Wednesday, July 6, 2011

to Huelva, Andalucia with LOVE....

Khas utuk adik PatinPasta , aktiviti menjala dia ahmerika telah bermula..... hang takyah eksen lagi pada kaktek aaarrrr...






Acuan berharga rm0.99 di belikan oleh kak mazifah, penghuni tanah texas belasan tahun yg pulang bercuti ke tanah air baru-baru ini..... tengkiu kak!!!!.... muah..muah...

Maka roti jala ini adalah hidangan tengahari tadi bersama kari kambing.. dan malam nanti bersama ikan pari asam pedas.. dan esok pagi bersama serawa doyan.. dan esok tengahari bersama ayam masak kicap kipas ... dan malam esok juga bersama padprik daging... dan esoknya lagi..dan lagi...dan lagi..... sampai muntah.



Semalam orang amarika cuti independence day, kaktek pi jemputan di 2 buah rumah tapi tak tangkap gambar sebab nak tunjuk kat abe gapo bahawa keperluan kamera baru tersangalah terdesaknya....

Jemputan pertama di rumah kak mazifah dengan tetamu dari 10 family melayu dengan anak-anak semua macam tangga.... haaa... kecut perut kaktek bila depa usha-usha suruh buat house warming.... mau house exploding jadinya...



owh buah hatiku.......






Nikon D3000 slr $449.00 masih di kedai sebab tabung ayam belum penuh...



Aktiviti hari merdeka...


12 comments:

Uncle Lee said...

Hello Ahkak, I suka that Nikon D3000. Its a very good camera.
The best lens are always from Nikon.
I have a Nikon film SLR F-601, already 12 years old, but recently fell in love with the Nikon Coolpix S1100pj, a pocket digital camera....
My old Nikon too heavy to carry everywhere, the new one masuk pocket, goes where I go now.

I suka your roti jala. Have not eaten it long time. With curry ayam best tu.
You have a nice day....you can sing that song, 'The yellow rose of Texas'? Ha ha.
Lee.

:cahya schatz: said...

kak tek... tak yah la beli yg besau2.. nnt mesti maleh nak bawak.. beli camera bridge...
kecik dari dslr... tp function nak dekat² dslr... :)

ahkakbatik said...

haha..uncle... ni pasang youtube lagu rose kuning...


cahya... aisey.... kaktek dah seminggu usha dslr ni... udah uncle sebut coolpix, liza sebut bridge pulak.... awat depa bikin kamera pun macam2 jenis.... jenuhlah nak study semua..

okeh nak pi google dulu...tengkiu...

digital camera yg lama gedabak tu pun menyusahkan nak usung kesana-kemari...

harnidahussin said...

wah..dah lama tak menjala...acuan ada sampai 2 bijik kat umah..

tula..kamera besaq2 ni malas nak usung dah sebab berat...ingat nanti nak beli gak la digital camera yg handy sket....

Anonymous said...

selamat merdeka amareka, terliur sy tgk jala tuh...

p/s: minggu lepas baru balik kg makan durian, tp bukan serawa la..kat texas, durian dah gugur belum? hehehe...

~jeet~

Anonymous said...

AB
Kesian hubby you tertonggeng2 cenggitu. Apa tak bela sekor kambing atau sewa sekor ke? heheh..

Waah, you menjala secara pukal ek? Boleh makan 8 hari 8 malam kekdahnya.

Nak tanya, Texas dekat dgn Bronx tak? Thanks .. CS

Maya Marisa said...

Kak tek, ikut jer cara maya, takyah pakai dslr bagai...iphone cukup...hahaha
Wah, nie nak mkn roti jala brp hari nie kak tek oiii...

ahkakbatik said...

Nida... kaktek pun malas nak ngusung... tapi somi nk dslr pulak... dia sanggup usung katanya... heerrghh... orang masuk kedai spenda nak tangkap gambo senyap2 takkan dia sibuk nak ngekor...



jeet... orang texas tak main makan buah tempatan..kita makan buah import sokmo... import thailand.haha..




cs.. adeh...next week nak ajak somi pi farm beli kamben sekor.... bijak.bijak....
bronx new york ka.... 26 jam non-stop driving jer.... cs nak pindah sana ka....??




maya.. tuler.. kaktek pindah texas potong line tepon dah... selalu anto pi emel sebab blutoth takde, kabel takde......
psstt tadi pi walmart beli stok tepung... yok menjala!!!

PatinPasta said...

Kak Tek,
Nyaris nak gugur spek mata bersama bijik mata bila tengok title entry Kak Tek ni. Dok tertahan air liur sebab dah dapat rasa mesti orang tu nak tayang something. Muahaha! I very celedik!

Nasib baik la Kak Mazifah ada belikan untuk Kak Tek, kalo tak.. saya buleh pinjamkan acuan saya tu untuk aktiviti menjala di tanah Amarika nun. Hehe!

Cantek Kak Tek kirai jala ye? Siap tenggekkan acuan kat tepi tu. Jala kat Amarika kaler hijau ek? :D

On camera pulak. Bagi saya la, bridge camera pon dah cukup (lagi sekali ditekankan, ni bagi saya ye). Lebih ringan, kecik and features pon almost sama dengan DLSR (tu salah satu sebab terciptanye kamera ni). I'm a proud owner of a brige camera :) (iklan tak berbayar)

PatinPasta said...

*sebelum Kak Tek hantam saya, ni ada pembetulan ye..
DLSR = DSLR

Sekian :D

ahkakbatik said...

eleh... nak kasik pinjam kunun.... penat dah kaktek usha ko buat donno jek!

ni yg haku nyampah pakai kemera soul-soul fish nih!! tunggu DSLR kaktek sampai next week ek.... tunggu.... jala kaler pink pun boleh!

psst.. kaktek beli DSLR tau..bukan DLSR..ekeke..

pn. lyna said...

pujaan ati ku la kamera tu.....