Monday, August 1, 2011

eksiden, usrah 5 minit dan makan sejam..

Sabtu lepas ada jemputan usrah jam 2.30 petang.
Dari pagi kaktek dah bebel suruh mesti start gerak jam 2 sebab perjalanan ambil masa kurang lebih setengah jam. Sampai ngam-ngamlah time usrah nak bermula....

Adalah si polan yang berlengah-lengah...
dia cakap nanti kita je paling awal.... lewat sikit lah dalam 10 minit..
Oleh sebab muka kaktek dah mencuka sebab dah siap bertudung tapi orng lain dok lepak lagi... maka si polan pun angkat ler punggong sebab takut bini...ngeh.


Parking kereta dalam garaj.... sojuk sikit...
Kotak hitam atas tu ada tali tergantung untuk manual lock garaj..




Entah macamana tali tu terbelit dengan upper spoiler kereta dan menarik pitu garaj turun kebawah sementara kereta sedang reverse.....


GEDEGANG!!!!


Rasa-rasa tuan rumah nampak tak apa kerosakannya?







Kemek dah.





Pengajaran. Lenkali jangan ada niat lengahkan majlis agama.... sebab lepas eksiden ada orang berdesing telinga terima usrah dalam kereta....



Walaupun lewat setengah jam ke tempat usrah, sempatlah dengar bacaan Quran beberapa minit sebelum usrah bermula...
Ustat Arabic beri ceramah mengenai peringatan rahmat yang boleh kita cari dalam bulan Ramadhan.
Bestla dia bagi ceramah...... cuma macam biasa fokus kaktek 25 minit pertama je...heh... lepas tu tembus sampai London aku tengok ustat tu...



Selepas 10 minit kaktek tangkap gambo ni ada sekali ganda lagi orang yg datang.... depa semua eksiden lagi teruk kot...






Anak dara yg langsung tak fokus ceramah.... 15 minit je pakai tudung... gatallah, ibu bila nak baliklah... ibu ada makan-makan ke.... ibu itu... ibu ini....





Lepas usrah mesti ada makan-makan... itu musti..... gambo takdek.. sangat fokus makan!

9 comments:

Anonymous said...

AB
Kita agak rupa anak dara awak sebijik rupa awak, kan?

Dah tembus sampai ke London, sempat berpatah balik tak? haha.. (Mak I selalu cakap, kalau dengar bab ugama, cepat jer ngantok, ekekeke).. CS

PatinPasta said...

Kak Tek,
La isk! Intu garaj jek la kemek? Kereta tak de apa-apa?

Selamat berpuasa and menyambut Ramadan untuk Kak Tek sekeluarga (tetiba serious la pulak)

Psstt Cik Som, rupa Kak Tek lagik glamour :D

Madam Sooyaree said...

Heheheh.. takpe, nawaitu yang penting. Selamat berpuasa Kak Tek sekeluarga!

ahkakbatik said...

CS... org kata dahi jendul dan idung pesek tu saya punya...ekekee... si Aida tu bilang saya glemer sebab dia rabun..



Aida, calar kat upper spoiler... kalo jual, ada ke org nak panjat tengok condition atas keta? takdekan...takdekann.....




Nurul... kaktek lom start poser.... tu pasal takde citer keluhan berposer hari ni..dan esok...dan lusa.... kehkehkeh...
Selamat berpuasa juga...

harnidahussin said...

sekali sekala dapat ceramah 5 minit pun jadi la..kang eksiden lagi teruk pulak...lagi panjang ceramahnyer...ngeh..ngeh..ngeh..

dieya said...

kaktek tak pose!!!

ish2 sampai lekuk pintu garaj.. baper dollar ler kena tolak deposit.. tolak gelang omeh kaktek buleh kaver kot

Anonymous said...

ramainya yang join usrah, sy percaya kak tek khusyuk dan tawadduk makan, sampai x sempat nak tunjuk skill kamera baru ;)

~jeet~

Maya Marisa said...

soklan cepumas kat kak tek...ustaz arabic tu bg ceramah on what topic kak tek?? hehhee meh kita tengok, kak tek bole ingat ker idak..
anyway, selamat berpuasa yea kak tek

ahkakbatik said...

nida... tulah... hati mudo tapi nengok ic dah senja... huhu... dah time kena pi ceramah selalu.. bukan sekali sekala lagi..




dieya...huuurrrkkk... baru lepas minum air oren..bukan salah kaktek taw..
ada 2 thn lg kat sini... sempatlah cari tukul ketuk2 kasik lurus balik... sayang golang haku!!




jeet.... kyusuk tawaduk yg amat sangat!!! :).. ko poser ngutuk kaktek ek....




maya.. pasai ramadhan!!! jawab sambil angkat tangan.... psssttt detail jgn tanya.