Monday, January 21, 2013

Deluxe chip cheesecake... spot the difference!

From recipe cilok dari sini.




dannnn....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hasil tangan tuan tanah.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


 TADAAA........



Gelak ek korang.

Dah takde sudut yg comel lagi dah nak snap slice ni.

Mengikut tips mengelakkan ciskek merekah tengah, selepas masak, biarkan kek tinggal di dalam oven selama sejam atau masukan terus ke dalam peti ais.

Kaktek biarkan setengah jam dalam oven, tetiba terbit rekahan pertama, terus campak dlm peti ais... hasilnya, grand canyon.




Oleh sebab kek ibu masak buruk, sempena besdey Ajik yang ke 12 kita pi makan di Noodlewave Halal Thai Food dan dapat es kerim goreng free.





Oooo suka ye takyah ngadap kek ibu...

Mostly restoren-restoren makan di sini, bila kita datang meraikan besdey, depa akan bagi free dessert dan kadang2 staff berdiri keliling tolong nyanyi lagu besdey.
Kalau besdey budak je lah kaktek gitau... dah kertu nak kena nyanyi2 ni malu...

12 comments:

CS said...

AB
Syabas beti.. Teruskan usaha selagi esok masih ada mentari memancar indah..
.
.
.
p/s: tak sampai ati nak makan kek grand canyon tu, harharhar..

~Mami Little Hero~ said...

Kak tek

Homaigawddd (jaw dropping!) disaster... Kak tek biasa kek merekah ni sedap. Dont judge a cake by its grand canyonnnnnnn

blu4sky said...

kak tek,
rope tak cantik takpe kak tek..yang penting sodap :)

ahkakbatik said...

CS.. ya ampun nak buat lagi.. seloyang depa takmo sentuh.. saya tolak2 je masuk tekak... habis seloyang baru timbang berat.

p/c kek grand canyon lg best dr ngadap serangga kt umah estate taw..



Mami LH... sakan ko perli kaktek ek... dah homaigod baru puji.. cepuk kang!



blu4sky... haaa.. ni kaktek tau puji ikhlas sebab letchumy si pandai masak je yg kenai manikam... hehe...

Dinas Aldi said...

Weh, tolak tepi yg gren kenyen tu, yg slice tu nampak cun jalah, tak gelak pun okeh. Kalau merekah tu rupa dia ja, isi dia sedap tak? Kan takbleh judge a cake from its surface, kehkeh..keh..

ahkakbatik said...

Dinas.. hang takleh gelah sebab hang pun bukan reti masak sgt.. manjang tangkap gambo makanana beli.. ngehngeh

Dinas Aldi said...

Tak dapat dinafikan, itu memang betoi. Cek memang tak pandai masak, nak boh gambaq masakan sendiri kat blog memang takdaknya la :D

PatinPasta said...

Saya rasa kan... kaler merah pink peach tu yang spoil sikit. Kalo tak.. memang sebijik sama, sungguh!
(ohhh adakah aku akan mati dicekik malam ini?)

ahkakbatik said...

tak cekiklah Aida.. kaktek anto cik mat je dengan chopstic-wand dia.... abiosa!! abiosa!!

Yong Is My Name said...

Kaktek betul tau yong tak gelak tengok cake atas tu
Betul
Tapi yong tersenyum
Pastu yong tahan lagi
Pastu yong golak guling2
Nasib baik baca tgh break kat kebun getah
Control, kalau idak maunya org tanya awat tengah noreh boleh senyum golak??

ahkakbatik said...

Yong.. kaktek ni tak hafal doa harry potter lagi.. nak kaktek try kt hang ka? #sambil ayun2 chopstick.

hainom OKje said...

ha..ha... pandai jugak ko buat kek ek kak tek walaupun macam sampan tu...he..he...
aku lagi hancuq...tak pernah mencuba,... takut bukan jadi sampan jadi sungai terus he..he...