Saturday, July 9, 2011

cerita hari jemahat esok sabtu lusa ahad...

Semalam kaktek puasa... magerib lambat....
8.40pm...
suhu 38C....

macam nak suruh orang kesian je ek...heh....
oleh sebab semalam puasa maka aktiviti membuta sampai pening kepala..


Pagi ni balik kedai spek mata..... abg long punya belum siap.... dah sampai kedai baru gitau...hampeh.






Lepas tu melencong ke wal-mart... ni yang malas keluar ni.... manjang nak melencong..


Unit kipas yang ke 3 dibeli sejak sampai Texas... member2 dok cerita kompressor air-cond depa meletup, panggil technician kena $350.
Kalau menyewa dengan leasing company takde hal nak meletup, tapi kalau dah sewa orang perseorangan ni kaktek malas nak mengomplen je.... lebih-lebih tuan rumah nampak macam sengkek ... pintu garaj pun kena buka manual..






Lagipun nak jimat letrik sebab average bil pun cecah 200-300 dollar!!
Dok Charlotte cuma 80 dollar je..
Dan oleh sebab bil-bil termasuk dalam elaun ibu..... tak cukup kipas, budak-budak ni kaktek suruh mengipas dgn kertas sokkabo..



Di Walmart, Cik Mat sambar sekeping lagi poster.... tajam sungguh mata bebudak ek....

Maka ibu bagi chan tiap sorang boleh ambik barang harga 5 hengget je.... ngam-ngam le harga poster sekeping tu...






Ibu ambik gak..... ingat nak makan jee ek....
Cinnamon roll dan vanilla ising... selalu tengok macam best je.. manis gila..





Syasya ambik poster Tangle... abang dah besar katanya takat 5 hengget, dia tak mau apa-apa...haaaa eloklah.. takde nya ibu nak naikkan bajet...



Ajik ambik apa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.

pemotong buah epal?



3 hengget lebih je bu...katanya.....

"pakai cutter tu epal tu rasa lain.. sedap sangat".... kata ajik.....
heemmm... yelah.


Entry kaktek banyak gambo kali ni yang ditambah contrast testing photoscape free download.... next entry harap-harap dslr online order dari wal-mart dah sampai..... dslr ek adik Patinpasta..... bukan dlsr... siapa tak reti sebut tapi nak sebut gak tu kannn.....

psstt.. kaktek nak coolpix sebab henbeg hanoi tu comei je... tapi abe gapo nak bayo...sukatilah..... bulan depan coach besau sikit ek.... nak isi camera..

10 comments:

Anonymous said...

AB
Memang betul cakap Ajik.. alat tu boleh buat apple rasa lebih sedap! (masih naluri keanak2an I nih, har3).

Budak2 pakai specs masa umur muda, ikut siapa? *soalan kepo, harap maaf* ... CS

Madam Sooyaree said...

Kak Tek,
Coach factory outlet belakang rumah tu aje haaa.. bukan macam kami di Midland ni :P

Btw, kalau kami nak pi Ikea (yang telah diskodeng, berada di Plano) boleh singgah makan nasi rumah Kak Tek tak? Hahahahah.. muka tak malu kannnn

Mira Marlena said...

Sampai tak nampak cinnamon rollnya,habis kena tutup dengan icing.Bagus..bagus...pandai anak2 kak Tek berjimat cermat..taklah pening kepala mak ayah dorang nak budget nanti kan?
Apple lebih crunchy dan sedap ek kalau pakai apple slicer tuh..heh heh

Maya Marisa said...

dah ado apple slicer nie nie, adakah apple pie akan menyusul? hehehehe

Uncle Lee said...

Hi Akak, ha ha, love your humour, ..."nampak macam sengkek ... pintu garaj pun kena buka manual..".
I have not heard this expression a long time.

Old days we used to say, "that fellow betul sinkek fellow"!
Love those prescription glasses, your kids ada style, ha ha.
I guess won't be long before your kids speak American with a Texas twang, ha ha....
Have fun.
Lee.

harnidahussin said...

kak tek..apa kata abang punya budget tak pakai tu tolong belikan i apple slicer tu...almaklum...i kan malas potong buah...ada tu..kot2 la rajin sket nak makan...sedap lagi ekk rasa apple tu? hehehe

PatinPasta said...

Kak Tek,
Suhu 38 C pon tak tahan ye (cubaan nak hantam semula Kak Tek ni :D). Sini sama gak tapi saya masih gagah perkasa (rentung ke tak, tu belakang cerita :D).

*calit!* kat Syasya sebab saya pon suka Tangled :)

Laju sungguh tabung Kak Tek penuh. Saya tumpang buh tabung saya kat tepi, buleh? :D
Next entry.. kasik tayang sama itu DLSR (spesis baru) tau! And lepas tu tak payah dah la nak guna Photoscape, suma dah buleh set kat kamera :)

ahkakbatik said...

CS.. betul..saya makan epal tu un rasa lebih sedap..hehehe... sebab dah ada tukang2 potong voluteer anytime.... hehe...

pakai spek ikut pokcik mokciknya 9 orang yg rabun-rabun.... omaknya mato bionic...



MS... meh ler singgah rumah kaktek..jgnlah nasi putih, kusi ikea pun kaktek boleh bagi...heh...(den nak beli baru.. yg beli tu hari 10 hengget macam tak stabil je...)




Mira.. cinnamon tu sampai hari tak abeh... tu belum selera org berpuasa lagi tu... semua nak beli... owh dah tingat paso ramadhan dah neh!

ahkakbatik said...

Maya.. epel pie beli je... sebab buat sendiri mesti tak sedap...huhu... omaknya tangan bangku..



Uncle Lee... haha...always killin myself thinking whether you can understand my street language...



Nida... laaa... kaktek ingat nak belikan coach atau corelle... udah mintak apple slicer je... yea boleh aja...hahahaaa.. takleh tuko permintaan ek.... muktamad.




Aida... nak tumpang tabung? bleh aje....
nanti kaktek sambar dslr D700, tak cukup tabung kaktek, boleh korek tabung sebelah...heheheheeee....

pn.lyna said...

lamo bona den x skodeng cito2 ko ye kaktek...... hehee.... akhirnye ade gak maso den sampai ke texas nih.......ade pokok epal x kat sane..hehee... kalo ade meh la tayang kek den ni....