Thursday, January 31, 2013

Ikea, our home is your home - they take it seriously!

Hari ni kita rilek-rilek takmau sesak dada baca buku sedih sebab kaktek nak skodeng blog henbeg.  Semalam je insap hari ni jadi setan balik.

Kome layan gambar-gambar bawah ni dapat thru email

Menurut blog ini, gambar diambil di Ikea Beijing.. teringin betui nak pi sana, takkan nampak pemandangan ni di mana-mana Ikea seluruh dunia... one of wonder of the worldlah!































23 comments:

CS said...

AB
Motto diorang "ada gua kisah?".. tapi melampaulah cenggitu.

Mak Piah said...

kekwat sungguhhhhhhh! hahahhahaha

x

ahkakbatik said...

haha.. lamo dah tak pakai perkataan kekwat....
CS, kalo saya pi ikea beijing, saya tumpang landing kot... tanpa memikirkan geli berapa ghamai dah lepak kt situ.

Anonymous said...

Kakbatik

Cuba pegi buat ni kat IKEA Frisco :)

pembaca setia,
irving ladies

ahkakbatik said...

hehe.. tu nnti kita buat2 sama-sama arr.... ko golek2 dulu akak tangkap gambo.. kalau tak kena halau, ko tangkap gambo akak lak posing... hokeh set??!

Anonymous said...

cikgu-cikgu irving ni tak boleh posing takut katil patah :)

ahkakbatik said...

kahkahkah.. hengatkan si ulin... kak nita!!! kak mazida!! curik tulang!!

Anonymous said...

sian si ulin ... tak pasal2 terbabit sama ....
mana boleh curi tulang woooo .... mayak susah ....
:) stress releiver .... hehehe

~Mami Little Hero~ said...

Kak tek,

Awat over bebenor cina tanah besor niii? Heee siap bergelimpangannn

blu4sky said...

pehh ini barulah..siap landing atas katil..

harnidahussin said...

ehh..ikea sini pun org try landing jugak ler...

cuma idokler over bebenor...

mama maman aka yana said...

lama tak lepak kat ikea.. huhuhu

Anonymous said...

Beruntung aku masih separuh Melayu, adat Timur menjadikan aku malu over di IKEA.

Tapi kalau kat Beijing akan ku buat sebab letih ooo travel ke Beijing. Pastu nak tunjuk kat fesbuk(sebab riak ler ni) lagi sebab pergi Ikea, Beijing. harhar har(ketawa cam setan)

Ahkak

Dinas Aldi said...

Tu dia, pakat lepak sakan siap lena kat situ, haghu sungguh la aih! Gamaknya nak test draip dulu aku boleh lena ka tidak ataih katil ni, atau sofa ni selesa ka tidak, baru aku beli, kehkehkeh..

hainom OKje said...

he..he... nak cakap pun serba salah..kadang-kadang ce ye nun alip bukan macam tu ke perangainya...he...he... tak kira kat mana buat selamba je
Orang kita pun ada gak...

hainom OKje said...

he..he... nak cakap pun serba salah..kadang-kadang ce ye nun alip bukan macam tu ke perangainya...he...he... tak kira kat mana buat selamba je
Orang kita pun ada gak...

Khairul Abdullah said...

Ahkak,

Kat Germany ni saja ada 46 buah Ikea dan di Frankfurt tempat saya ni ada 2 buah Ikea. Pemandangan sebegitu (spt di Ikea Beijing) adalah sangat 'rare'. Kalau ada pun - spesis yang sama juga dilihat membuat perkara yg sama dengan berbaring2, bergolek2, dan tidur dengan nyenyak di sofa2 empuk spt di Beijing.

PatinPasta said...

Kak Tek,
Sini pon sama, lepak2 and baring2 gitu. Saya pon sokmo testing baring kat katil Ikea sini. Ahaks!

ahkakbatik said...

haaa... specis ni memang kiasu.. depa terbiasa utk tidak fikirkan org lain. Di sini pun kalau pi asia market, mau heart attack nengok troli tinggal tengah lorong... kalau nk lintas jalan walaupun zebra crossing, lagi dia tekan pedal minyak.




Ahkak, Aida... den takmo jalan dgn korang berdua. selekeh arr..

Real Life in Malaysia said...

sorry kaktek ... terasa macam ... betul ke ni ... :)

Anonymous said...

Undeniably belіeνe that which you ѕаіd.
Yοur fаvouritе justifіcation seemeԁ to
be on the wеb the easiest factor to understanԁ of.
I say to уοu, ӏ defіnіtely get irked at the same time as peoρle think abοut сoncerns
that theу ρlаinly dο nοt know abοut.
Υοu managed to hіt the nаіl upon the hіghest and also ԁefіned οut
the entire thіng with no neеԁ side-effects , otheг ρeople can take a signаl.

Will ρгobablу be bacκ tо get more.
Thanks

my homеpage ... proactive acne

Anonymous said...

certainly liκe yοur web sitе but уou nеed to
check the spеlling on quitе a few of yοur posts.
Seѵeral of them are rife with ѕρelling issues аnd I to fіnd it very
trоublesomе tο tell the гeality
however I will definitelу come agaіn agaіn.


Fеel free to surf to my web-ѕite ...
video chats

Anonymous said...

I am suгe this аrticle has touchеd аll the іntеrnеt vіsitors, іts геally reаlly pleasant pοst on building up new wеbpage.



Ѕtоp by mу wеblog chatroulette