Friday, July 22, 2011

susah ye jadi ustazah !

Selepas pelajaran fekah minggu lepas, abe gapo beri tazkirah mengenai pengertian surah al-Fatihah pada budak-budak ni.

Mak pak budak pun taklah expert sangat tapi memikirkan tanggungjwab tak boleh pass kat mana-mana ustaz, revision yang bagus juga buat mak bapaknya..


Tugasan minggu ini adalah membuat karangan tentang pemahaman terhadap surah al-Fatihah itu sendiri.
Syarat-syaratnya adalah tak boleh kopipes bulat-bulat dari translation dan karangan haruslah 1 full page.


Jawapan abang...

Abang sentiasa pastikan dia lebih terer dari adik-adik..
Keputusan karangan memuaskan.




Abang merupakan anak yang sangat mendengar kata.
Bapaknya bagi tugasan memastikan adik-adiknya yang terejal degil 2 orang tu mandi pagi tiap hari dan baca buku sebelum main game.

Abang menjalankan tugas ....ya rabbi..... sakit telinga aku dengar dia membebel... maaaacam polis pencen..!
kaki ngadu kat bapak .. siap bagi laporan tiap kali bapaknya balik makan tengahari.

Mana emaknya tak sakit telinga dengar sebab emaknya pun nak masuk tengahari baru mandi..heh...




Kertas jawapan ajik.

Ajik otak auta.. banyak idea untuk survive.
Dia gunting kertas A4 kepada 4 bahagian supaya jawapan dia tetap nampak seperti 1 FULL PAGE!!







Kertas jawapan Syasya.




Orang yang baca doa orang tu nak Tuhan tolong buat betul way instead yang salah way macam ni contoh orang drive kereta kena membaca doa first lepastu drive macam regular.


Err... kaktek tak reti nak bagi markah untuk karangan dia yang siap ada contoh orang bawak kereta....(????)

11 comments:

dieya said...

wahahaha.. gelak sakan memalam buta ni baca jawapan syasya
ghasenyer dia bg jawapan org bawak kereta pasal nak demo jln yg lurus.. jln ikut jln yg sesat.. kot nyer omak eh selalu sesat gi mydin amerika

ahkakbatik said...

hamboi...hamboi.... otak hang berfikir sebijik otak syasya ek...... ada lori ada bas... got truck got bus olso haaa...

~jeet~ said...

akak, sy pon x larat gelak...paling sy okojot tengok jawapan ajik 'menunjukkan jalan yang lurus'..saya baca dua tiga kali nak tgk mata saya ke salah...hehehehe....spelling ghupenye...

~jeet~ said...

*jalan versi ajik = jalang...haih..okojot... ;p

ahkakbatik said...

jeet... dah 2 occasion dia dok eja jalang tu.. antu trengganu mana entah dah rasuk dia.... hahahaa...

Uncle Lee said...

Hi Akakbatik, this one I not be knowing, but love your humour.
The spellings look different to what I learn long ago, ha ha.
Have a nice weekend.
Lee.

harnidahussin said...

hahaha..lawak gila syasya...likeeeee...org minta huraian..dia siap bagi contoh....wakakakaka

Maya Marisa said...

aduih kak tek, cannot stop laughing...dah gulingX2 sakan dah nie.
apa pun kak tek, ai respect u la...u really got the patience.....

ahkakbatik said...

Uncle... the spelling looks different to me too...hahahaaa...


nida... otak budak2 kan... kita suruh pi landen, dia pi chow kit.



maya... cemana nak marah...sabo jelah... hehehe..

Anonymous said...

kehkehkeh.. anak2 hang lagi lawaks dari hang...

Madonna Vogeh

PatinPasta said...

Hahaha!

*tak tahan nak gelak ni!

Ok!

Kak Tek,
Bebudak tu banyak ikut bapaknye ke omaknye? Kalo banyak ikut omaknye, saya paham bebenor :D