Tuesday, July 26, 2011

Hunger Game Trilogy - kelab buku untuk specis tak suka membaca macam aku...




Hadiah birthday abang semalam, kaktek beli online dari Barnes and Noble sebab online purchase selalu ada diskaun. Harga asal untuk trilogy ni $53.97 dan masa order minggu lepas dapat 50% discount... hari ni diskaun tinggal 41% pulak... suka bila tengok harga lebh mahal dari harga yg kaktek dapat... heh.

Review...16 ribu reviewers dgn average 4.5 out of 5 stars!.
untuk Hunger Game 1st series....
di ikuti 2nd series 10 ribu reviewers dgn 4.5 stars juga untuk Catching Fire dan 3rd series Mockingjay.

Cuti sekolah ada sebulan lagi... kering idea dah budak-budak ni nak baca buku apa... dictionary, manual remote tv, kalender, bil api... semua kertas yg ada perkataan kaktek belasah suruh depa baca.... aaaasalkan membaca!


Bukak sekolah kang sah soklan wajib dari cikgu-cikgu...

"kat rumah baca tak buku setengah jam sehari?"

Oleh sebab budak2 tak reti temberang..... susahlah hidup aku....


Lepas order baru kaktek baca sinopsis...

Kisah young adult science fiction yang hidup di dunia selepas zaman kehancuran manusia di tempat yang suatu ketika dulu ujudnya negara amarika. Sepasang remaja di pilih dari tiap daerah untuk menyertai perlawanan kalah mati....


??!!!!

hadoi..... macam violence le pulak!

"Ramai kawan2 abang beli masa book fair semester lepas".... kata abang

"Apasal abang tak beli masatu ?" ...tanya aku.

"Ibu bagi duit tak cukup"...... jawab abang selamba.


hik... dia tau omaknya memang kedukut.


Harga di MPH adalah rm42 sebuah buku...... selepas discounted price, kaktek bayar $27 saja(rm90) untuk trilogy set.

Untk memastikan isi kadungan tidaklah se ganas yang kaktek sangka... kenalah omaknya membaca jugak...hadeh.... eden kalau buka buku takdek gambar sah lolap... udahler sebuah buku ada hampir 400 mukasurat!

Tapi surprisingly, dalam masa 3 jam kaktek dah habis lebih 100 mukasurat dan tak terasa nak terlelap...ajaib...ajaib....

Memang best!

serius best!

GILA KENTANG PUNYA BEST!


Kaktek bagi recommendation WAJIB BELI!!


Kaktek tak reti nak ulas... korang cari kat google ek...

4 comments:

Anonymous said...

Sy dah bc yg 1st, sgt best wpun sy dah remaja tua haha. Yg 2nd & 3rd x terbeli lg sbb xdak duit,kalo amarika tu dekat...sy pinjam dah hehehe. Sekian dr die-hard fan akak yg slama ni x penah post kui kui

harnidahussin said...

i konpius ni buku tentang apa? isk...isk...buku how to write minutes of meeting tu pun tak abih den baco lagi...

ahkakbatik said...

cik anon...
awat tulisan hang loyar buruk kurang lebey tulisan kaktek jek.. kang org kata kaktek tuleh sendiri perasan ada die-hard fan...kihkihkih...
kalau hang remaja tua, kaktek ni haper yea...



nida... ni utuk owang tua jiwa muda..... bini brutal kena nengok rancangan semanis kurma yea...ekeke...

PatinPasta said...

Kak Tek,
Apa kata Kak Tek taip jek cerita tu. Satu hari satu mukasurat. Sharing is caring, kan? Kan? :D