Friday, July 15, 2011

mek Aiyu dari midland...

Kalau you all pernah tonton cerita Mek Salmah dari Scotland.... semalam kaktek ada tamu mek Aiyu dari Midland...


Terima kasih buat Maikorner sekeluarga sudi jadi tetamu kaktek yang pertama di Texas yang datang semata-mata nak shopping kusi ikea ... err... orang midland tak juai kusi ek...ekeke...


Diatas kunjungan tu juga baru kaktek tau keujudan factory outlet 20 minit je dari rumah kaktek...lorrr.... aku dok sini pun tatau....
lepas ni siapa nak order henbeg.... err silalah teruskan kontek maikorner, den tak reti nak bisnes-bisnes nih.... selera kaktek henbeg hanoi... ngaku ori pun orang percaya..heh...


Selepas adegan kena-mengejar malam tadi, barulah kaktek dapat menyelami kepayahan mama san dok photoshoot mek Aiyu ni....
Ya Rabbi..... takdenya dia boleh dok diam lebih dari 3 saat!!


Oleh sebab pakai kamera soul-soul fish nak snap budak yang tak reti dok diam, ni jelah gambar paling cun.. itupun kaktek edit gak pakai photoscape ... oleh sebab rambut mek Aiyu blondie, tambah contrast lebih-lebih kang anak dara kaktek pulak bertukar rupa anak hispanic...






Dah tak boleh duduk diam....






Kerah Syasya layan sebab selalu merengek nak adik pompuan... dalam banyak-banyak mainan, modem mokcik gak ko berkenan...





Cik Mat mana? haaaaa.... cik mat manjat bapaknya seriyau dengan kerakusan mek Aiyu...

17 comments:

PatinPasta said...

Kak Tek,
Oooooooooo kira dekat je la dengan rumah Mai ye? Tu la saya pon sokmo dok baca pasal Cik Aiyu yang tak buleh dok diam. Rupanya kat rumah orang lain pon sama jek dia ye. Hehehe!

Cik Mat bukan seriyau.. malu tu. Menyingkap dari jauh, sok besor nak buat marka :D

ahkakbatik said...

idokler dekat... 5 jam non-stop driving semata-mata nak pi ikea..(??!!)...haha..

cik mat menjerit2 takut tiap kali aiyu mai dekat dia.....
emmm... tak merasalah den menantu blondie.. kita cari org melayu jelah cik mat ek...

somuffins said...

AB
Awak jamu tetamu Midland makan roti jala ke?

:cahya schatz: said...

cik mat..cik mat... (smbl geleng² pale...)

Maya Marisa said...

cik mat shy-shy cat tue....hehhehe

ahkakbatik said...

CS... roti jala baru abes... mama aiyu ada sebut pasal apple slicer tapi saya tak keluarkan takut dia mintak buat souvenir... hik...



cahya, maya... cik mat ati sensitip taw... romantik gitu....

luvly home's button said...

kak nak tanya ckit leh x????mcmne nk aply keje sana ek?????

ahkakbatik said...

boleh dik luvly... regardless apa bidang pun, tabur je resume kt international web job hunter... kalau msia/asia pacific ada jobstreet, uk pun ada, us ada.... type kt google post nak apply, tabur je resume sebanyak mungkin.
Interview dan semua process kerja will be done through telephone dan email ...

Head hunters will keep the resume for future vacancy..usaha dan seterusnya doa.... insyaAllah ada rezeki...

~jeet~ said...

gentleman betul cik mat...skodeng jejauh je, cuba akak tnya syasya, nak lagi adik, kalo dah gaya the cutie blonde gitu? ;)

luvly home's button said...

sy da buat da ari2 kne tpu......2 yg tkot nk aply lg 2.....abis duit keje pon xde...kat tmpt keje hubby akak ada job x???

luvly home's button said...

huby akak keje apa ek??sy minat bidang heavy machinery....more on construction field...

ahkakbatik said...

jeet.... kaktek suruh syasya tunggu bebi girl dari mama jeet...ngeee....



luvly, somi kak telecommunication.. tak guna heavy machine la yang.
Selalu dia pastikan agent yg offer akan tanggung semua expenses (visa, tiket, etc) ... jgn keluar advance expenses konon boleh reimburse...
agent/company yg genuine akan tanggung semua.
Cuba lagi insyaAllah ada rezeki pasti sangkut jugak..

luvly home's button said...

ooooooooooo........tgh cri la nih kak.....mcmne nk kwen xda keja nih....thankz ya kak.....

ahkakbatik said...

jangan putus asa... ada hikmah kena stay di msia lagi.... jodoh tu dh tertulis... kalau dok kt msia je pun belum tentu jumpa sesape.. kalau dah tertulis jodoh di fesbuk, dok uganda pun boleh jumpa.... kaannn...

kaktek cakap ni sebab dah kawen..kalo belum, gelabah gak macam hang...heh...

luvly home's button said...

hahahah....calon da ada kak dok blaja kat sabah.....malu sy ngn dia...blajaq tinggi....sy nih takat skolah menengah ja...napa pompuan ske blajaq tingi ha kak????nati dok dapoq gak....

ari2 sy keja kat qatar....pas contract abis sy blik cni....nk smbong lg supervisor melayu yg handle kmi meningai kat sana....so susah la bila cina da handle...

dok nih duit tok dri sendri ja....byaq keta sewa umah....abih da....mcmna nk kumpol...klo keja luaq bru leh kwen...ada modai lebih....

Madam Sooyaree said...

Hi kak! Hihihi.. tergelak sesorang baca entry akak (ngan kertasa jawapan bebudak tu). Kitorang baru sampai umah ni. Extend semalam. Mak bapak semangat menabur duit. Terima kasih banyak-banyak kak, sampai skang angau kat sotong, hehehe... Skang tengah gigih pasang lemari ni ha, esok insya allah update blog :D

P/S: Saya jumpa Kak Halimah dari Richardson di Factory Outlet. Orang Setapak jugak haa.. setapak aje dari The Colony tu!

ahkakbatik said...

dik luvly... loh! org jantan hang nih!
hang perli kak tek ka pasai dok dapoq tu?
takper.. lom rezeki kawen lagi... marka pun sekolah lagi...ada hikmahnya ek...



Nurul, baru akak teringat pasaipa cik mat takut ngan aiyu... winter lepas anak member sama kaler dgn aiyu buli dia... ditolak2, ditarik2.... anak dara melayu omputih ni memang rakus-rakus kot! ekeke...

ada org melayu kt richardson yea.. nanti akak cari dia...