Wednesday, July 27, 2011

acara pecah rumah...

Sabtu lepas kaktek buat housewarming...
oleh sebab kaktek orang baru dalam komuniti ni maka kenalah menonjolkan diri supaya hari raya nanti dapat banyak jemputan makan free.... ekekeee...


Oleh sebab mendekorasi makanan letak rumput2, bunga2 memang bukan kakteknya forte... maka tangkap gambo close up makanan memang takde lah ek...
kaktek masak roti jala dgn kari daging dan serawa durian, nasi putih ayam bakar, ulam dan sambal belacan, kue tiau goreng, spageti bolognese pun ada...

Kira kalau masih anak dara tu, rebutan bakal-bakal mertua lah...... (mood perasan)






Makan time.......
Oleh sebab takde pilihan kedai makan luar.... sodaplah tu kiranya.....







Best ni lama tak gossip-gossip.....








Tenaga buruh percuma pengsan ...


9 comments:

Maya Marisa said...

1) dlm banyakX2 gambar, yg last tu paling best!
2) mana gambar tuan rumahnyer???????

Madam Sooyaree said...

Saje je tau, buat weekend time org kat kampung laman

Anonymous said...

AB
You mean you masak semua tu kah? Bravo! Kalau I dah gigil2 dah esp nak jamu kenalan baru. Ada tak yg baik bawak buah tangan? Bawak kapkek ke, bawak puding roti ke? .. CS

Mira Marlena said...

Eh kak Tek, kata tak pandai masak????? Ha, tu kira terrer la tu!Apa pulak tak pandainya!
Dah mcm jamuan hari raya pulak.Meriah!

ahkakbatik said...

maya.... tuan rumah kedekut tak bagi org pegang dslr dia... padan le muka dia takde dlm gambo..




nurul... ko bayangkan dgn tamu 50 orang kaktek kehulu kehilir kena dokong cikmat yg takut dgn kerakusan Aiyu... bayangkan! bayangkan!




CS... yg rumit2 kapkek, ketayap, kepap putar, puding, taco, talam tu depa yg bawak... kalo dessert pun saya buat, bukan gigil lagi... koma teruih!




mira, masak gitu2 bolehler... depa ni takde pilihan.... telan je ler... kalau depa nak kutuk tk sedap pun sah bukan depan kaktek...ekeke..

harnidahussin said...

ni macam jamuan raya dah ni...sib baik kat mesia ni senang...order ja sampai...wakakaka

PatinPasta said...

Pssst Maya, tuan rumah tu GLAMOROUS tau! :D

Kak Tek,
Nak hidang Cik Mat untuk sapa tu? Haish! Makanan sepenuh meja gitu pon tak cukup lagi ka? Hehe!

Psstt.. dslr Kak Tek tak de feature rumput and bunga plastik ye? :D

PatinPasta said...

eh lupa pulak nak puji, BANYAKnye lauk Kak Tek masak! PRO sungguh! *tabek!*

ahkakbatik said...

Aida, nanti kaktek upgred kamera yg tangkap je terus keluar transformers!...
kerek ko ek...