Sunday, July 17, 2011

Afundi kaktek! ................... dan kelas fekah.

Sejak mama Aiyu letak link kaktek di web dia... mak aii...... punyalah banyak trafik masuk.... kaktek feeling artis realiti tv le pulak.. macam goreng pisang panas.... cepat laku lepastu cepatla pulak sejuk..... walaupun you all dah tak singgah nanti, jangan lupa tagline kaktek..."OPOCOT!"


Terima kasihlah pada yang sudi singgah sebentar walaupun takde isi pun blog ni.... personal diary yang orang boleh skodeng. Takde plan nak war-warkan pun sebab penulisan bukanlah taraf penulis novel....


Kisah semalam..

Ada pop quiz untuk budak-budak ni. Tajuk Fekah.

Kelas agama ada dianjurkan di masjid-masjid pada hujung minggu dengan bayaran usd70 seorang.. tapi kami buat keputusan untuk mengajar sendiri memandangkan tak boleh commit menghantar dan menjemput setiap sabtu 10am-2pm dengan jarak 40 minit dari rumah....

Almaklum godaan setan banyak.... manjang je ponteng kang...err.. setan goda mak paknya nye lah... kalau Seth Tan pun nak goda mak... heheee.. mak relaaaa ...

Kalau di Msia kita serahkan bulat-bulat pelajaran agama pada ustaz di sekolah, tapi di perantauan ni nak taknak tugas ni jatuh 100% pada mak bapak budak.... takut kena soal dalam kubur nanti.... umurpun bukan muda lagi... tolak 10 tahun nak masuk 29.....ngeh!


Eh, kaktek ada cerita tak keje kat amarika ni banyak rilex?
Time kerja 9-5 ... tanah banyak maka rumah sewa dekat ofis senang cari.... jarak cuma 8 minit... traffic jam takde...
hari minggu sepenuhnya di rumah takde sibuk bangun pagi nak mekap-mekap pi makan roti canai kat restoran azwath..

makan roti canai pun mekap? eeee mesti....
Masa muda-muda dulu bolehlah bergantung 100% pada natural beauty...mata sembap pun comei... dah kertu ni kenalah tacap-tacap sikit...huhu...

Takde aktiviti nak jenguk tok nenek, cari kedai tom yam kat luar, pi kenduri kawen sepupu kat felda, member ajak ngeteh malam..... takde..takde.... dok rumah je.


eh, lari tajuk...

kertas jawapan pop quiz abang long....
BM masih tip top.... takde masalah.





kertas ajik.... BM ok tapi jawapan belasah...



Waktu bila kita berbuka puasa?
Waktu maghrib

Waktu bila kita mula berpuasa?
Makan dulu (???!!)




Kertas jawapan syasya..
Sebelum jawab, banyak perkataan dia mintak translate ke BI dulu...



Apa itu iman?
Iman itu orang pechaye tuhan.

Ini bulan Julai, bulan apa dalam Islam?
Tak tahu sebab bulan next bulan Ramadan (??)

11 comments:

~jeet~ said...

ahhh...tak tahan..kak tek ke yang tukang tanda kertas dorang, siap pen merah bagai..

kim salam kat syasya ye...saya pechaye dia boleh skor subjek fekah!! ;)

ahkakbatik said...

bapaknya yg tanda... dulu skola selalu dpt ink merah tu yg geram tu....hahahaaa..

mekasih kerana jeet pechaye pada syasya...

Anonymous said...

AB
Kita suka main tanda2 'right' guna ink merah atau biru. Kalau nak tempeleri guru sandaran, bitau kita eh?? *boleh bawak kicap n kari sekali* .. CS

harnidahussin said...

hahaha...chomelnyer syasya....pechaye la....tiba2 nyanyi lagu siti nurhaliza..

ahkakbatik said...

meh ler cs mai sini jadi cikgu tempeleri... tapi pastikan sihat dulu yea.... sepital sini cekik darah... semua org sakit darah tercekik dah kat sini..... get well soon ek CS... kita tunggu kicap ngan kari...



Nida, anak cakap pelat melayu tapi mak cakap omputih bunyi jawa jugak....

Maya Marisa said...

kak tek, camno nie, cannot stop laughing...haahhahaaaaaaa...
agaknyer camnie le gayo jawapan si cha cha nie if kita orang pulak duduk over-the-sea nnti..

ahkakbatik said...

maya.. dok la indonesia ka.. uganda ka... guatemala ka... budak2 memang jadi kelakar sangat.... kaktek pun rasa macam susah nak bercerita dalam BM sekarang ni...(hek hek perasan!)

PatinPasta said...

Hahaha! Nih tak habis gelak lagik bila tingat jawapan-jawapan diorang. Haissssssssssssh! Kreatip sungguh! Tapi yang pentingnya, menjawab dengan penuh tulus ikhlas tu. Hehe!

ahkakbatik said...

Aida, tulus ikhlas sangatlah tu cikgu garuk kepala..

Mama Kembar 3 said...

hahaha! makan dulu jugak yg ajik ingat hehehe

ahkakbatik said...

MK3... ajik priority dia memang makan je.... tu pasal jawapan on the spot pun tang makan jugak..