Wednesday, January 23, 2013

Abaya you can buy online..

Kerja kaktek seharian semalam sampai malam.
Gara-gara si Yong lah tepek gambo butik abaya dia
Yea.. dia soping kt butik... siap tempah2 khas lagi.... class ko Yong... kaktek ni bilik darjah pun takdo.

Sini takde butik.. ada jual di kedai serbaguna masjid Irving tapi sekali dengan jual ketayap, kopiah. (ketayap kopiah sama ke? wah.. boleh tahan canggih vocab ku..) buku2 agama, Quran, eskerim, snack2 dengan keluasan kedai yang sekangkang monyet...kera?  wah... kaya nya vocab ku.. puji lagi.

Maka kita mintaklah pertolongn incik gugel...
Ada beberapa web dari us sendiri seperti Nada Fashion yang hanya ada stok untuk plus size dan panjang abaya boleh buat sapu lantai, Eastessence yg menggunakan model ala-ala Rozita cik Wan dan beberapa web jual bundle yang sangat murah dari Aliexpress yg diimport dari China dengan kualiti China lah gamaknya.

Setelah khatam semua web, kaktek bergerak keluar kotak pula.. peribahasa yea.. walaupun BM dpt c6 masa spm, peribahasa jangan di lupa.. err.. kita ada peribahasa pasal kotak ke?..



eeeeniwei... kaktek jumpa web yg awesome ini... GulfIslamicStore yang menawarkan variety abayas yg cantik-cantik mak..... meleleh air liur mak tengok.
Harga tanah harab kan... macam harga baju kurung jual di Malaysia la....usd14-usd100.
dan kaktek  terjumpa gak blog dari Malaysia jual retail abaya2 yg kurang lebih sama dengan harga 2x ganda
Maka siapa nak beli direct dr tanah harab ini... bolehlah skodeng... siap boleh tukar currency ke RM lagi.

Web ni kata free shipping worldwide... nak melompat dh jantung kaktek keluar dari dada.... lepas tu sentap pulak lepas terbaca note sebelah kata free shipping kalau beli 12 abaya dengan retail price... bila dimasukkan 12 item dlm cart, shippng cost tak hilang... mak aih,... web pak harab ni fail.


takpelah, kita feeling Arabian nite sat..


Ni ala-ala baju kapet merah...  rege murah gila banding rege baju designer terkenal kita.. . sesuwei yang berhijab boleh tutup sikit bonjol depan tu..







baju kupu-kupu atau kelambu.  Boleh tolong kipas laki kat sebelah yang berpeluh-peluh lepas belasah biryani kambing 2 pinggan.



Baju kawen org Arab.  berat baju 5 kilo!!
amat sesuai pada yang malas nak pi gym selalu.... hangkutlah 5kg kehulu kehilir, lepas 12 jam boleh hilang 2500 kalori






Feberet kaktek.. ala-ala Roman cutting.  malam tadi mimpi dah pakai baju ni... kejelitaan hak milik ku sorang..auww..






Untuk yang kemaruk  tak puas grad sekali.. nak grad berkali-kali...






Takyah pi jepun lah nak beli kimono.






Haaa... ni best. Kalau langsir basuh tak sempat kering, anda boleh berdiri di tepi tingkap menggantikan langsir tersebut.






Baju pi kenduri kawen depa.  Belen kain kat tangan tu boleh buat sehelai lagi abaya.
Dan hendaklah sentiasa mendepangkan tangan anda supaya jelas rekabentuknya.



Ni feberet kaktek gak.... ala-ala design cina muslim gitu.
ni untuk mimpi malam ni pulak. kejelitaan masih milikku jua...




Cekian laporan orang takde abaya pun.  Credit semua gamba cilok dari GulfIslamicStore.

12 comments:

~Mami Little Hero~ said...

Kalo entry ni ada button like mmg ketekan2 banyak kali. Gelak sakan dlm gelap ni. (Sini kul 5) dah gelap gulita. Sabor je la.

Shamsiah Abdul Rahman said...

Mujur sini bukan mcm kg MP yg wajib ber-abaya setiap kali kluar dr rumah maka x perlulah Sham beriya-iya menambah koleksi.

p/s;
Tak sanggup Sham nak pakai mcm yg Kak Tek dok tayang ni.. kompom cleaner cuti seminggu gamaknya. Merayap sana merayap sini..

Yong Is My Name said...

Kaktekku,
Sakit pankreas yong golak tengok comment abaya atas ni.
Adusss..
Mana ada butik kaktek tu lebih kurang kedai jahit rokiah kg dusun jea tarafnya.
Memang lawa kaktek esp yg mcm kimono design, cun!
P/s: kaktek x nampak lagi abaya yg mcm pokok krismas pun ada tau

ahkakbatik said...

Farah. kalau kaktek buat lawak lagi leh dpt hadiah potmeirion ka.... haa.. gelak nerb es hang.....



Sham... kaktek tgh bayangkan MP sarung baju langsir... haha... yoklah pakai macamtu. cleaner cuti, kipas takyah pasang.. jimat bnyk..




yong.. nnti carikan ktek abaya tuk krismas, abaya design ketupat... 1malaysialah!

harnidahussin said...

kak tek:
saya pun bebaru ni terjebak beli abaya online...
pakai pi kerja..dah macam uniform..
pakat ramai2 beli sedozen..amek sorang beberapai helai..

nasib baik kat opis ni yg pakai jubah dan abaya ramai..
jadi tak pelik kalau dah jadi macam pakaian rasmi pi kerja...muahahahaha

mama maman aka yana said...

cantik.. tp mungkin sebab katik makanya sy takut nak beli.. nnt menyapu sampah jew kejanya.. hehehe

dieya said...

wow yg kaler merah tu sexy you!

suka yg roman cutting. lom penah jumpa design tu.

uih beso nyer kupu kupu. kaktek sorok haris sebelah kanan, syaya sebelah kiri. masuk panggung wayang jimat 2 tiket.

ahkakbatik said...

Aida.. kaktek pun terfikir nk beli ramai2 tuk adik beradik... tp end up kang haku yg bayo sorang... kensel!



Yana, ada web yg customize saiz. kalau yana beli, meh ler jalan2 depan umah kaktek.. leh tolong sapukan sampah.... ngeehehe..




ek dieya! hahaa.. cheapskate sungguh le idea mu nih!! saiz tu bukan haris ngan syasya je leh masuk.. abang ajik pun ku sumbatlaa...

hainom OKje said...

ko tu boleh ke pakai abaya kak tek ....nanti ada ke omputeh nak tolong potong bahagian bawah kasi pendek sikit he..he...

Mak Piah said...

Kak Tek:

Muahaahahahahahahhahahahahaha..now I really really really hetchu!! Mencik baca komen setiap abaya tu..
MP punya yang kelambu tu. Kat dalam pakai jubah biasa. Kipas kipas lepas makan kambing...LOL.

Sham, kat Hawally sana takyah pakai, best kan.. kampoung MP ..tu ..lah. Kene pakai. Dan kene pakai pakaian lengkap kat dalam. kalau dak nampak cam berbikini pulak.

Mak Piah said...

Lagik satu..kalau MP piah dudk mencangkung..rupa beg plastik sampah penuh orang lepas kenduri...heheh. * pastu nyanyi lagu yang Katy Perry (kut)tu...do u ever feel like a plastic bag???"

ahkakbatik said...

laa hai.. selama ni dah comei je bayangkan MP sarung abaya langsir... ghopernya yg kelambu...
later2 pekena biryani kamben MP mesti join ek.. tolong kipas. ngeh3x.