Tuesday, August 9, 2011

balik ke skolah.... sat... belum balik betul... haishh.. lambatnya...

School registration baru start hari ni.
Sekolah start 2 minggu lagi, registration untuk pelajar baru, baru di buka.

Wah?! kalau di msia buka sepanjang tahun lagi...
2 minggu lepas call sekolah pun takde siapa angkat... sah semua pi bercuti.
Mana taknya... sekolah besar kalau di msia sumbat 2000 pelajar sessi pagi petang, di sini tak sampai 700.
kerani kerja tak banyak la tu.... sah bergossip je...(kalau kaktek laaa...ekeke..)


Macam biasa, bawa utiliti bil, passport, parents id... haaa... parents id tu driving license la... setengah state takde state ID maka driving license tu sepenting IC la juga.

Dan kaktek dah ada Texas driving license taw... tak payah ambik praktikal atau written test... cuma vision test je. Gitau kaler apa kita nampak kat screen monitor. Ermm kacang!.
Lap yu DPS Texas!!! expired sampai 2018 lagi.... uh .. kaktek dah balik msia laa...

Malas la pulak nak eksyen menepek lesen ke 3 dalamasa setahun lebih kat sini... macam biasa muka kaktek mesti macam orang tahan sembelit... huhuu.


Dan lagi... illegal untuk memiliki lebih dari 1 driving license so depa dah gunting lesen2 lama kaktek.... maka kalo sok lusa pindah North Carolina atau Oklahoma balik, kenalah ambik lagi written test..... hadoii....!!!






Jangan terperanjat.... anak Asia yang cuma 10% di sini menduduki rating tertinggi pelajar terbaik dikalangan pelajar bangsa lain. Banggalah jadi anak Asia kannnn....
Tempat ke dua anak omputih.
Bukan auta tau... nak tepek balik webnya dah tak jumpa pulak.
Nantilah cari balik... sat gi nak pi blog mat gebu cari menu berbuka hari ni..


Dan.... being an Asian di tempat ni kaktek rasa lebih dihormati berbanding 2 lagi tempat yang kaktek pernah duduki sebelumni.










Ni kes semalam....

Gunting rambut di sini rege USD14 satu kepala... kali 3 kepala sat...

Maka, supermom selain menyupir dah jadi barber jugak...
bapa budak je sampai laa tak mau masuk dalam list pelanggan kaktek...ek eleh.





Cun kan kaktek potong?


Tips potong rambut cun..

1. belajar dari youtube..
2. potong 2 minggu sebelum bukak sekolah maka kalau bertokak-tokak tu sempatlah rambut tu tumbuh balik ..
3. kalau dok msia.. pi jelah kedai gunting Tambachi... 5 hengget je...

11 comments:

T said...

cun kak tek. macam gi barber.
tapi sekolah sini bukan kisah pun kalau rambut panjang, asal jangan ada kutu :-P

sHieRa cAkAp said...

Salam Kaktek.. Not bad la guntingan akk tu? Dari pada bayor USD 42 utk 3 org kn?

harnidahussin said...

isk..kak tek..ok la tu gunting sendiri..kena hubs kite guntingkan..sah2 dia wat macam tempurung kelapa nyer cutting...sejibik Temenggung Jugah Anak Barieng...sabo jer la..

razzlina said...

Mana gambo Syasya wehhhh ? apsal ko tak tunjuk gambo Syasya? ke Syasya dah jadi GI Jane???? heh heh


*dengki tahap melampau sebab Teddy pun ada beli natem nih tapi aku tak reti guna pehtu otomen sumer takmo kasi aku eksperimen kat rambut depa*

ahkakbatik said...

T... prektis hampir tiap minggu... kepala abang.. kepala ajik... kepala syasya... kepala cik mat lagi...haha... expert dah.
teruna blondie sini rambut sah style justin bieber... cuma anak jantan melayu rambut panjang nampak selekeh benar.




Shiera... haa... 42 hengget tu boleh dapat 4 helai baju "pisang" taw..!!




Nida... haha... bapak bebudak ni gunting adik gebadik temenggung jugahle jadiknya..sebab tu semua lari ke maknya..




daimen... kihkihkih....tu pasai gambo syasya takdek... kang otomen pun ngeri nak nengok ...

sonang je guna natang tuh... sekali guna sok lusa aku tunggu je bilala rambut depa nak panjang balik... kemaruk nak tebas lagi..

Maya Marisa said...

Camnie kalu, bole ler bukak kedai gunting rambut kan kan kan...

Anonymous said...

AB
Apakah motip tak nampak 'anonymous' kat sini hari tu?? Saja tak kasi kita komen ehhh??? <- berkata dgn tonasi lemah gemalai :-)
Yours truly, CS

dieya said...

aksi cikmat adalah paling kiyut! saja nak tayang rambut justin bieber sebelum kena tebas ngan ibu ekkk..

ahkakbatik said...

Maya.... boleh... kawan2 rege lebih siit...bila lagi kawan boleh tolong kayakan kawan kan...hehe...



yelah CS.... sebab ada cik anon la ni saja nak cari gaduh dgn saya.... apakah motip nya kan...



dieya, rambut cik mat plg sayang ibu nk potong... hang teringin nak jd justin bieber gak ke? meh kaktek potong kan....

PatinPasta said...

Kak Tek,
Uiks! Memang supermom sungguh, sampai tengok kat youtube tu. Kalo anak saya la, saya buat mohawk nye style.. straight line je :D

ahkakbatik said...

Aida... expert dah..semalam kepala bapak dah menyerah jugak.... next mission, cara menyunat di youtube!!...