Thursday, August 11, 2011

sesak nafas... bukan semput bukan asma ... bukan.. bukannnn...!!

Sekali tengok sekali aku sesak nafas...

2 kali tengok 2 kali aku sesak nafas...

3 kali tengok 3 kali aku sesak nafas...

Dah 2 minggu... kalau cerita berapa kali aku sesak nafas...
penuh 1 entry...
jimat idea merapu untuk hari ini...


Semalam ym...

aku : Jenny, bila barang tu nak sampai?

Jenny : aiyo amoi.... how are u today?


perli aku la tu...

aku : fine la... thank you la... bila barang mau sampai laa....

Jenny : itu barang banyak laku tatau bila kastam mau lepas..
you like fesbuk page aaa nanti kita update



Ermmm...
tolong kawan vote anak sedara, aku like gerber nutrition nya page
tolong kawan vote garden dia, aku like dallascommunity garden
tolong kawan vote ruang tamu dia, aku like damishqi collection
nak tau cerita dari kampung, aku like persatuan penduduk puncak jalil

tu belum cerita member-member buka akaun jual kuih, kek, baju request jadi friend....
dan nama aku depa masukan dalam 11 mailing group..
walaupun aku tak pernah post apa-apa...
pasif.....
fesbuk pun jarang buka.
saja nak bagi nampak ramai ahli..

emel notification, penuh...

baca... delete....
baca.... delete....
baca.... delete....

nak cerita berapa banyak aku baca... delete... mesti penuh 1 entry...
jimat idea merapu untuk hari ini...


mbak vonny : keren donk rumah kamu mbak... besar.. mesti banyak kerja...

aku sengih... macam kerang busuk...

kenapa kerang? bukan kepah atau lala atau oyster atau muscle....
taktau... aku bukan orang sastera atau ahli dewan bahasa atau penjual kerang..

kenapa aku sengih?

mbak Vonny tatau......

buang sampah kerja abang...
vakum rumah kerja abang...
hidang makan dan kemas meja kerja abang dan ajik....
sidai baju kerja abang dan ajik....
lipat kain sendiri-sendiri...
basuh semua pinggan kerja syasya...

aku.... mandur....

tak pernahlah mandur mengadu banyak kerja...

mengadu barang takde.. selalulah..

barang nak habis... taktau bila sampai...

harap-harap sebelum raya ..

sebab benda ni penting...

sangat penting bagi aku!!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.







13 comments:

dieya said...

kaktek je laa ganti amoi jenny jadi supplier kicap seantero amerika.
takpon kaktek buat swap ngan kedai jenny, swap pokok kari ngan kicap ek,mcm kapal terbang biru wat share swap ngan kapal terbang merah...

ahkakbatik said...

haa yelah Dieya... pastu kalau kicap sangkut kt port, berkoyan kaktek kena sumpah.... sama macam kaktek nyumpah jenny la ni.....
pokok kari dah tanggal daun satu persatu... nak swap kemendenya.

PatinPasta said...

Haha! Sebotol barang tu memang tak ternilai value nya.

Kak Tek order kat mana? Online ke camno? Kalo online, buleh bagi URL tak? Nak gak order, dah bertahun tak makan tau.

ahkakbatik said...

sekarang bukan sebotol Aida... setitik pun priceless!!

akak oder dr new york la.... untuk penduduk ahmerika sahaja.... dah dok spain makan taco je laaa...

www.asiansupermarket365.com

harnidahussin said...

mak aih...tak ada kicap..tak lalu makan nih... macam iklan kicap jalen lak ;)
kak tek..buat la kicap sendiri...cer google cara2 nak buat...

Charlotte Arphenee said...

kak tek, sahur tadi ai buat nasik goreng hitam, febret my son... legam u hitam dia, well... kicap kipas udang kat umah ai banyak, so ai cam terlebe siket la curah atas nasik tu... pastu ai ingat berbuka nih ai nak buat ikan bakar bodo cicah sambal kicap... urmmm... sedap...

eh... kicap kak tek dah abis yer....siannnn... kicap kita ada lagi stok tuh... nak????

ahkakbatik said...

Nida... sini banyak kicp indo.... ABC la.. kikoman la... mana sama kicap habhal nih..... ntah sekilo ajinomoto ke, cendawan berkulat ke depa letak kasik sedap sgt.... tak nampak takpe..layan...




hamboi dik CA... hang nak raya dgn benjol kena baling botol kicp kaaaa.....!!!!!

iraq2malaysia said...

Tu dia kicap kipas udang dah kuar..payah betul nak dapat dekat States tu..ala kak Tek jadi dealer udah la...takpun contact kilang tu suruh dorang hantar satu kapal kicap dekat Texas..boleh?


P/S- Ehem..siapakah gerangan jejaka Copenhagen itew? Siapa pula mamat dari Afrika itew kak Tek?Hahaha...

sHieRa cAkAp said...

Salam kak, wah.. best jadik mandur kan??

ahkakbatik said...

Mira... awat blog takleh skodeng...huhu... takpe..salu jenguk sini yea...
kilang tu dh tak larat layan permintaan... nak jadi dealer kena ada capital juta-juta... kaktek juta rupiah adala...


p/s copenhagen tu kaktek ler... dok afrika tu abe gapo ler... dokla mana tetap anak jawa...




waalaikumsalam Shiera.... best...haaa... hang cepat beranak banyak2 cepat jadi mandur...

Anonymous said...

Kak Tek, saya yg dok kat tempat kicap org x pandang nie pun x makan kicap dah skarang. Apasai mahai benor dah regenya sejak dua menjak nie...mesti sbb kak tek yg dok oda berkontena bwk pi Amarika noo :P

Cik Anon bukan penyamar

ahkakbatik said...

cik anon bukan penyamar...
ko jg marah2 kaktek ek... sini rege pun mahei... nanti kaktek dah balik mesia, kita sama-sama marah org amarika ek....

Menambah Gizi Pakan Ternak said...

terimakasih gan saya suka dengan info nya