Friday, August 26, 2011

entry takde motivasi nak update... melepas batuk di tangga...

Korang terkejut kaktek buat kuih raya?
Kejamnya....
ingat tangan kaktek bangku sangat ker?

takat tiru bulat-bulat arahan resepi tu kira mampu lagilah....
resepi yg tang gula secukup rasa, garam secukup rasa, bawang suka-suka letak tu yg fail nya..

Lagipun dalam 10 family melayu di sini semua dah start buat kuih...
Nak taknak kenalah buat juga seketul 2 jenis.... itupun tinggal 3 suku balang je....
anak dara tolong sikit, makan ngadap sebalang..

Abe gapo cakap " waaa... macam kuih rayalah bu... nanti tunjuk kat diaorang ibu pandai buat kuih jugak..."

huh.. sedap punya stetmen ... dia boroi tak sedar siapa punya keje...


hari ni tak buat kuih.... kelam kabut sikit...
lepas sahur siapkan bekal sekolah.... heh... budak elementary 2 orang tu dah tak larat puasa....
balik dok cerita kawan makan aiskrim di kantin....
haish.. kejam....

kaktek keluar 10 minit jemput depa balik tengahari pun rasa macam kena sejat habis cecair dalam badan ni...
baguslah bulan kita ni awal 11 hari tiap tahun, tahun depan boleh puasa penuh masa cuti sekolah.

habis semua ke sekolah, ke opis, ibu temankan cik mat tido sampai pukul 10... ngeh....
kaktek dah laku... tido sampai petang pun takper..... anak dara tak boleh!

lepastu ke wal-mart cari butter... update blog, sat gi jemput bebudak elementary... 
sejam lepastu jemput abang.....

petang nanti ada open day school abang pula....
jumpa dengan cikgu-cikgi...
bincang le apa-apa yg patut....
parents expectation ke...

hadeh... malas betul nak pi berkenal-kenalan ni...
ajar jelah anak saya....
tak kisah cikgu nak buat apa.... piat ke.. ketuk ketampi ke...
tak marah punya.



ni semalam Q nak jemput abang..





bebudak dah keluar bangunan....





sekolah ni sempoi sikit.... semua berterabur keluar..
di Charlotte dulu cikgu siap iring pelajar ke bas sekolah...
takut sangat ada kes bully..

abang berbaju biru tu alhamdulillah dah ada group sendiri...
hispanic dan caucasian katanya...
dia sorang le asian.


6 comments:

Anonymous said...

ni kali ke 2 tulis komen ni. mana kueh raya nya, tunjuk le end product, ke semua dah masuk store indah water?

Luas bebeno sekolahnya ye, bagai ranch pulak.

Azian

Mira Marlena said...

Semput saya baca entry kak Tek ni...jenuh juga nak hantar mengambik budak2 tu ye?Next year boleh si Syasya amik alih tugas menguli kuih.
Jangan risau kak Tek, saya kalau bab campak mencampak bahan dlm kuali pun FAIL jugak!

Mira Marlena said...

Dah post baru teringat nak tulis...

Selamat Hari Raya Aidilfitri,Maaf Zahir Batin dari kami sekeluarga buat orang Texas..yeah! Stock kicap bila sampai?

sHieRa cAkAp said...

clap clap.. kaktek dah buat kuih raya... saya langsung tak buat tahun ni. semua tunjuk punya kuih saje..

P/S : Selamat Hari Raya Kaktek

ahkakbatik said...

Azian... terima kasih gigih tulis komen 2 kali walaupun yg keluar hanya sekali...:)
harini tak buat kuih... harini merapu je lebih.... hehehee...
esok semangat nk buat kuih nih... betul..tak tipu..




Mira... hadoi .. nanti anak-anak Mira semua dah masuk sekolah tak dan nk buat aper...
yg baca semput, yg nulih lg semput..

selamat hari raya gak dr texas.... sibuk tanya kicap ni nak kena baling botol gak?




Shiera..
kaktek tau...kalau buat dah tentu ekyen kt blog.. kalau takde tu memang sah beli je...

p/s Selamat hari raya gak dr kaktek... balik kg drive elok2..

PatinPasta said...

Kak Tek,
Bukan okojot Kak Tek buat kuih raya. Cuma di luar jangkaan jek :D

Kak Tek Q mgambik bebudak kat sekolah, tak bawak bekal gak ke? :D

Camno dengan kes Abe gapo mintak outstation lepas raya? Buleh ke tak?

Selamat Hari Raya Aidil Fitri buat Kak Tek sekeluarga. Maaf zahir batin dari saya.