Friday, July 29, 2011

anak bulan belumlah nampak.. tapi awat den raso macam dah nak rayo..

Community Muslim di sini boleh tahan aktif.
Kaktek baru join mailing list usrahdfw (usrah dallas/fort worth) yang terdiri dari 43 ibu-ibu malaysia dan indonesia dan melayutx (melayu texas) yg terdiri dari 36 wakil family melayu...

Ambik kau.... kat msia pun kaktek tak pernah join komuniti seramai ni....
selain dari komuniti mesorat tingkap terdiri dari 25 org mokcik-mokcik... huhu...



Untuk mailing list usrahdfw, kaktek pun taktau mana orang malaysia mana orang indonesia sebab semua tulis bahasa indonesia...
penuh inbox haaa....
Balik msia kang bukan aku cakap omputih... "ya mekacih buk..."


Acara bulan puasa ni banyak ler pengajian agama mingguan dan makan-makan buka puasa (tu yg best...heh), kutip derma, kumpul mattress, makanan untuk refugees, dan derma baju raya untuk Burmese families.


Kalau di msia ni nak-nak start puasa ni kelam kabut cari banner kat mana tapak baru bazar ramadhan dan dan butik baju raya....
kat sini kan... sangatlah menginsapkan pula...

Errr.. kaktek je kt msia kemaruk nak pi bazar..... hengat dunia je...
korang semua orang baik-baik kan....
sibuk cari usrah... ngaji.... terawih.... :) hek!



Dapat 2 helai baju kurung syasya dan 2 helai baju melayu ajik untuk didermakan.





Oleh sebab syasya takde adik pompuan dan berjanggut nak tunggu cik mat sarung baju ajik... moga beri manfaat pada yg kurang bernasib baik.

Baju ibu... tak ingat dah bila last beli... rugi lah pulak dah bantut takleh membesar. udahla memang tak kerja, baju kurung boleh kira...
Sini ada usrah, sembahyang raya.., jamuan raya.....hadeh... nak pakai baju apa...?


Err... korang nak tambah pahala dak?
kaktek saiz M... kaler tak kisah... suka fesyen terkini.... ngeh.

8 comments:

Anonymous said...

AB
Niat kita kebazar Ramadhan untuk tolong penjual. Kesian diorang pun nak berbelanja raya, kan? Makanya, kita pun dpt pahala (justify untuk diri sendiri, hehe).

You pakai size M? Atas bawah M ke? Ada orang tu pakai lain2 size - atas n bawah lain2 size, huwaaaaa... CS

harnidahussin said...

hahaha..saya tak pergi pasar ramadhan...

Anonymous said...

Assalamualaikum Kak Tek,

Serius ke? Untuk Kak Tek seorang boleh. Bak mai alamat. Saiz M ya.

Salam,
zue

PatinPasta said...

Kak Tek,
Saya ada baju size XXXXXXXXXXL. Dengan sehelai gitu, Kak Tek buleh buat baju raya untuk 10 tahun. Mau? :D

~jeet~ said...

hahaha...aida, banyak benor XXXX nye, bedo'oh la awok (betui ka ni?)

kak tek, sy mampu kirim gambar je..

bagus ek muslim community kat situ, iyela, dah nama pon minority, bagusla bersatu padu ye ;)

titipin salam buat ibu-ibunya ya?

ahkakbatik said...

hahahaaa.. aida hadoi!


jeet... indo yg rajin.. depa mana-mana pun ada dan depa invite kitorg join. depa suka org msia sebab kita serius dgn agama banding ramai org dia yg haishhh...... ado org indo je baca blog ni?

Maya Marisa said...

baju kurung jer ker kak tek? kebaya or jubah tak nak????? tudung amacam? tak kan baju ajer? hehehe

ahkakbatik said...

maya, jangan tatau... kt amarika ni ado juai tudung..jubah pun ado... kicap ado... tempe ado.... baju kurun ngan bazar ramadhan je takdo...