Friday, July 15, 2011

tiada pokok, pagar pun berguna....



hehehe..... mintak mahaplah pada jiran-jiran kaktek naaa... oleh sebab kayu pagar tu rapat, tak nampaklah baju-baju tu dari luar pagar..
suhu 39c kan.... sejam je dah kering...

hanger gantung baju pun takde jual... panas-panas ni takkan nak guna dryer?...
kaktek takmaulah menyumbang kepada penipisan ozon...
(bagus tak alasan?)




Ni pokok apa, taktau.... land lord punya agaknya... khas buat puan Lyna nak tengok pokok epal Texas... ko anggap ni pokok epal lah jugak yea....
nasib baik pokoknya masih kecik..kalau tidak, dah jadi tempat gantung baju...



Dan ribuan terima kasih buat Mrs 123 aka cikyan aka poyak untuk pricelist sunat klinik Dr Wan, Masai Johor....

haha... sakan detail hang bagi...

Pricelist 2011:

Kanak-kanak lelaki (12 tahun dan ke bawah) :
Sunat biasa rm90
Clamp (tkde jahit) rm130

Dewasa lelaki(13 tahun dan ke atas) :
Sunat biasa rm200
Clamp rm250

Sunat bayi perempuan rm25



Selepas tolak campur kali bahagi lagi.... menurut member kaktek yang keluar $1000 dari pocket sendiri untuk event menyunat anak lelaki 12 tahun dia dari total $6000 !!! dollar yaa...
sedangkan insurance kaktek hanya cover circumcise treatment maximum $1600 saja...
dan selepas kira campur kali bahagi out patient, deductable, co-pay kena bayar paling sikit pun mesti cecah $600 dan belum tahu total treatment yg sah akan membuatkan aku sakit jantung lagi...
maka event menyunat ditangguhkan ke tahun 2013...huhu....

"nanti ajik sorang je budak besar sunat masatu...".... ajik ngadu..
"kita sunat terus masa sampai msia... bulan 9 ke..10 ke.. time takde budak lain sunat... orang taktau kan.."..... pujuk ibu..
"OK!"...

hekk??..cepat je budak tu jawab...


Pesan member kaktek tu... sebulan sebelum sunat, urut-urut sikit anunya supaya kulit tu lembut sikit dan tak buta...

err... siapa nak urut? akukah? bapaknya kah? dia sendiri kah?
aah..2 tahun lagilah baru fikir..


Dan pesanan buat adik maikorner jgn lupa maisinggah!!!

7 comments:

al-lavendari said...

39 degree tu .. panas giler !

baru pertama kali dengar 'penapisan ozon' hehe.

sunat lambat sikit pun tak apa, asalkan sunat.

harnidahussin said...

hahaha..kak tek..soh dia urut sendiri..bagi lekang kulit tu..bari dia tak melekat kat isi..nanti senang sunat..tak bentan...

PatinPasta said...

Kak Tek,
Tuh dia.. dah keluar segala fesyen baju-baju dalam lemari dia. Ni kalo saya zoom gambo, gamaknye nampak tak item-item terlarang? :D

Mira Marlena said...

Summer dah berkunjung nampaknya.Dah macam KL pulak panasnya..ke sana panas lagi?Kalau boleh goreng telur mata kerbau dekt porch tu kiranya KL kalah la ye kak Tek?
Sunat 6000 USD?Sah kak Tek kena sunatkan si Ajik tu sendiri.Berapa umur si Ajik tu?Rasanya tak sanggup nak spend sebanyak tu semata2 nak sunat.Gila ke hapa?

ahkakbatik said...

pokcik...haha.. saya pun tak perasan salah eja..almaklum dah lama dok negara omputih...(ok tak bagi alasan macam tu? hehehee..)



nida... dia sendiri geli nk urut, apatah lagi omaknya...euwww...


Aida.. item terlarang letak bawah.. sini angin kuat kang melayang ke rumah sebelah aper kaktek nak jawab...


mira, medical sini memang problem... sistem dah lama sgt kot so nak ubah dah susah... banyak benda lain yg bersangkut paut...

Maya Marisa said...

so in the end, sapa yg kena ditugaskan mengurut? hehhee

ahkakbatik said...

maya... hadoi... suruh doktor jelah urut....