bukan! bukan untuk maya!... main jauh-jauh!