Wednesday, December 12, 2012

California Aku Datang!

Perjalanan bakal kaktek sekeluarga tempohi selama 11 hari bermula Khamis minggu depan sehingga penghujung tahun 2012..
Jarak perjalanan hampir 3,000 batu, pergi dan balik, bersamaan 4,800 km iaitu lebih kurang 3 kali ulang alik jarak dari Johor Bahru ke Arau Perlis.

Bakal singgah di kawasan peranginan meluncur ais di Santa Fe New Mexico, world wonder Grand Canyon Arizona, tempat setan bertendang Las Vegas Nevada dan mencari mickey mouse di Disneyland California.






Temanya bukan pergi mencari chenta....  kerana pengarahnya bukan Khabir Bhatia.
Tambahan lagi heronya tidak lagi se-slim Beto Khusairy walaupun heroinnya masih comel seperti Lisa Surihani... ihiks..

15 comments:

nor laila said...

pastikan ada ole-ole dari sana ye...

mama maman aka yana said...

selamat berjalan2 dan makan angin kenyang2.. hahaha

hainom OKje said...

ho..ho... hai lisa suri hani!!!
Bestnya ko Linda...aku nak ikut boleh! he..he... tumpang sekaki! bila nak balik malaysia Kak tek! kang mata ko tu tukau biru susah!

harnidahussin said...

waaa...bestnyer....saya tak sampai US pun lagi....Ulu Sepri jer dah sampai...hihi

:cahya schatz: said...

Jaga diri, kaktek....
Semoga selamat pi berjimba... Dan selamat pulang dengan semua ok dan cerita2 howt...

Khairul Abdullah said...

Have fun and drive safely :)

PatinPasta said...

Kak Tek,
Selamat bercuti dan bershopping ole2 kat segala check point :D

Kak Tek dah tukor sendiri kesemua design ek?

Anonymous said...

kat C tu lama-lama sikit,

cantiiiik


(tp)

ahkakbatik said...

Tq..TQ.. atas semua wish...
entry awal sgt kot sebab kaktek belum berangkat lagi... hahahaa...


Nom, lidah aku pekat jawa lagi.. idaknya bertukau kaler mata..


Aida.. iye ktek godek template sendiri.. tgh usahakan nk masukkan reply comment tapi masih belum berjaya.


mrstp.. long time no hear.. dok 'C' 3 malam.. yeehaaa!!

PatinPasta said...

Kak tek,
La isk, kata nak suruh saya buatkan?
Reply komen tu rasanye kena guna embedded comment, instead pop up.

ahkakbatik said...

sebelum Aida mention blogspot spoil old template tu ktek memang tengah mengong.. macam ada tak kena dgn template tu tapi tak ingat apa... nyanyuk kan..haha..

dah edit html, masukkan embedded ikut arahan spiceupyourblog.com tp tak jadi apa... nnti nk cuba buat lagi.. kalau fail gak macam buat doyan crepe tu, tulun ktek ek.. ekeke...

ahkakbatik said...

yeehaaa!!!!!!!!!!! tengkiu laling!!!
baru pasan pop op window tu natang mender.. hahahahaa..
udah nyanyuk, tak reti bahase lak tu!!

PatinPasta said...

Hehe! So camno? Dah ok ke?

ahkakbatik said...

dah pandai.. eh.. baru pandai... hehe..
iyer-iyer sebelum ni pi ubah html code... chiss..

PatinPasta said...

Kalo dah godak html codes, dah buleh jadi chief programmer. Hehe!