Saturday, July 30, 2011

hunger game, the rise of katniss...... from texas!

Lepas zuhur tadi.... spend 5 minit tacap-tacap muka bagai, tuko baju semenggah sikit, sarung tudung.... bukak pintu garaj....
tekan remote.... takde apa-apa berlaku... heekk?
tekan lagi.... pun takde apa-apa.....

tekan tekan tekan tekannnn.......

cek lampu kt remote ada red light indicator... maknanya bateri remote masih ok...
tetap takde apa-apa berlaku....
bebudak dah kerabat pintu kereta takleh bukak...
hadeh budak-budak ni! dahler dlm garaj panas...
kecoh lagi.. pening kepala den.

call be gapo ...
" bah! keta takleh start.. bateri habis kot.. ibu nak pi walmart.."

abe gapo
"nanti bah balik cepat... dah takleh start keta dok jela rumah.."

ek leh... tau lah kena dok rumah... saja sakit ati sebab dah muka dah siap tacap.


Hem..... ingat nak shopping barang kering hari ni sebab esok bizi lusa bizi..... tulat dah start poser, kaktek malas nak keluar panas-panas time poser... nak membuta sampai time berbuka...


Taktau nak buat apakan... buku Hunger Game Trilogy dah khatam... personal rekod kaktek ni buku total 1100 mukasurat habis dalamasa 4 hari!

Dalam kepala ni manjang teringat Katniss Everdeen skodeng musuh dia dalam arena.... maka kaktek pun berangan jadi Katniss jugaklah...
walaupun umur dia dalam cerita tu cuma 16 thn kan... tak jauh bezalah tu...
sama-sama 2 digit...hik!


Jiran depan rumah.... anak 3...





Tak pernah borak dgn dia sebab masing2 tak keluar rumah... cuaca panas... tapi abe gapo cakap somi dia bukan local... loghatnya lain...

Apapun sebelum kaktek pindah sini dia selalu park depan rumah kaktek...
Lepas kaktek pindah dia tak park dah ..... lepastu abe gapo baik ati suh depa guna parking lot tu sebab keta kaktek dalam garaj.... keta abe gapo siang kat opis...


Lepas tu dia selamba park lagi....macam yg dia buat sekarang...






Pasaipa? port situ teduh sebab pokok besar depan rumah ni...





eh... kaktek ni cerita macam tak puas hati je....hahahaa... kedekut busuk hati betui...



Ni post box kitorang kongsi-kongsi sebab posmen malas nak singgah tiap satu rumah.




Sekian entry yang sepatutnya takde entri hari ni....
Serius melangok taktau nak buat apa....


p/s. gambo kelabu sikit sebab skodeng dari dalam bilik.....
kalau tangkap gambo terang2 dari luar, idakler skodeng namanya kannn.....

10 comments:

PatinPasta said...

Kak Tek,
Nasib baik skodeng sekarang, bukan time posa nanti. Takut salah skodeng, kurang pahala :D

Kelabu sebab skodeng dari bilik Kak Tek? Ce skodeng dari bilik jiran tu, kot cerah sket ke? :D

Anonymous said...

Alangkah mulianya hati kak Tek bagi paking..nasib baik keta dorang sebijik je..buatnya 2-3...adakah cik abe nak bagi permission?
Tak apa, posa lagi 2 hari,sempat lagi nak bergossip semua..hehehe

-Mira Marlena-

Anonymous said...

AB
Keadaan perumahan tu tenang aje ... psst.. apa kata you kasi geggggar sket? heheh..

Pokok besar tu kalau berbuahkan paku 2-3 inci panjangnya kan bagus? (sementara lum Ramadhan, kan?) .. CS

Anonymous said...

Kalau kak tek ialah Katniss, abe gapo tu Peeta kot hehe. Maap, x khatam lg dua bijik buku...ngeh ngeh

Die-hard fan yg tulen, ini bukan kak tek yg menyamar :)

ahkakbatik said...

Aida... yelah, lenkali kaktek pi terus kt jiran tu mintak gambo dari album dia... mesti lg terang kannn...



Mira... keta dia 2 bijik... kadang2 2-2 park depan tu... siang je sementara panas...bila malam dia alih.
yg mulia ati bagi permission tu abe gapo... bukan kaktek! huhuhuu... sok poser...sok poser... taubat...




CS... idea ganasnya CS!..kalau pokok tu berbuah bazar ramadhan lagi best untuk saya ek... murtabak ado... air soya ado.... roti jon ado...





cik anon die hard fan bukan menyamar.... ihik... kaktek rasa mudo lah pulak... ko ni sakan bodek nak pinjam buku kaktek nanti ek?

Maya Marisa said...

sah kak tek takde keje...sampai skodeng jiran...
hahhaaa...
apaX2 pun, salam ramadhan yea kak tek! oh ya, resipi sandwich nyer udah letak. happy trying!

Uncle Lee said...

Hi AkakBatik, love this place. Looks a good locality to live. Love the homes too.

Telah berlabur tirai Syaaban menjelma pula Ramadhan.
Saya ucapkan moga berjaya menunaikan puasa dengan Jayanya.
My best regards.
Lee.

harnidahussin said...

Selamat berpuasa kak tek...
dah..kurangkan skodeng tu...kang kurang pahala posa..hiks...

Charlotte Arphenee said...

kak tek,

selamat berposa dan beraya di perantauan...

tk nak kome banyak2, letih. ai kan posa...huuhauhhuauauaaaahhhh

ahkakbatik said...

Maya.. menu buka harini sandwich skodeng...mesti best... tengkiu...



Uncle, thanks for the wish. Susah tak susun ayat in BM?... haha....




Nida... selamat berpuasa... skodeng blog orang tu mesti... ngutuk je kurangkan.... errr.. kalau bleh kurangah...hehe...




dik Charlotte,
komen sikit pun takper.... yg penting kelik lagi bagi konter kaktek naik...kihkihkih...