Thursday, July 21, 2011

kids and coke and bapak kids and his coke

Abe gapo addicted to coke. 4 botol 1.5L tak sampai $5 di Sams Club.
Selalunya kami beli 8 botol untuk 2 minggu.
Kaktek tak shopping di Stonebriar Mall macam jiran sebelah tu...... kaktek shopping di "Mydin amarika" je... huhu...

fuh! kaktek doa dia beranak lagi dan lagi dan lagi sampai empatbelas jugak... hahahaa..







This is what happen bila stok coke bapak dibedal budak-budak....
malam kelmarin cik mat lelap mata jam 1 pagi.. 2 jam kaktek tersepit atas katil dia menunggu dia lelap..






Kaktek dah sorok stok coke dan pesan pada bapaknya, no more coke from now onwards. Dan oleh sebab dah takde coke, elok cik mat minum susu 6 cawan hari ni... kalau tidak, 2 cawan pun payah.
Malam ni kita tengok dia tidur pukul berapa...



Tahukah anda dslr boleh buat ini?...
(pssstt... kaktek kan masih jakun...)




Ingatkan harga murah di us.. rupanya sama je harga di low yat...ceh!.

11 comments:

Anonymous said...

dslr nikon je boleh buat macam2, siap bole setting for fish eye lagi, sy nye dslr paling murah di dunia, basic amik gambo je ;)

p/s: abe gapo cek diabetis tak? bahaya tu addicted to coke.. ;p

~jeet~

harnidahussin said...

wah..dasat dslr ni...chek tak reti amek gambar canggih2 ni..main snap jer...huhu

ahkakbatik said...

jeet... kaktek lom khatam... gambar pun masih kaler kulit anak mexican... tiap kali bukak manual je mesti tertido..heh...
tang diabetes tu... org kalau dah kertu lagi degil ya amat tau!!...

tunggu sakit baru taubat.




nida... sejak kaktek ada dslr, kaktek nampak gambar kt blog nida semua blurr blurr...ngeh.

Mira Marlena said...

Kak Tek,
Dekat rumah kami pun sama,semua hantu COke kecuali saya.Tak berapa suka nak minum air gas ni.Beli 10 botol pun boleh habis dlm masa 3-4 hari.
DSLR dah sampai ye?Wah,bolehlah lepas ni masak-masak then tangkap gambar ye?Posing maut dekat dapur baru tu.

harnidahussin said...

sabor jer la kaktek ni nak kata camera org tak canggihla tu...menciii...

Maya Marisa said...

mak oii! hyper nyer dorang. sah penangan sugar content dlm coke tu. sorok kak tek, jgn tak sorok. haru pulak kalau tiapX2 hari minum. takkan mak nyer nak tido lambat tiapX2 malam kan kan kan...

Anonymous said...

AB
Betul ke budak2 tu hyper cenggitu sbb minum Coke? Ke.. you ada beli trampoline kat Mydin Amarika? Sesekali minum coke campak 2-3 ice cubes, sedap juga.

P/S: Jangan kata kita punya gambar kat blog blur ok? Kita small heart kang .. CS

ahkakbatik said...

mira.... ekau dah lama tau kaktek tak pandai masak lagi ekau perli kaktek suh masak ek?!!! cepuk kang..



nida.. manader kaktek cakap cenggitu... heheheee..



maya...... bila bapaknya ada, stok sentisa penuh..minum sikit2 lama jadi minuman ruji.... walaupun tambah air kosong, sugar content tetap banyak... salah kakteklah tak firm dari awal...

ek betullah... cikmat lelap bapaknya pun dh lelap..haru kan....huhu...




CS
lepas melompat tu depa terjun swimming pool mydin mari kat belakang rumah... lepast tido 15 minit, bangun balik macam dh fully recharged..

awat maknya minum coke tetap ngantok? felik kan..

p/s idak.. gambo CS tak blurr... kabur je...

Madam Sooyaree said...

padan la terbatuk2 kat lubbock, ada orang ngumpst rupanya, hehehe.. eh, cik abe kita pun suka minum coke. tapi paling kuat se tin sehari le. kita tak layan sangat, tapi kalau time makan pizza ke burger, haruss...

ahkakbatik said...

mama aiyu.. apesai tiap kali kaktek ngutuk org, org tu boleh masuk sini baca? chaiss....

PatinPasta said...

Kak Tek,
*calit!* dengan bebudak Kak Tek sebab saya pon SUKA Coke! Tapi Coke zero la. Kalo tak jenuh saya melompat (bahaya untuk struktur bangunan dan jalan raya berdekatan).

Hamboi.. CANGGIH kamera dia ye? Tapi buleh ka amik gambo crumbs? Ada ka feature tu? Ada? Ada? Chap ayam jek ada tau! Hehe!