Wednesday, July 20, 2011

jeritan batinku...... epik cinta terlarang...

Sepatutnya dia sampai sabtu lepas..
Setiap saat ku cek emel jikalau ada pesanan kenapa dia lewat..
tiada... hampa...

Tidur malam ku tak lena..... makan tak lalu.... kenapa dia belum tiba?...
tak kasihan kah pada diriku?
kenapa? kau bahagia melihat ku terseksa?

Sudah 2 bulan ku impikan kehadirannya...
Sudah 2 bulan hatiku berdarah luka dengan kerinduan ini..

Ku dambakan dakapannya di dadaku...
Melekap erat di tubuhku...
Kehangatannya ingin kurasai seperti roti jala yang baru diangkat dari kuali..

Hampa lagi.....


Pagi ini....


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ku terima pesanan emel....

dia sudah berada di sini...!!!
kejiranan ini!!!
menunggu kedatangan ku menjemput di perhentian berhampiran...

Tak dapat ku ceritakan betapa kembang bunga-bunga taman hati ini.... bunga ros, tulip, matahari.... semua ada.... ku rasakan seolah-olah akan bernikah lagi...
Happy..... happpppiiiiiii!!!!

Kemudian ku tersedar dari lamunan bukan mimpi...
Alamak! abe gapo nak balik makan tengahari.. sedangkan kesabaranku sudah tiada lagi!!

Bermain-main difikiranku alasan yang harus kuberikan... harap-harap abe gapo tidak curiga...
Akirnya aku tewas dengan kesabaran...kugagahkan perasaan dan hati memohon agar dia pulang awal untuk bersantap dan segara kembali ke pejabat...


Nusyuz kah aku?

Derhaka kah aku?

Aku tak minta perkkara ini terjadi...... salahkah aku?

Ini semua takdir......

demi....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



heheheee... yeeeehaaa!!!

Tabung ayam habis korek....
DSLR pertama kaktek.... "digital single lens reflex" kononnya gambar yang dilihat di screen, itulah gambar yang terhasil bila di snap.... tidak bertukar kaler biru atau kuning seperti yang abe gapo selalu buat.




testing... tak perlu adjust bukak tutup lampu seperti yang selalu kaktek guna dengan olympus sp570uz.







Landskap mode.





Close up.




Kesimpulan....

- kamera gedabak ni mustahil dimasukkan dalam poket...apatah lagi selit dalam bra seperti yang makcik-macik selalu buat untuk mengelakkan beg duit di ragut..

- tak payah edit photoscape kecuali nak letak frame cantik2..

- tak payah beli coach ori sebab mokcik jual nasi lemak pun pakai coach hanoi.. maka ori pun nampak macam hanoi mari.... sedangkan dslr nikon takde yg imitationn...sah ke-ori-annya...

- kalau masa Mama Aiyu datang tu hari kamera ni dah sampai, mesti kaktek nampak lebih vogeh..(yes! blame in on the camera yeah..)

- nak snap gambar kena pakai viewfinder yg cinonet itu.... dan dalam rumah ni yg tak rabun....... hanya aku... hadeh!!

12 comments:

Madam Sooyaree said...

Weewiittt....!!! Tahniah! Rugi la kami, kalau tak boleh golek2 depan rumah posing jadi model tak berbayar, hehehe

:cahya schatz: said...

peeewwwwiiitttt.....kena mai jalan jermeng la lagu tuhh...

Anonymous said...

AB

DSLR eh? Dah Sah Linda Rock! heheh..
Kita pun beli kamewa (ehh.. you tak tanya pun ek? Tapi takperlah, I feramah) tapi kita punya kecik aje yg boleh diselit2 dalam cha wau lam ya... CS

harnidahussin said...

haha...bestnya dah ada camera baru!
peh ni leh ker tangkap gambo byk2...

ahkakbatik said...

hamboi mama aiyu.... udah semua rabun kaktek sorang yg snap... chaiss..ko pn nak jadi model?
bila org nak dapat tengok kevogehan kaktek macam ni?!!



cahya... kaktek tunggu jermen bukak factory outlet mecedis..beli 1 dapat 3...



CS.. yea.. kamera itew amat sherashi dgn jiwa dan nama ku...haha.. sah tuannya seglemer nama kannn kannnn....



nida... tengah kemaruk lagi ni... yg tak bestnya nak isi balik tabung ayam...huhu..

PatinPasta said...

Kak Tek,
Muahahahahaha!
Sudah sampai marka baru orang itu ye? DSLR! Memang konpem lepas ni tak yah edit2 kaler dah. Set semua kat kamera jek. Gambo pon dah ada focus and blur, cayaaaa laaaaaaah! Hehehehe!

Lepas ni entry Kak Tek penuhkan dengan gambo jek. Tak tulis pon tak pe. Hehe!

Psstttt... tak de sesiapa nak tanya rupa paras orang glamour itu kah? (saja dengki sebab Kak Tek ada kamera baru canggih manggih!)

ahkakbatik said...

Aida.. lepas ni nak tangkap gambo makanan kena cari rumput2 letak tepi buat accessori.... heekk.. ingat kak tatau ko nya tektik bagi cantik gambo sebab pakai kammera cap ayam?


psstt... sape yg glemer itew? hikkhik...

PatinPasta said...

Kak Tek,
bagus tau guna rumput rampai buat eksesori sbb kalo tak cukup sayur, buleh gak dibuat ulam. Hehe!

Time pakai Olympus sy kena pakai talian hayat software. Skang sejak pakai kamera chap ayam, no talian-talian dah tau. Kamera chap ayam je ada feature ni. So camno Kak Tek. Kita tukor kamera nak? Sy bagi beg bertali FOC. Hehehehehe!

PatinPasta said...

*penambahan..

kalo tak mo tukor, akan saya bongkarkan rahsia wanita glamer itu. Hehe! (ugut secara terbuka ni :D)

ahkakbatik said...

Aida, hang nak tukar-rukar buku manual ker? boleh aja.... hahahaaa...

hang nak bongkar haper... depa dah jadi fb friend kaktek ler.... dok mintak akaun hang depa semua tatau... ugut tak laku!

Maya Marisa said...

wah, kak tek got new gadget tue...so skrg bole la mandi basah, tidur lena, mkn kenyang yea tak?
apa lagi kak tek, kasi tayang ler gambar dinner ker, lunch ker....

PatinPasta said...

Kak Tek,
Tukor buku manual je ke? Kot la at least nak tukor beg bertali tu ke.. tali tu je pon jadi la. Hahaha!

Ooo.. dah geng Fb ek? Ces! Tak pe, akan saya pikirkan ugutan lain pulak. Tunggggguuuuuuu! Hehe!

*Fb saya bersarang la, no point. Jom Twitter! :D