Wednesday, August 3, 2011

wordless wenzday yg tak wordless..

Semalam ada jemputan berbuka di rumah kak Ani Singapore (ayahnya orang seri menanti keje di singapore kahwin awek mamak singapore..... kak ani ceritala...)
maka keluarlah gelaran kak Ani Singapore...
kak Ani dah ada 2 orang cucu rambut blonde yang suka makan nasi kosong digaul dengan black pepper (!!).


Rumah kak Ani cuma 5 minit je dari rumah kaktek...
laaaaa....
ada orang melayu dok kawasan ni rupanya....
lepas ni boleh ronda-ronda entah-entah bukan sekadar orang melayu, bazar ramadhan pun ada kot??!!



Hidangan kak Ani, ikan-ikan dan daging lembu dari kolam dan ladang mertua dia......





gambo low quality sebab pakai henpon....




Semua jemputan dewasa, kanak-kanak dan wanita solat jemaah terawih.... kecuali budak bawah umur dan tukang snap gambo...heh...





Selamat menunaikan ibadah puasa pada semua.....

9 comments:

Madam Sooyaree said...

Best nye dia.. jeles tul ngan orang duk bandau ni tau!

Mira Marlena said...

Heeee beshnya!Buffet ramadhan meriah tu!Penuh semeja...tukang snap gambar tak join terawikh ek?:D Ronda kak Tek..jangan tak ronda!

ahkakbatik said...

nurul.. jangan jeles kaktek dah kena booking untuk 2 minggu lagi dan 3 minggu lagi dan malam raya dan seminggu raya....
ni baru 3 hari org laen puasa... (org laen ler... kaktek lom start lagi...ekekee...)




Mira.. memang besh.... buffet ramadhan percuma... kat mesia paling koman 30 hengget satu kepala...

harnidahussin said...

wah..sana makan mewahnya..org kat sini ala kadar..ayam pun mahai la ni...peh tu sapa pun taknak jemput bukak posa kat umah..semua pakat ajak bukak kat luaq..buffet kat hotel la..restoren la...tembus poket tau....sib baik la kita dok dendiam kat umah sudah..jimat..

somuffins said...

hehehe....gelak suker sbb you kenot escape dari memasak setimbun... Kalau I, dah start kopek kulit bawang dari sekarang...

You lum mula puasa lagi ya? Habis tu, makan n minum sorok2 sama cik Mat eh?

Uncle Lee said...

Hi Akakbatik, how you doin'?
The buffet looks really delicious.
Here's wishing you and all at home,...
Telah berlabur tirai Syaaban menjelma pula Ramadhan.
Saya ucapkan moga berjaya menunaikan puasa dengan Jayanya.
My best regards.
Lee.

ahkakbatik said...

Nida.. kat sini org baik hati... balik mesia kang jgn harap kaktek nak jemput org mai buka poser kat rumah..... sendiri-sendiri lah ek... kuih melaka pun 5 ketui cinonet dah singgit.



CS... err... masa suap cik mat... suap sekali kat dia.. suap sekali kat ibu... suap 2 kali kat dia... suap 2 kali kat ibu..ekekeee...



Thanks Uncle... duit raya takde?

Maya Marisa said...

Seronoknya kak tek...meriah jamuan buka posanyer. Nnti bila turn kak tek, jgn lupa letak gambar food & tn rumahnya skali tau

PatinPasta said...

Kak Tek,
Isk.. kalo dah geng dengan Cik Mat, kena la bubuh menu time makan dengan Cik Mat, bukan hat buffet tu :D