Friday, August 26, 2011

mai nem is atek.... ai em abang's mader...

Semalam hadiri open day school abang kan... kenalah cakap omputih....

Oleh kerana timingnya 6.00 hingga 8.30pm sedangkan waktu berbuka jam 8.03 mlm,
maka kaktek tinggalkan je abe gapo jaga bebudak tigablas orang tu.....
dengan harapan cik mat berak... hehehe..
bapaknya tak pernah basuh berak dia....
Tapi oleh sebab doa niat tak baik.... idakler termakbul.

Rupa-rupanya 2 beranak tu tidur sepanjang ketiadaan kaktek.
pandainya orang laki jaga anak....

Ohya... lupa nak mention...
kaktek bakal makan laksa di hari raya..... muaaahahahaaaa....(gelak jin beragas...)

Abe gapo dapat postpone project Houston pada 1 september dan akan ulang alik dari Houston setiap minggu hingga januari tahun depan.
Perjalanan one way 4 jam lebih je....
kalau penat kaktek pesan takyah balik..... bini tak kisah.... ngeh........
tapi ni amarika....
kalau outstation ke kuantan time malas balik tu boleh jugak makan ikan bakar ke.. candat sotong ke....
amarika ada haper....



Open day sekolah semalam....

Taklimat dari Mr Laudadio dalam kelas language art ... ada 8 orag pelajar ESL termasuk abang belajar di kelas yang sama dengan 16 pelajar biasa yang lain.
Bezanya pelajar ESL dapat extra support dari cikgu dalam tugasan....
Ada game, ada interview....etc...







Cikgu gym pun nak bagi taklimat....
Nenek depan tu anto cucu....
gambo blurr sikit pakai henpon.







Kelas Texas History..







Art class..... lady in black dress tu cikgu paling bergaya kaktek jumpa di sekolah tu...
cikgu lain ala-ala je...







Science class.... screen besar depan tu ada dalam math, journalism dan science class.... connected dari laptop.
yang canngihnya screen besar tu adalah touch screen....
jakun sat kaktek semalam...
abang pun segan-segan nengok ibunya manjang nak snap gambo...




Setiap cikgu pesan berkali2 suruh call atau hantar emal kalau ada masaalah...
Serabut otak kaktek nengok phone number, emel address..... nak digest lagi syllabus sekolah untuk setahun yang diceritakan dalam 7 taklimat kali 15 minit!
Harap2 otak abang tak seserabut otak ibunya....



Oleh sebab jiran kg tengah tu dok eksyen air tight canister beli dari kedai obi kenobi degan rege $3.50 lepas 50% diskaun...... eleh...kitapun ada jugak......
Siap tulis made in usa tau.... bukan china ... bukan taiwan.... bukan sri lanka...

Wal mart mari rege $1.50.... heh....





Bekas mahal kalau kuih tak sedap nak buat apa kan.....
alang-alang tak sedap biarlah masuk dalam bekas murah terus.....hahahaaaaa....

ni lovebread yang dah tinggal suku balang...

9 comments:

Madam Sooyaree said...

Muahaha... balang kita pun made in amarika la! :D

Tapi balang kita kaca, ade ke? (ayat tak puas hati, nak gak berlagak)

Elok la dapat makan laksa, sebulan dua lagi kita makan Laksa Penang, di Pulai Pinang, haha!

somuffins said...

Amboi2...gelak jin boragas boleh dengar sampai kat Malaya :-)

AB
You suka tak budak2 kesekolah tak pakai uniform?

2nd Q berbunyi: Sri Lanka buat suar kecik untuk M&S taw (tak nak kalah gak sbb kita takde suar kecik buatan amarikah).

BTW, kita takde adik duduk kat Bronx; cuma ada yg pergi Queens jer.

Akhir kata, selamat hari raya maaf zahir batin. 0-0 k?

ahkakbatik said...

Nurul.... biskut tepung masuk plastik rasa tepung, masuk kaca rasa durian ke?... ek eleh...

hang nak pi penang? boleh caya ke kad ijau tu dah siap masa tu.... yg pasti malam raya kaktek dah merasa laksa penang...muaahahaaa.... (balas gelak)




CS.. banyaknyer soklan...
kalau pakai uniform nak start skolah kena borong untuk 3 beradik ni...kopak...
kalau baju biasa... baju tido malam tadi terus pi skolah pun takper... heee...

jwpn ke 2... victoria secret sini pun borong dr india...

Selamat hari raya gak... 0-0 sampai raya je.. lepas raya start counting balik...

Mira Marlena said...

Sempat ke sampai raya biskut tu kak Tek?

"Mai nem is atek?" bukan "Linda" ke?Heh heh heh...

Selamat makan laksa di malam raya!

~jeet~ said...

kuih dah suku balang? tu namanya kuih puasa, bukan kuih raya, so kak tek xlah claim kak tek buat kuih raya taun ni...hehehe...

ahkakbatik said...

pssstt...Mira,tu nama glemer..hehehe.. kang berebut org mintak otograp...




jeet...ala... dah tak buat kuih raya, dengki kat akak ek...

Anonymous said...

Tak payah digest apa, bila ada masalah nanti ingat le semua yg cekgu dia cakap.

Saya tak buat beskut, sy ada beskut tunjuk je. jadi le beskut juga.

Eh, bekas kuih raya kita Pyrex, Made in USA. Beli tahun 90'an dulu yg gambar Spice O Life tu. Ngeeeeeeeeeee

Azian

PatinPasta said...

Kak Tek,
La isk.. baru je tanya pasal Abe Gapo tadi, kat sini dah ada jawapan :D. Bagus la dapat makan laksa. Alang-alang tu, tapau bawak balik sket, baru berbaloi.

Kuih raya Kak Tek dah tinggal suku balang? Kuih raya saya dah habis pon.

ahkakbatik said...

Azian.. kita darurat... kalau nak tunjuk jugak kt sini...haha....alamat makan gambo je lah...

pyrex? hishh tak puas ati ni.... nak kena beli gak ni!!!




Aida... adalah dimaklumkan bahawa bermula malam ini.. malam esok.. malam raya... dan hari raya pertama kaktek telah dibooking sbg tukang makan.... di spain ado?