Sunday, January 6, 2013

serangan virus ..

Jenuh perah otak tapi tak boleh come out dengan tajuk entry yang lebih exotic.

Laptop kaktek di serang virus We are the Legion 2 hari lepas masa nak melayan drama melayu di cerita master.
Selalunya takde masalah dengan link tu.  Banyak dah drama melayu kaktek layan dan selalunya bila di klik nama drama, akan keluar iklan dan disuruh tunggu 5 saat untuk skip ads.
Masa tunggu tulah tiba-tiba laptop hang dan keluar page di bawah.

Aiseyman... entry kali ni mengantoikan kaktek dengan drama melayu... 
Sekali sekali je nonton.. selalu layan drama omputih... err..
Akaun live streaming astro masih aktif tapi dah namanya live kan....  pukul 12 tghri sini, TV Malaysia jam 2 pagi..... emm..
Kualiti live streaming tu pun nan hado je sekarang..... Astro Oasis manjang sangkut-sangkut.
waahh... panjang alasan kaktek bagi nak kaver line nonton drama melayu.. heh




Hampagas ni mintak ransom usd200 dalamasa 3 jam konon-konon untuk mengelakkan data, password kaktek tersebar ke public dan mengelakkan cpu kena bakar.
Siap bagi akaun number dia lak tu.
Hangin betullah.

err.. uolls tak dapat password bank kaktek kan? .
kalau takat data besdey tu lagi kaktek suka...
uolls ada 2 bulan untuk sediakan hadiah besdey ek... harap maklum.

Balik kes virus, alhamdulillah abe gapo dah buat backup system awal tahun lepas.... so selamatlah upah re-forrmat usd70 kt kedai.
Jika uolls belum buat backup system, silalah lakukan sekarang kerana versi-versi terbaru antivirus ni tak selaju keujudan virus-virus yang tumbuh.
Yelah.. dah kena penyakit baru scientist cipta antidotnya kan.... lepastu kenalah selalu pi klinik tambah imunisasi atau flu shot.

Kaktek pernah guna Norton tapi kena virus jugak.  Nasib baik Norton boleh mintak re-imburse kalau kita tak puas hati dengan software depa.
Maka dengan spend kurang 10 minit untuk backup system, jimatlah usd50 bayar ke Norton tiap tahun.



Ini bukan gambar virus.
Ini pau goreng yang jenuh kaktek golek-golekkan untuk mendapatkan pemandangan yang paling menyelerakan.
Tapi udah memang macam tu rupanya...  golek cemana pun camtulah jugak keluar gambarnya.






Dan intinya guna red bean paste dari asia market.
Di jamu ketika gathering malam kelmarin.

Rating for taste - sedap.  Rasa donut isi red bean paste.. :D



15 comments:

Dinas Aldi said...

Wehhh takut la kalau jadi camtu. Siap bagi akaun bank, report polis baghu tau.
Ternyata golekan yg telah dibuat untuk mendapatkan pose paling seksi bagi kuih tu adalah cukup untuk buat cek telan ayaq lioq di Mesia ni, okeh.

Real Life in Malaysia said...

thank you kaktek for the virus reminder ... dah banyak kali dulu kene ... merajuk betul dengan internet ... now more careful because of the study ... so back up selalu insyaALLAH ...:)

... pau goreng ye ... jamu besar ni

Assalamualaikum :)

ahkakbatik said...

Dinas.. hackers ni terer.. siap masuk wiki lagi. groupnya besar dan sampai sekarang takleh dikesan pun. grup org sakit mental lah ni.

pau tu nampak sodap?nampak nooo hang tak reti masak... kehkehkeh..




RLIM, virus ni tak pandai sangat.. pernah kena serang cpu sampai corrupt chipnya.. tu lagi dasat..
jaga-jaga.. hilang dessertation, nangeh tak berlagu.

sini gathering saiz plg kecik pun wajib 10 family dgn 3-4 anak tiap family... nangeh jugak... :D

waalaikumsalam.

blu4sky said...

salam kak teh,
datang dari blog Real :)

adoii serangan virus, my lappy pun kena..force kita purchase antivirus tapi it was a fraud page. depa nak dapatkan credit card number je.. mmg bahaya..
and this virus attack all exe files..takde cara lain terpaksa reformat..nasib baik all my files memang save dalam external hard disk..kalau tak memang menangis tak berlagu juga la

Shamsiah Abdul Rahman said...

Kak tek,
Sham ngaku Sham ni buta IT.
Suma Cik Asben yg provide dr A-Z.
Termasuk la firewall dr parasit mcm ni..

Errrr.. gebus la kuih pau Kak Tek.
Nak.. voleyy??

Yong Is My Name said...

perghh..
tak hengat ugut dia.

ktek,
gebu gebu donut ktek
geram

ahkakbatik said...

blu4sky.. mekasih singgah sini.
ktek pernah beli antivirus tu... pastu habis usd50 camtu je.. virus tak hilang gak. anak saper lah yg ja'at sangat buat keje nih.. :(



Sham... den pun serah bulat2 kat laki.. sebab ada laki kan... hahaha..



Yong.. pau itam tak sekata tu hang geram.. nampak noo nak bodek kaktek. nah seposen pi beli cekelat!

mama maman aka yana said...

paling yg menarik adalah pau tuh.. bukan virus tuh.. hahaha

harnidahussin said...

amboi kak tek...dari jauh ingat kan softroll..rupanya pau goreng..

walau jauh dok amrika..pau timur jadi pilihan..hahahahaha

Yong Is My Name said...

ktek,

yg golap tu la yg sedap, tak sekata tak aper, itu nama warna warni kehidupan
ni bukan cobaan beli jiwa
ini bener2

ps: takkan cekelet jea, paling koman pun sebarang dua vision ker, corelle ker ;-)

PatinPasta said...

Ya ka skodeng cerita Melayu Kak Tek?
*tanya soklan sambil garu-dagu and angkat kening sebelah*

Pau tu kalo buat versi bakor, agak-agak buleh dak?
*tanya soklan sambil air liur berjejeh*

ahkakbatik said...

yana.. kaktek pun tak rasa virus tu menarik.. takleh buat makan... huhu..


Nida.. kalau isi tempe pun ngaku jelah letak red bean.. bunyik omputeh sket...



Yong.. bukan bodek ek? bak balik seposen tu!!
ps bawah tu kaktek buat2 tak reti baca.



Aida.. kalau nengok adult content tu idakle kaktek nak ngaku pun... ngehngeh... macam tau je..ko salu buat ek?!!!

waah.. mnejejeh air liur.. selekeh betui arr budak ni!! tu pasai gambo blurr je suruh mokcik 'biatch' tu tangkap .. nak cover air liur le tu..

Mak Piah said...


Kak Tek

cerita virus tetiba ada gambar pau goreng...hahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahaha tak leh berenti gelak.

Mecikkkk ai!

x MP

hainom OKje said...

ho..ho... ko tak yah nak tengok dramalah Kak Tek layan aje le drama omputeh tu biaq mato tu tuka jadi biru...he..he...

Tapi memang nampak sedap pau tu kalau letak daging kari lagi sodap dalam tu...

nor laila said...

kalau Linda keratkan pau tu bagi nampak isi perutnya lagi menyelerakan rasanya....