Tuesday, August 23, 2011

posto jugak!!!...... nak rayo... nak rayo....

Kalau jiran-jiran kaktek bersemangat dok menayang isi perut posto depa...
kicaplah.... jaat hang Aida!... baju baby Aiyu lah.....
kaktek pun ada jugak.... kaktek pun ada orang sayang....

ngeh ngeh.....
gelak malu-malu kucen sebab memula muka tak malu mintak-mintak pastu orang betui-betui hantar.....
la ni tatau mana nak sorok muka.... eh sorok blog....


Sayang  sangat pada semua yang singgah...
geng-geng mesorat tingkap tempat skodeng, dari malaysia dari jepun, dari germen, dari australia, dari uganda, guatemala, zimbabwe...(ni saja tambah.. sebenarnya sendiri kelik bagi naik konter...ekekeee...)
*tambah lagi dari Espana...(dah ada org majuk kaktek lupa sebut...ekeke... )*
kalo hang pos ke sini kicap tu sure kaktek tak lupa sebut!

adik-adik... ahkak-ahkak... mokcik-mokcik.....
semua semua semuaaa........
walaupun pelik kenapa ada yang baca kisah-kisah merapu ni...
mungkin korang pun pelik ujud orang nak tulis kisah-kisah merapu ni...(???!!)
hahaa...


semalam mokcik usps hantar barang ke pintu rumah kaktek... haaa pintulah.. bukan tingkap...

lepas emo-emo mikirkan melepas makan laksa penang malam raya....

jeng jeng jeng!!!!



apokomondo nya nih?





kiriman dari tanah air?.. apa dia? dari siapa?


lempuk durian kah itu?










tadaaa!!!!!!!!
dari Zue kangkar Pulai, UTM skudai Johor Bahru!! (font kecik permintaan tuan badan yg malu-malu kucen...ekekeee...)




sengeh sampai ke telingan seharian semalam.
Ofer yang kaktek ingat jadi ke tak jadi rupa-rupanya sampai jua ke tangan kaktek.... terima kasih daun keladi buat Zue dan suami dan anak-anak dan anak sedara dan pakcik sedara dan makcik sedara dan semualah sedara mara... moga hari ini dan akan datang terus dimurahkan rezeki....




ding a ding , ding ding............
mestilah try sarung... takkan nak tengok je....







menepati spesifikasi baju syasya akan pasti muat untuk 2 tahun lagi....
baju saiz M yang masih boleh disarung walau kaktek pregnen 6 bulan..... baju saiz M malaysia dah makin besar lah.... (saja nk mention katek makin selim ka....hahahaaa......  semalam emo kasik chan le aku perasan sendiri hari ni...)

Ni first time pakai baju sedondon dengan anak....
best pulak.. rasa macam adik beradik...ngeh... (perasan lagi..)

akan kaktek pakai pagi raya depan youtube sambil dengar marhaban dan makan laksa bolognese....



Zue : Syasya pesan suruh cakap Thank You dari dia....

15 comments:

PatinPasta said...

Kak Tek,
Wahh.. ni kira fitting baju raya la ni. Nantek nantek! I very the LIKE! Dok belek Kak Tek dengan Syasya.. beza kat ketinggian jek. Kelebaran tu sama. Why ohhh why la gitu? Saya time bulan posa ni jek naik 3kg. Buleh?

Laksa bolognese. Bak mai sepinggan :D

* sengih paksa sebab orang tu tak mentioned pon lokasi Espana tau.

ahkakbatik said...

yelaaa... kaktek dah tambah espana adik gebadik sepanar jaya...
pi kelik nengok...(tektik suh hang kelik lg naikkan konter...)

hang nak hilang 3kg kena pos kicap ke sini...
Buleh?

PatinPasta said...

Haha! Lepas ni gerenti saya sengih ikhlas sampai raya tau :D

Saya emel la kicap, lagi cepat sampai. Mau? :D

Madam Sooyaree said...

Waa.. oren la dia.. weewiittt!!

somuffins said...

AB
Vogehhh, yeahhh..

Nasihat ikhlas.. Apa kata you google camana nak buat kicap, pastu bolehlah usahakan cottage industry tumpang tanah Najeb. Tak pun tanam kacang soya dulu.....*sambil katup telinga takot kena piat*

:cahya schatz: said...

peewiiittt...
gue juga melopong anak beranak tak dak baju raya...haishh..

Anonymous said...

salam kak tek....suka sangat baca entries kak tek tiap hari :)

rajin rajin mengarang ye dan selamat menyambut aidil fitr buat kak tek sekeluarga

Nae

ahkakbatik said...

Aida, emel takmau.. katek boleh buat sendiri..lg cepat sampai...ceh!




nurul... merah untuk kaler org dok tengah gurun.... sini redup biarlah oren ajer....




CS, saya malas piat.. buang tenaga memiat je... saya la ni baling je botol-botol kosong kt rumah ni...buleh?
resepi kicap ade.. tapi nak gak kipas udang!!!!!!

ahkakbatik said...

Liza.... kalau Liya ngan mama Liya pakai takdenya nampak macam adik beradik... sekian.




Nae... alahai.... ni yg buat kaktek tak sampai ati bermalas-malasan... sib baik mengarang takyah guna air liur kerana air liur amatlah priceless bulan poser ni...
mekasih singgah selalu....
singgah lah lg yea...

harnidahussin said...

ler...baju ker....ingat tadi botol kicap...bulat2 panjang jer dia bungkus....

saja nak habaq baju chek 5 pasang tahun ni...hiks....

Maya Marisa said...

Bila tengok saiz, mcm akak & adik. Bila tengok rupa, still mcm akak & adik ker kak tek? Hahaha
Walaubagaimanapun, bj kurung tu chantekk :-)

dieya said...

elok dah tu sedondon mcm kumpulan nasyid gitu. bleh terus gi marhaban kat umah jiran tetangga.

~jeet~ said...

sokong dieya ;) tundung kaler oren or kotak2 ?

mana muka kak tek x kluar salam perantauan lagi ni? sy dok belek sokabar tiap ari..x muncul2 ;p

Anonymous said...

Waa, seronoknye dapat baju...sedondon lagi. Arap2nye kak tek x syahdu2 dah sbb xdapat kicap lg hehe. Akhir kata, selamat hari raye utk kak tek & family...mintak maap zahir batin

Cik anon bukan penyamar

ahkakbatik said...

Nida... 5 pasang je? eleh.... kaktek ada 6 pasang tau... untuk 6 orang pakai...huhuuu...




Maya... kalau muka pun nampak macam adik gebadik.. lama dah kaktek tepek gambonya kat sini!!
chait!...lagi mau tanya!!




dieya jeles dia nak baju sedondon ngan syasya gak tu....




jeet... kaktek tak anto salam perantauan... tu budak sekolah je ghamai... kaktek anto kang ramai nak kenalan...hikhik...




cik anon betu tak tipu...
lepas raya kalau kicap takde stok lg kaktek sambung meroyan..