Monday, August 15, 2011

walopun esok hari rayo...... tidak lengkap tanpamu di sisiku....dan esok belum rayo pun..

Kak Ani singapore tinggal 5 minit dari rumah kaktek....




psstt.... rumput rumah kaktek ijau rajin siram tak macam rumput "jiran sebelah" tu....
bukti punyai tenaga-tenaga buruh bawah umur percuma...


Asia market hanya 10 minit...







Stok megi untuk 2 tahun..







Iftar dan terawih beramai-ramai ....






Tak sama....

tanpamu disisiku.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



gambar februari lepas dari entry mandi kicap.... kalaulah dapat kuulang semula waktu, aku order 2 dozen

*mode masih meroyan.....*

18 comments:

harnidahussin said...

tumpang simpati la kat kak tek...tambah bulan pose ni..kalau sahur makan telur goreng letak kicap pun dah sedap bangat dah...ni nampak gaya..kak tek masak semua tukar pakai sos cili / tomato jer la yer...

ahkakbatik said...

chaiss!!.. hang simpati-simpai tapi dok sebut telo goreng letak kicap!!!.. nak kena nih!

Mira Marlena said...

Terasa macam shopping dekat Mydin kan kak Tek?
Kicap oh kicap, bila nak sampai kicapnya?Lepas ni boleh masak, nasi goreng kicap,ayam masak kicap, sambal kicap cili,daging goreng kicap dan segala menu berasakan kicap..hehe!

dieya said...

sedozen je kaktek? tak cukup nak wat mandi tuh.. amik laa barang lima nam dozen..

kak ani singapore dtg umah jiran bawak bakul.. ala2 bree van de kamp gitu!

Charlotte Arphenee said...

hahahahhaha.... no komen.... huhu...

takut kena baling ngan botol kicap kosong... klu yg berisi sayang la kan?

kj said...

Lomang kah itu?
Tek...dah tenyeh2 mata ni..
Betul, lomang kah itu?

ahkakbatik said...

Mira... mydin best lagi... ni standard kedai runcit ah kong je...ekekee...




dieya... kak ani tu dah ada 2 cucu, bakul tu wajib... tu plg kecik katanya.... kalau yg besar dah macam nyonya juai sayo..
next time, 6 dozen mesti!!




CA, kalau masih berisi kaktek dok diam-diam. tak meroyan macam laaa...... hahahaa..




kj....
iyo lomang... ketupat palas pun ado.... den dah habaq mai turun get down come down here...

Anonymous said...

betul ka kak tek tak tinggal kat wisteria lane???
awat tak satu kontena terus kak tek? mau setahun baru habis...hehhehe

Cik Pah Maya yg malas nak login

Anonymous said...

testing 456.. nak tengok boleh komen tak kali nih...

Anonymous said...

AB
Hehehe.. yes, dah boleh komen..CS

Kenapa tak simpan sebotol kicap untuk waktu kecemasan??

ahkakbatik said...

tengkiulah CS komen 2 kali... nampak dari luar macam glemerlah saya ramai nk bagi komne..hahahaaa...

simpan dah sebotol.... out of stock dah lebih sebulan pun.... 2 minggu lepas saya pun start meroyan...
nampak gaya tonggang jelah kecap ABC tu... waduh!

ahkakbatik said...

eh tertinggai komen cik pah... majuk tu kang...
kaktek tak tinggai kt "histeria" lane.. tapi tinggai kat meroyan lane... hikhik....

tu la... unsangkarable lah shortage kicap macam ni sekali...sob...sob..

~jeet~ said...

isk...isk..isk...saya kicap tu sebotol tahan 2 taun, nasib baik tak expired..hehehe..

maggi tu dah cek expiry date belum?

ahkakbatik said...

member kak cakap dia pi..megi yg dok bahagian depan tu banyak dah expired ...(??!!!)...

kaktek dah beli sebeban... makan dulu baru cek expiry date.... heheheee...tkmo buang..rogi....

PatinPasta said...

Kak Tek,
Alagapas ja ka? Babas tarak?
Tuh dia, megi tersusun berderet tuh! Buleh buat kuih raya.

Kicap cap kipas udang. Amende tu? :D

Madam Sooyaree said...

Uik, padan la terbatuk2 hari tu. Diumpat jiran. Heh, skang dah hijau la, berkat sembur 20 minit 2 kali seminggu. Esok2 kita eksyen

Danish.Akmal said...

Aida,
babas ado...alagappas ado... kamera cap ayam tapi gambo macam dslr je takdo...



nurul...cer tepek... cer tepek... 20 minit 2 kali seminggu tu jauh lg nak kejar ler... bebudak ni 2 jam 3 kali seminggu..manjang lupa tutup air.

Anonymous said...

eh kuar nama abg long pulak!

-kaktek-