Sunday, August 7, 2011

mama aiyuuuu..... kaktek dah sampai stonebriar.....

Finally!
Setelah berbelas kali berulang alik pi Mydin melintasi salah satu shopping mall indoor terbesar di Dallas atau mugkin memang yang terbesar di Texas sebab di Midland sah tak de...
kaktek berjaya juga masuk dalam nak tengok ada apa..

Kami pergi ni pun sebab nak cari baju sekolah budak.. tengah back to school sale. Kalau takat window shopping, kaktek lebih suka pi Mydin.


Ramai orang ... cari parking seperti di Alamanda time orang sembahyang jumaat.. penuh kereta staff gomen adik-adik, ahkak-ahkak dan mokcik-mokcik window shopping...
Alamanda je... Midvalley depa belum challenge.







Errrmmmm..... sebijik Alamanda .... serious!






Dan jalan-jalan dalam bulan puasa ni tak mencabar sungguh sebab takde bau chicken rice ka, wafel ka.. pizza hut ka... kenny rogers..... paling kuat pun bau cheesecake je.








Selain budak-budak...ehem.... mak budak pun ambil peluang sebab bapak budak ofer nak bayo...


Butik Banana Republic ni exklusif sungguh... ala-ala Valentino Rudy di Alamanda. Pelanggan yang masuk pun boleh kira dgn jari.

Kaktek seriyau jugak nak masuk mulanya tapi dah nak muntah pisang pusing di JCPenney tak jumpa yang sopan dan semenggah, dan ofer org nak bayo expired hari tu jugak.... heh...






Senang je cari baju kaktek..... 90% baju2 ala-ala sarung nangka/sleeveless/transparent .... tinggal 10% je untuk kaktek..

Baju ni harga online dan harga asal $59.50 .... store discount summer sale tinggal $23.99..
bila bayar depa scan barcode cuma $16.99... (??)
discount membership lagi ..... tinggal $10.11 !!






Maka tak perlulah korang jeles-jeles dengan kaktek yea....
Shopping di Mydin..
Pakai baju clearance stock dari Sri lanka harga 10 hengget....

Takat mai blog kaktek saja nak tinggal komen sarcastic sedangkan banyak kerja lain yg lebih berpekdah kita boleh buat....errmmm alahai.......
apa kata bulan poser ni kita sama-sama bersihkan hati semoga bulan barakah ni membawa keberkatan dalam semua perkara yang kita lakukan....
kalau masih sakit hati baca blog ni... takyah ler baca....


Hati bersih, niat baik.. insyaAllah mebuahkan semua perkara positif di kemudian hari...




Final pic buat menyempurnakan permintaan adik Mayamarisa.... *wink*


11 comments:

Madam Sooyaree said...

Hahaha.. wa jadi tajuk entry ni, hebat hebat! :D

Beli tak cis kek untuk buat berbuka? Kalau tak beli, haruslah repeat paper hokay.. kita orang kampung kalau teringin, kena beli di Starbucks Barnes & Nobles, pasal diorang carry Cheesecake Factory nye kek.

ahkakbatik said...

oleh sebab blog kaktek tak seglemer blog mung, tak boleh claim iklan nuffnang ler ek?..

jgn tak tau... mydin tu ado jual frozen cheesecake dari cheesecake factory tau....
haaa... lani saper yg kena repeat paper? hokey..hahaa..

harnidahussin said...

kak tek..chek pun beli seluar banana tu kat reject shop jer...last2 pakai berapa kali jer...terus kena sedekah kat orang...tak muat...tsk..tsk..tskk...

ahkakbatik said...

hahahaa Nida... kedai pisang tu saiz-saiz pisang banyak ler.. saiz kaktek pun sipi-sipi je..

Maya Marisa said...

AlangX2 murah, brp dozen kak tek beli? Hehehe mana tau kot same design different kaler ajer....
Kasi close up la kak tek, next time. Gambo nyer nampak sipiX2 jer. Takder org lain yg tengok, maya sorang jer...betul..

Mira Marlena said...

Uish...ada gaya model la kak Tek pusing...apa kata lepas nih kak Tek pegi casting mana tau kot2 boleh berlakon iklan ke kannnn? :D
Punya murah sale?Borong tak satu kedai?Kalau dekat sini dah memang sah2 bau waffle la,pizza la,Mc D, KFC bagai semua.Rasanya dulu dekat Subang Parade ada kedai BANANA REPUBLIC ni tapi dah tutup kot?Or still ada lagi?

dieya said...
This comment has been removed by the author.
dieya said...

sungguh bergaya skali kaktek yg brunette sedang menggaru kening. abe gapo pun kelihatan macho berbaju putih. pasni amik gambo pakai bikini cap pisang yek..

PatinPasta said...

Kak Tek,
Membeli time sales ni memang menduga sungguh kan? Hari tu saya nyaris meroyan bila tengok mangkuk2 kiut dari harga 4.50 terus ke 0.99. Rasa nak hangkut satu lemari tapi bila ditanya "bukan dah ada mangkuk ke?" terus kensel!

*posing seksi ye Kak Tek? :D*

ahkakbatik said...

maya... macam pernah ku tulis ayat-ayat itew... tapi dimana yaaaa.....



Mira, gaya pusing sikit2 je boleh ler... idung nampak mancung sket.... kalau pi casting pun dapat role mokcik-mokcik jer... uk aloh..



Dieya... sungguh tajam mata dieya... ingat nak buat blondie tapi idung pesek macam tak kena lah pulak.. hehehee..



Aida... uh ko ni... manjang kumpul mangkuk... udah pilihan untuk kaktek 10% je... pulak sama je pesen lain kaler.... macam uniform la pulak.. nak juga ropol kat dada ke... kembang kt montot cover montot leper ni ke.... takde!

Anonymous said...

wahhhh beshnyer soping kat banana republic..tempat feberet ai soping jugak tu...


pssttt soping mata jer huu huu huu....


madonna malas login